Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με το τηλεσκόπιο, σε λίγες ώρες θα έχω στα χέρια μου το πρώτο μου σκοπιο ένα evostar 72ed της skywatcher. Και μου δημιουργούνται αυτόματα κάποια ερωτήματα. Έχω την ισημερινή στήριξη της skywatcher την star adventurer 2i pro wi fin.  Ξερω ότι δεν είναι για πολύ βάρος άρα δεν σηκώνει μεγάλο τηλεσκόπιο. Το όργανο θα το χρησιμοποιήσω με φωτογραφική μηχανή για αρχή και χωρις οδήγηση. ( Στην πορεία βλέπουμε). Υπάρχει περίπτωση να έχω τουλάχιστον κάποια αποτελέσματα που δεν θα μας έχουν βγει τα μάτια έξω; η να τρώμε ξενύχτι άδικα;.  Επίσης το άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι πως θα ευθιγραμισω το τηλεσκόπιο και πως θα βρω τον στόχο θα δω μέσα από την οθόνη της μηχανής; θα δω τον στόχο μου μέσω του τυπικού ερευνητή που υπάρχει πάνω στο όργανο κτλ; επίσης κάτι ακόμα η εστίαση πως γίνεται; μέχρι τώρα έκανα σημειακή μέσω οθόνης της φωτογραφικής σε κάπιο αστέρι. Έχω και μάσκα bahtinov, πιστεύω μια δυο θα το βρω αλλά θέλω να έχω μια εικόνα,  του τι και πως. 

Το επεξεργάστηκε ο Astrolykos
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου φίλε astrolyke.

Τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από το πόσο σωστά και μεθοδευμένα θα ακολουθήσεις τους κανόνες απεικόνισης με το συγκεκριμένο set up.
Τον ερευνητή δεν τον χρειάζεσαι καθότι :

α. τα αντικείμενα θα τα εντοπίσεις είτε μέσο του stellarium είτε μέσα από το nina. (Και τα δύο είναι δωρεάν εφαρμογές)

β. θα προσθέσει βάρος το οποίο είναι περιττό στην διαδικασία απεικόνισης.

Ωστόσο το nina θα κάνει όλη την δουλειά που απαιτεί η αστρική απεικόνιση οπότε ενημερωσου σχετικά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για σωστή ευθυγράμμιση (τηλεσκόπιο και βάση μαζί) είναι να εντοπίσεις τον πολικό αστέρα  και να τον τοποθετήσεις με όσο το δυνατόν καλύτερη ακρίβεια στην πολική διόπτρα  της βάσης που διαθέτεις.

Δημοσιεύτηκε
51 minutes ago, Nashga said:

Γεια σου φίλε astrolyke.

Τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από το πόσο σωστά και μεθοδευμένα θα ακολουθήσεις τους κανόνες απεικόνισης με το συγκεκριμένο set up.
Τον ερευνητή δεν τον χρειάζεσαι καθότι :

α. τα αντικείμενα θα τα εντοπίσεις είτε μέσο του stellarium είτε μέσα από το nina. (Και τα δύο είναι δωρεάν εφαρμογές)

β. θα προσθέσει βάρος το οποίο είναι περιττό στην διαδικασία απεικόνισης.

Ωστόσο το nina θα κάνει όλη την δουλειά που απαιτεί η αστρική απεικόνιση οπότε ενημερωσου σχετικά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για σωστή ευθυγράμμιση (τηλεσκόπιο και βάση μαζί) είναι να εντοπίσεις τον πολικό αστέρα  και να τον τοποθετήσεις με όσο το δυνατόν καλύτερη ακρίβεια στην πολική διόπτρα  της βάσης που διαθέτεις.

Το NINA τι ακριβώς κάνει; εαν καταλαβαίνω σωστά ειναι λογισμικό αλλά δεν ξέρω τι κάνει και πως 

Δημοσιεύτηκε

Υ.γ Για να μην βρεθείς εξ απροόπτου όσον αφορά την πολική ευθυγράμμιση της βάσης σου, τσεκαρε πρώτα εάν είναι σωστά συντονισμένη η πολική σου διόπτρα και εάν δεν είναι συντόνισε την. Αυτό το αναφέρω, διότι συνήθως όταν παραλαμβάνουμε την βάση από το εργοστάσιο η πολικη διόπτρα δεν είναι ευθυγραμμισμένη σωστά με αποτέλεσμα  αρκετοί που δεν το γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν διαφορά προβλήματα στο χρόνο του tracking η στο guiding.

Δημοσιεύτηκε

Το nina κάνει τα πάντα όπως απεικόνιση, εύρεση στόχου, plate solving, εστίαση και οτιδήποτε αλλο χρειάζεται ο χρήστης. Στο διαδίκτυο θα βρεις το manual και αρκετές χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες θα σε κατατοπισουν ανάλογος για ότι χρειάζεσαι. Εάν είναι κάτι τεχνικό που δεν καταλαβαίνεις στείλε εδώ να το λύσουμε.

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, Nashga said:

Υ.γ Για να μην βρεθείς εξ απροόπτου όσον αφορά την πολική ευθυγράμμιση της βάσης σου, τσεκαρε πρώτα εάν είναι σωστά συντονισμένη η πολική σου διόπτρα και εάν δεν είναι συντόνισε την. Αυτό το αναφέρω, διότι συνήθως όταν παραλαμβάνουμε την βάση από το εργοστάσιο η πολικη διόπτρα δεν είναι ευθυγραμμισμένη σωστά με αποτέλεσμα  αρκετοί που δεν το γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν διαφορά προβλήματα στο χρόνο του tracking η στο guiding.

Τι εννοείς να  την συντόνισω σωστά την πολικής διόπτρα; μέχρι τώρα έφερνα το 0 επάνω και το 6 κάτω έχω εφαρμογή που μου δείχνει ανά πάσα στιγμή που ειν ο πολικος αστέρας και που πρέπει να τοποθετηθεί την στιγμή που κάνω πολική. Το βάζω στο σημείο που δείχνε η εφαρμογή και προχωράω. Εάν υπάρχει κάτι άλλο που δεν το χω κατάλαβει δώσε λεπτομέρειες. 

Δημοσιεύτηκε

Η πολική διόπτρα καλιμπραρετε με 3 βίδες συντονισμού αλλεν σε περίπτωση σφάλματος. Εάν θες  να ελέγξεις  εάν είναι σωστά συντονισμένη η πολική σου διόπτρα βάλε ένα σημάδι - στόχο σε κάποια απόσταση  και τσεκαρε πρώτα από την μια πλευρά σε γωνία 90° και έπειτα 180°. Η ίδια διαδικασία εκτελείτε και από την άλλη πλευρά. Εάν ο στόχος είναι μέσα σε όλο το εύρος του τεστ δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Εάν δεν είναι θα πρέπει να την διορθώσεις ούτος ώστε να δουλεύει σωστά και με ακρίβεια. Η πολική ευθυγράμμιση είναι η πιο σημαντική στιγμή πριν από κάθε συνεδρία. Η διαδικασία τεστ - ευθυγράμμισης της πολικής διόπτρας υπάρχει σε διάφορα βίντεο του διαδικτύου.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
17 minutes ago, Nashga said:

Η πολική διόπτρα καλιμπραρετε με 3 βίδες συντονισμού αλλεν σε περίπτωση σφάλματος. Εάν θες  να ελέγξεις  εάν είναι σωστά συντονισμένη η πολική σου διόπτρα βάλε ένα σημάδι - στόχο σε κάποια απόσταση  και τσεκαρε πρώτα από την μια πλευρά σε γωνία 90° και έπειτα 180°. Η ίδια διαδικασία εκτελείτε και από την άλλη πλευρά. Εάν ο στόχος είναι μέσα σε όλο το εύρος του τεστ δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Εάν δεν είναι θα πρέπει να την διορθώσεις ούτος ώστε να δουλεύει σωστά και με ακρίβεια. Η πολική ευθυγράμμιση είναι η πιο σημαντική στιγμή πριν από κάθε συνεδρία. Η διαδικασία τεστ - ευθυγράμμισης της πολικής διόπτρας υπάρχει σε διάφορα βίντεο του διαδικτύου.

Ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης