Astrolykos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 (επεξεργάστηκε) Καλημέρα σε όλους. Όπως έχω ξαναγράψει εδώ πριν λίγο καιρό πήρα το πρώτο μου τηλεσκόπιο, το evostar 72ed, το αρχικό πλάνο ήταν για φωτογραφίες βαθέως ουρανού. Όμως πλέον να το ξεκαθαρίσω αυτό δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το είδος φωτογραφιών. Ίσως στο μέλλον. Μιας και υπάρχει ισημερινή στήριξη κτλ. Από κάποιες φωτογραφίες που είδα σε διάφορα site κι εδώ βλέπω ότι με τραβάει περισσότερο η φωτογράφιση τον κρατηρων της Σελήνης, οι φάσεις της Σελήνης, ο ήλιος, οι ηλιακές κηλίδες κι όλα αυτά. Δεν θέλω να αγοράσω άλλο τηλεσκόπιο για αρχή θέλω να ξεκινήσω με αυτό, μερικές φωτογραφίες που τράβηξα με αυτό μου αρέσουν, δίνει καλά αποτελέσματα αν και φτωχό το ζουμ του 420mm. Όμως αγόρασα έναν Barlow x2 κι ένα άλλο μαραφέτι ώστε να κουμπώσει στον εστιαστή των 2 ιντσών και να τον κάνει 1,25 της ίντσας ώστε να κουμπώσει το Barlow κι από εκεί στην Dslr μετά. Έχω αντάπτορα δαχτυλίδι κτλ στο τωρινό setup ώστε να κουμπώσει στη μηχανή κτλ. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Επίσης με τον Barlow x2 θα γίνει 840 η κάνω λάθος; Το θέμα είναι θα υπάρξει πρόβλημα; υπάρχει περίπτωση να μην εστιάζει σωστά σε φεγγάρι η στον ήλιο το όλο setup? Εστίαση εννοω να μην είναι καθαρό το κεντρικό ειδωλο πχ φεγγάρι η ο ήλιος και να είναι θολά. Άστρα σαν αυγά, μικρά ή μεγάλα στρογγυλα η μακριά στις άκρες δεν με ενδιαφέρει κτλ. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΊΣΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΘΕΩΣ ΟΥΡΑΝΟΎ ΟΎΤΕ ΝΕΦΕΛΏΜΑΤΑ ΟΎΤΕ ΣΜΉΝΗ ΚΤΛ. Το επεξεργάστηκε Αύγουστος 29, 2024 ο Astrolykos 1
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Καλα ειναι πριν αγοράζεις να το ψαχνεις λιγο. Απλα κοιτα να μαθεις ποιος ειναι ο σωστός τροπος λήψης για πλανητικές εικονες. Το καθε είδος φωτογραφίας δυστυχως θελει τα δικα του πραγματα οποτε κοιτα σιγα σιγα να χτίσεις το σεταπ που θες, απλα για να μην κανεις λαθος αγορές σου λεω να μαθεις τον σωστο τροπο λήψης. Για πλανητική να ξερεις οτι η λήψη γινεται με βιντεο και οχι με dslr (βεβαια ειναι και οτι σαρεσει στον καθενα)και με τηλεσκόπιο με μεγαλη εστιακη. https://starizona.com/blogs/tutorials/planetary-imaging
Iraklis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Η πλανητική θέλει μεγάλη εστιακή απόσταση αλλιώς οι πλανήτες φαίνονται απογοητευτικά μικροί στις εικόνες. Θέλει επίσης και μικρό αισθητήρα κάμερας του οποίου το crop factor δίνει φαινομενική μεγέθυνση. Προσωπικά, πλανητική κάνω με το maksutov 150/1800, 2.5x powermate και τον αισθητήρα imx 462. Η εστιακή απόσταση είναι 4500 και ο μικρός αισθητήρας της κάμερας περιορίζει το κάδρο "μεγενθύνοντας" το κεντρικό αντικείμενο. Ένας καλός συμβιβασμός είναι ένα αργό αχρωματικό με εστιακή απόσταση 1200 Με τον barlow πας 2400. Με το αχρωματικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και herschel wedge για ποιοτική φωτογράφιση ηλιακών κηλίδων κτλ. Όλα αυτά με μικρή πλανητική κάμερα. 1
mad Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Ο εξοπλισμός που έχεις είναι ότι πρέπει για αυτά που δεν σε ενδιαφέρουν...😁.Ήλιο και σελήνη μπορείς να βγάλεις πολύ καλές φωτό. Πλανητες όπως σου είπαν και παραπάνω χρειάζεσαι τηλεσκόπιο με μεγάλη εστιακή αποσταση.Ξεκινά να φωτογραφίζεις βαθύ ουρανό και δεν θα απογοητεύτεις. Καθαρούς ουρανούς! 1
Astrolykos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 1 hour ago, mad said: Ο εξοπλισμός που έχεις είναι ότι πρέπει για αυτά που δεν σε ενδιαφέρουν...😁.Ήλιο και σελήνη μπορείς να βγάλεις πολύ καλές φωτό. Πλανητες όπως σου είπαν και παραπάνω χρειάζεσαι τηλεσκόπιο με μεγάλη εστιακή αποσταση.Ξεκινά να φωτογραφίζεις βαθύ ουρανό και δεν θα απογοητεύτεις. Καθαρούς ουρανούς! Τώρα με μπέρδεψες λίγο πιστεύω ότι είναι λάθος του πληκτρολόγιου όμως
Astrolykos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 3 hours ago, Iraklis said: Η πλανητική θέλει μεγάλη εστιακή απόσταση αλλιώς οι πλανήτες φαίνονται απογοητευτικά μικροί στις εικόνες. Θέλει επίσης και μικρό αισθητήρα κάμερας του οποίου το crop factor δίνει φαινομενική μεγέθυνση. Προσωπικά, πλανητική κάνω με το maksutov 150/1800, 2.5x powermate και τον αισθητήρα imx 462. Η εστιακή απόσταση είναι 4500 και ο μικρός αισθητήρας της κάμερας περιορίζει το κάδρο "μεγενθύνοντας" το κεντρικό αντικείμενο. Ένας καλός συμβιβασμός είναι ένα αργό αχρωματικό με εστιακή απόσταση 1200 Με τον barlow πας 2400. Με το αχρωματικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και herschel wedge για ποιοτική φωτογράφιση ηλιακών κηλίδων κτλ. Όλα αυτά με μικρή πλανητική κάμερα. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, όμως ξέρω ότι το όργανο δεν φτάνει εκεί. Εγώ θέλω τον ήλιο το φεγγάρι κτλ λ. Τους κρατήρες και τις ηλιακές κηλίδες. Αργότερα βλέπω για μακρινούς πλανήτες.
mad Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δεν είχα σκοπό να σε μπερδέψω φίλε Αστρολυκε... Το barlow αυξάνει την εστιακή απόσταση αν είναι Χ2 , 2 φορές ,Χ3 3φορες κτλ. Οπότε σωστά λες θα σου διπλασιάσει την εστιακή στα 840mm. Τώρα με την εστίαση θα πρέπει να το δοκιμάσεις αν και νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα.
Iraklis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2024 2 hours ago, Astrolykos said: Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, όμως ξέρω ότι το όργανο δεν φτάνει εκεί. Εγώ θέλω τον ήλιο το φεγγάρι κτλ λ. Τους κρατήρες και τις ηλιακές κηλίδες. Αργότερα βλέπω για μακρινούς πλανήτες. Σωστά. Βέβαια, για λεπτομερή απεικόνιση ακόμα και μεσαίων ή μικρών κρατηρων και πορτραίτα κηλίδων, χρειάζεται εστιακή απόσταση. Αλλά από κάπου ξεκινάμε όλοι. Καλές λήψεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα