Iraklis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2024 Καλημέρα σας. Εδώ και 2-3 χρόνια χρησιμοποιώ ως διάταξη οδήγησης την asi 120mm με finderscope skywatcher 180/50. Με τη Heq 5 εχω άψογη οδ'ηγηση με σφάλμα 0,3=0,4 . Μάλιστα ενώ έχω προμηθευτεί τη μετατροπή rowan belt δεν την έχω κάνει διότι πραγματικά δεν υπάρχει επί του παρόντος τέτοια ανάγκη. Προχτές η κάμερα αποσυνδέθηκε από το phd 2 χωρίς λόγο σχετιζόμενο με το hardware. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μου να την επαναφέρω δεν κατάφερα τίποτα. Το phd 2 έβλεπε την κάμερα , γινόταν η σύνδεση αλλά μόλις πατούσα την εντολή για looping η κάμερα αποσυνδεόταν. Την κάμερα την βλέπει και το sharpcap. Όλα τα καλώδια είναι εντάξει . Τα έλεγξα με τη zwo asi 462 mc που χρησιμοποίησα για να συνεχίσω τις λήψεις. Κατέβασα updates για phd 2, drivers, firmware. Τιποτα. Θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος ιδέα για την αιτία του προβλήματος και τρόπο αποκατάστασης. Ευχαριστω.
Nashga Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2024 Καλημέρα φίλε. Το πρόβλημα είναι περίεργο εφόσων μέχρι χθες ήταν όλα καλά. Δοκίμασες να κάνεις νέο προφίλ στο phd 2 ;
Iraklis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2024 Όχι, δεν έκανα νέο προφίλ.θα το δοκιμάσω.
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Η καμερα ειναι συνδεμένη απ ευθείας στο πισι; ‘Η σε καποιο hub? Θα ελεγα οτι ειναι θεμα θύρας εφοσον το προβλημα αρχιζει μολις παιρνει λήψεις.
pepito Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Καλησπέρα. Θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις και με αλλο, καλύτερης ποιότητας καλώδιο. Κι εγώ είχα πρόβλημα στα καλά καθούμενα με αποσυνδέσεις της asi 585MC και 485mc με το asiair, ενώ τα καλώδια φαινομενικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα και λειτουργούσαν κανονικά επί ώρες. Τα μαμίσια καλώδια της ZWO είναι χάλια. Το πρόβλημα λύθηκε με την αγορά καινούργιων, πανάκριβων επωνύμων καλωδίων, με το μικρότερο δυνατό μήκος. ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Iraklis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 H κάμερα είναι συνδεδεμένη σε hub το οποίο έχει δική του ηλεκτρική τροφοδοσία. Όλες οι θύρες είναι λειτουργικές με άλλα καλώδια. Έφτιαξα ένα πλήρως καινούργιο προφίλ με την 462 και θα δοκιμάσω σήμερα με το ίδιο st4. Αν όλα πάνε καλά , φταίει η κάμερα. Αν όχι, αλλάζω καλώδια ή καταργώ την καθοδήγηση μέσω st4. Έxω το eqdir.
Iraklis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2024 Ηα καθοδήγηση ήταν εξαιρετική. Φταίει η asi 120mm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα