Rend Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2024 Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά το εάν χρειάζομαι φίλτρο φωτορύπανσης σε Bortle 4.5 (SQM 20.2). Εδώ πέρα στην Ανάβυσσο, είμαι τυχερός που είμαι έξω από το χωριό που εκεί έχει πολλή φωτορύπανση αλλά και πάλι έχω να αντιμετωπίσω λίγη φωτορύπανση προς το νότο όπου εκεί είναι το χωριό. Τον χειμώνα γενικά η φωτορύπανση πέφτει λόγω του ότι φεύγουν όλοι όσοι έρχονται για διακοπές κλπ. δηλαδή από ένα SQM. 20.2 μπορεί να φτάσει και 20.4 Θα βοηθούσε όμως ένα φίλτρο φωτορύπανσης σε μια color DSLR camera? Εάν όχι υπάρχει κάποιο φίλτρο που θα μου προτείνατε για να βελτιώσω την αστροφωτογραφια? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Iraklis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2024 Πάντα με τους έγχρωμους αισθητήρες χρησιμοποιώ dualband φίλτρα. Φωτογραφίζω σε bortle 6-7. Είχα το Optolong l extreme και τώρα έχω το καλύτερο Optolong l ultimate. Νομίζω ότι το Optolong l enhance θα βελτιώσει τις φωτογραφίες σου.
Rend Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2024 Υπάρχει κάποιο φθηνότερο που θα έκανε δουλειά σαν κάποιο uhc γιατί το optolong είναι 200€+? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
vvougiatzis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2024 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2024 Δεν ξέρω αν σε τόσο χαμηλή φωτορύπανση έχει νόημα ένα τέτοιο φίλτρο. Μπορείτε όμως με λογικό κόστος να δοκιμάσετε το SVbony CLS το οποίο χρησιμοποιώ μέσα στη Θεσσαλονίκη με καλά αποτελέσματα. Βγαίνει σε διάφορα formats : https://teleskopy.pl/advanced_search_result.php?keywords=svbony+cls&x=0&y=0 Επίσης δείτε αν δεν έχετε ήδη δει το video του Nico Carver για αυτό το θέμα : 1
Rend Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2024 Σε ευχαριστώ πολύ, Το βρήκα εξωτερικό με 35€, ίσως το αγοράσω σε μερικους μήνες για τον χειμώνα, να δούμε τι σκαμπαζει! "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Rend Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2024 Καλησπέρα Σήμερα ίσως να παραγγείλω το SV BONY CLS αλλά δεν ξέρω ποιου τύπου να πάρω για να το χρησιμοποιήσω με την DSLR μου. Να πάρω το 1.25, το 2 ή το clip in? Υπάρχει περίπτωση κάποιο να μην κάνει? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα