BASILIAS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Καλησπέρα φίλοι του ουρανού, είμαι νέος στο χόμπι και θα ηθέλα να μου πείτε την άποψη σας για UHC-L ULTRA L-BOOSTER 1,1/4 Εβλεπα την Ανδρομέδα απο το τηλεσκόπιο αχνά πιστεύω πως κάποιο φίλτρο θα βοηθούσε καθώς μενω Αθήνα αλλά και για νεφελώματα όπως crab κ.α. (celestron nexstar 9,25 με barlow powermate 2,5 και televue 19mm) εσείς έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? Καρολος Γκουσταβιος
relos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Καλησπέρα, Δυστυχώς για γαλαξίες και σμήνη τα φίλτρα δεν βοηθάνε, αντίθετα όμως στα νεφελώματα τα UHC ή τα Oiii (ανάλογα με το νεφέλωμα) κάνουν διαφορά. Το κακό είναι οτι η παρατήρηση μέσα από μεγαλούπολη δεν ευνοεί τους αμυδρούς στόχους και ειδικά τώρα με τα led φώτα τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα δυσκολότερα. Επίσης, για τον γαλαξία της Ανδρομέδας μην χρησιμοποιείς τον barlow, καθώς έχεις μεγάλη εστιακή και θα σου βγάλει πάρα πολύ μεγάλη μεγέθυνση σε συνδυασμό με τον 19mm...Μιλάμε για περίπου 310Χ στο τηλεσκόπιο σου, τα οποία για Ανδρομέδα δεν έχουν κανένα νόημα. Το ανάποδο χρειάζεσαι, δηλαδή μικρή μεγενθυση, για να μεγαλώσεις την κόρη εξόδου και να μπορέσεις να δεις δομή στον γαλαξία και όχι μόνο τον φωτεινο πυρήνα του. Αλλά η φωτορύπανση της πόλης, τα ισοπεδώνει όλα.... Δεν πρόκειται να δεις σπείρες στο γαλαξία με τίποτα. Το καλύτερο φίλτρο είναι η...βενζίνη, για να πας μακριά σε σκοτεινό ουρανό!!! Αν θες πρόταση μου για φίλτρο , πήρε το μάτι μου μια αγγελία εδω στο forum για το orion ultra block, το οποίο προσωπικά το θεωρώ value for money.
relos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Δες και αυτό η αξιολόγηση είναι από 0=καθόλου εως 5=ιδανικό
Mathzero Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 4 hours ago, relos said: Δες και αυτό η αξιολόγηση είναι από 0=καθόλου εως 5=ιδανικό Για οπτική παρατήρηση είναι αυτά? Το DEEP SKY τι φίλτρο είναι?
BASILIAS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις Καρολος Γκουσταβιος
relos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2024 55 minutes ago, Mathzero said: Για οπτική παρατήρηση είναι αυτά? Το DEEP SKY τι φίλτρο είναι? Αυτά είναι για οπτική παρατήρηση. Την λίστα την έχει συντάξει ο Dave Kinsley, χρησιμοποιώντας φίλτρα της Lumicon με τα αντίστοιχα ονόματα. Το DEEP SKY, αν δεν κάνω λάθος, είναι ουσιαστικά και αυτό στην κατηγορία uhc αλλά broadband, σε αντίθεση με αυτό που ονομάζει uhc και είναι narrowband. Δεν είναι και ευαγγέλιο η συγκεκριμένη λίστα, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, αλλά δεν παύει να είναι ένας καλός μπούσουλας. Επίσης από μάρκα σε μάρκα τα χαρακτηριστικά διαφέρουν και ας φέρουν το ίδιο όνομα στον τύπο του φίλτρου. Ο υποψήφιος αγοραστής, πάντα πρέπει να κοιτάει τα specs του κάθε φίλτρου, ανάλογα με τις ανάγκες του και τον τύπο εξοπλισμού που διαθέτει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα