Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

https://www.ofa.gr/swan25f/

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον αστερισμό του Πήγασου και κινείται προς τον αστερισμό της Ανδρομέδας, ενώ παράλληλα χάνει σε ύψος σταδιακά. Είναι ορατός, χαμηλά στον ανατολικό ουρανό, λίγο πριν ξημερώσει, και θα είναι ορατός στα ανατολικά μέχρι τις 23 με 25 Απριλίου.

Μετά τις 23 Απριλίου θα είναι ορατός στον δυτικό ουρανό μετά το ηλιοβασίλεμα, ενώ στις 21 με 23 θα είναι ορατός και πριν την ανατολή και μετά το ηλιοβασίλεμα.

Στις 21 Απριλίου θα περάσει κοντά από τον γαλαξία Μ33 του Τριγώνου και στις 2 Μαΐου ο κομήτης θα βρεθεί μόλις 2 μοίρες από το ανοιχτό σμήνος των Πλειάδων.

• Μου αρέσει 6

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

O κομήτης είναι σχετικά μικρός και έχει φαινόμενο μέγεθος περίπου 8,5 με 9, αλλά έχει όμορφη ουρά ιόντων και ως εκ τούτου είναι όμορφος στόχος για φωτογραφία. Αύριο, 13 Απριλίου θα είναι κοντά στον α Ανδρομέδας, τον Άλφερατζ, οπότε και θα είναι εύκολο να εντοπιστεί οπτικά, καθώς η κεφαλή του είναι συμπυκνωμένη. Όμως πλέον η Σελήνη θα επηρεάζει με το φως της την παρατήρησή του.

Η φωτογραφία είναι από σήμερα, 12 Απριλίου.

spacer.png

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κομήτη είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκε. Ο κομήτης έγινε αντιληπτός στις διαθέσιμες στο κοινό φωτογραφίες του οργάνου SWAN το οποίο βρίσκεται στη συσκευή SOHO από ερασιτέχνες αστρονόμους και η παρουσία του επιβεβαιώθηκε από το έδαφος πάλι από ερασιτέχνες αστρονόμους, ξεκινώντας από τις 2 Απριλίου. 

• Μου αρέσει 4
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα το πρωί ο κομήτης ήταν πιο αχνός από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ο πυρήνας του ήταν διάχυτος. Απ' ότι φαίνεται κατακερματίστηκε πριν φτάσει στο περιήλιο.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Και επίσημα πια ο κομήτης C/2025 F2 (SWAN) έχει διαλυθεί!

• Λυπημένος 1

"Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο"

"Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις"

"Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης