Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους, 

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια open-source εφαρμογή που αναπτύσσω τον τελευταίο καιρό, η οποία ονομάζεται SpacePixels.

Έχω όλες τις πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο. 

https://github.com/ppissias/SpacePixels

https://github.com/ppissias/SpacePixels/wiki

Είναι εντελώς δωρεάν και προορίζεται να είναι ένα διασκεδαστικό, εξερευνητικό εργαλείο για την ερασιτεχνική κοινότητα. Βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη (work in progress), αλλά μπορείτε να κατεβάσετε μια beta έκδοση αν θέλετε να πειραματιστείτε. Προς το παρόν μπορεί να κάνει import 16bit mono/color FITS images (Πρέπει να είναι aligned + calibrated - υπάρχει επιλογή στο DSS να κάνει export aligned και calibrated FITS - αυτό είναι το input της εφαρμογής) 

Θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω τα σχόλιά σας, να δω τυχόν GIF από στόχους που καταφέρατε να βρείτε, ή να μάθω για τυχόν bugs που συναντήσατε, ώστε να συνεχίσω να το βελτιώνω. 

Να είστε καλά,

Πέτρος 

detection-1.gif

detection-2.gif

Screenshot 2026-03-12 150932.png

Screenshot 2026-03-12 150838.png

• Μου αρέσει 3
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Αα τέλεια!! Πάντα ήθελα ένα τέτοιο πρόγραμμα. Έχω το astrometrica  αλλά γιατί όχι μια ελληνική προσπάθεια. Το astrometrica  έχει κάποια θέματα me to alighn. Θα κατεβάσω το πρόγραμμα και θα το δοκιμάσω. Αν ανιχνευθεί κινούμενο αντικείμενο το πρόγραμμα ανατρέχει σε κάποια βάση δεδομένων για να εντοπίσει την προέλευσή του; Μπορεί να γίνει εξαγωγή των δεδομένων σε κάποιο αρχείο;

Το επεξεργάστηκε ο HOMO
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Ωραία ιδέα! Σκέφτομαι ότι πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να εντοπίζουμε καρέ με trails, ώστε να τα αφαιρεσουμε πριν κάνουμε stacking τις φωτογραφίες μας. 

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης