Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εμένα χτες μου ήρθε το 8" Dobsonian μου, αλλα όχι της Skywatcher, της GSO...

(To παράγγειλα προχτές)

Είναι καταπληκτική επιλογή αν εξαιρέσεις οτι διέλυσα την μέση μου για να το κουνήσω 3 μέτρα!(Είναι 21 κιλά!)

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Εμένα χτες μου ήρθε το 8" Dobsonian μου, αλλα όχι της Skywatcher, της GSO...

(To παράγγειλα προχτές)

Είναι καταπληκτική επιλογή αν εξαιρέσεις οτι διέλυσα την μέση μου για να το κουνήσω 3 μέτρα!(Είναι 21 κιλά!)

Να τρως καλα και ολο το φαγητο σου αλλη φορα :D :D :D :D

Καλοριζικο και καλες παρατηρησεις!!!

Δημοσιεύτηκε

καλοριζικα σε ολους σας.

καλες παρατηρησεις και ξαστερους ουρανους.

αντε να δουμε ποτε θα αποκτησουμε και μεις κανα τηλεσκοπιο.

θεε μου κανε κατι και για μας [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Δημοσιεύτηκε
Εσεις τι μου προτεινετε να παρω απο προσοφθαλμια?

Πάρε έναν υψηλής, έναν μέτριας και έναν χαμηλής μεγέθυνσης προσοφθάλμιο (πχ 30,20,8mm). Απαραίτητος είναι και ένας barlow 2x, καθώς χάρη σε αυτόν διπλασιάζεις τη συλλογή σου από προσοφθάλμια!

Αυτά είναι καλά για τις περισσότερες παρατηρήσεις σου. Αργότερα αγοράζεις και άλλα.(προσοχή! όχι βεβιασμένες και αλόγιστες αγορές καθότι μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας στο πορτοφόλι σου!!).

Α! Πάρε και φίλτρο για σελήνη καθώς το φεγγάρι όσο "γεμίζει" γίνεται πολύ κουραστικό λόγω φωτεινότητας.

Καλές καλοκαιρινές παρατηρήσεις!

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Α! Πάρε και φίλτρο για σελήνη καθώς το φεγγάρι όσο "γεμίζει" γίνεται πολύ κουραστικό λόγω φωτεινότητας.

Καλές καλοκαιρινές παρατηρήσεις!

Θα διαφωνήσω όσο αναφορά το φίλτρο....πιστεύω ότι δεν επείγει!!καλύτερα με εκείνα τα λεφτά να πάρεις ένα παραπάνω προσοφθάλμιο και τα φίλτρα τα αφήνεις για μετά.... :)

Πάντως ένα super wide angle θα σε βοηθήσει πολύ.... :wink:

Δημοσιεύτηκε
Παιδια οσον αφορα το φιλτρο σεληνης, καλυτερα ειναι να παρει ο φιλος μας ενα Neutral Density γκριζο αντι για το κλασικο πρασινο. Σου δινει πιο φυσικη εικονα παρα το πρασινο. Βεβαια ειναι δευτερευον ζητημα τα φιλτρα...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
καλυτερα ειναι να παρει ο φιλος μας ενα Neutral Density γκριζο αντι για το κλασικο πρασινο.

Συμφωνώ. Και εγώ Neutral Density έχω!

Πάντως δεν είναι και τόσο ακριβό ένα τέτοιο φίλτρο και χρησιμεύει πολύ.

Σημ: Το Neutral Density θα σου πάει στα 30-40Ε. Δεν είναι και τραγικά χρήματα για ένα φίλτρο που χρησιμοποιείται και σε άλλες γενικές χρήσεις(αυξάνει λίγο το contrast).

C8-NGT

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης