Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

λείπουν πια λιγότερα από 338.400 δευτερόλεπτα για το ραντεβού μας στο όρος Χελμός.

Η συγκίνηση είναι τέτοια που με δυσκολία συγκρατώ ... τον μυ επί του pad

(είχε κάτι το δωρικό αυτό το τελευταίο)

γράφω αυτές τις ύστατες γραμμές (δε θα πεθάνω μετά μην ελπίζετε) διότι

θέλω να σας απευθύνω τη στερνή πρόσκληση, μη γυρίσει και μου πει κανείς,

κατόπιν εορτής, ότι δεν το 'χε δει!!!

Θα σας το πω απλά:

μεταξύ των άλλων υψηλών προσωπικοτήτων θα παρευρεθεί και ο Δουκουμό

ο οποίος έχει δηλώσει τις άγριες διαθέσεις του!

προειδοποιώ λοιπόν ότι κατόπιν του διημέρου μπορεί να μην υπάρχουν και

πολλά πράγματα για να παρατηρήσει κανείς!! (άρα ότι προλάβετε ...)

θα φροντίσω βέβαια να προμηθευτώ άφθονα γαστροπαρατηρησιακά υλικά

μήπως και εκτρέψουμε την ... πείνα του για μάθηση, αλλά δεν βάζω και το

χέρι στη φωτιά ότι θα το καταφέρω.

Εν ολίγοις, φροντίστε αγαπητοί να με ενημερώσετε εντός των επόμενων, ας

πούμε 100.000 δευτερολέπτων για τις προθέσεις σας γιατί μετά ...

μετά θα περάσω στον Δουκουμό την υπόθεσή σας :shock: :shock: :shock:

ΥΓ ότι προβλέψεις καιρού και να έχετε υπόψιν σας, μην τις κοινοποιήσετε,

για τη συγκεκριμένη περιοχή έχω κανει κράτηση καθαρό ουρανό και καλό seeing

(αν δεν πιστεύετε να σας δείξω το confirmation fax)

ΥΓ2 για τους αρχάριους όσον αφορά στο thread: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2871&start=0

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

ΑΝΤΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

[-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

ΦΙΛΙΚΑ ΛΑΖΑΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε

(όπως έγραψα και στο άλλο topic) Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω στον Χελμό (δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό topic, θα το ξαναγράψω και αλλού :-) ) αλλά ενημερώστε με pls για το Περτούλι, αν ισχύει, διότι θα έχει πανσέληνο) μήπως και τα καταφέρω.

Υπόσχομαι Limoncello σπιτικό δικό μου και ψημένη ρακή Αμοργού!

Εύχομαι καθαρό ουρανό και να περάσετε καλά!

Dans chaque village un homme tend un flambeau, l΄instituteur, et un autre souffle dessus, le cure.

V. Hugo

Δημοσιεύτηκε

Γιαννη,

Υπαρχει η βροχη διατοντων αυριο το πρωι και ο καιρος ειναι ιδιατερα ευνοικος για τον Κιθαιρωνα οπου υπαρχουν ελαφρια συννεφα για Χελμο (με βαση τις προβλεψεις απο τον Ποσειδωνα). :-k :-k :-k

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη,

μόλις ετοιμαζόμουν να σου στείλω μήνυμα, γιατί είδα το post σου στο άλλο thread.

Τα έχω και τα δύο φίλε , το ξέρω.

Μια φορά πρόσφατα που πήγαμε Κιθαιρώνα (με τον Antony και το Θάνο την Τρίτη του Πάσχα συγκεκριμένα) στηριχτήκαμε στην πρόβλεψη του Ποσειδώνα, αλλά τελικά δικαιώθηκε το meteo. Πάντως κάτι καταφέραμε και κάναμε (μιλώ για παρατήρηση μόνο).

Δεν ξέρω, ελπίζω κι έυχομαι να σου βγεί όπως το περιμένεις.

Εμείς πάντως αύριο πρωί ξεκινάμε για Χελμό και θα επιστρέψουμε την Κυριακή το απόγευμα.

Εύχομαι κι εγώ να έχουμε καθαρό ουρανό (έτσι τουλάχιστον διαφαίνεται, αν δει κανείς τα πράγματα λίγο αισιόδοξα).

Φιλικά

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.ΑΝΤΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ. :-k ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ... :D
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω, ελπίζω κι έυχομαι να σου βγεί όπως το περιμένεις.

Επειδη εχω ιδιαιτερο ενδιαφερον για την βροχη διατοντων, οι επομενες 12 ωρες ειναι σημαντικες για μενα ...

Εμείς πάντως αύριο πρωί ξεκινάμε για Χελμό και θα επιστρέψουμε την Κυριακή το απόγευμα.

Με τη Σεληνη στην μεση (ακομα χειροτερο αυριο το απογευμα), ισως παρακαμψω τον Χελμο αυτη τη φορα ... αλλα θα περιμενω με αγωνια αποψεις σας γυρω απο το σκοταδι.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Επειδη εχω ιδιαιτερο ενδιαφερον για την βροχη διατοντων, οι επομενες 12 ωρες ειναι σημαντικες για μενα ...
Ξέρεις ότι κάθε φορά που έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα το πανηγυρίζουμε όλοι φωναχτά !

Ξαναλέω λοιπόν, εύχομαι ειλικρινά το καλύτερο !

Με τη Σεληνη στην μεση (ακομα χειροτερο αυριο το απογευμα), ισως παρακαμψω τον Χελμο αυτη τη φορα ... αλλα θα περιμενω με αγωνια αποψεις σας γυρω απο το σκοταδι.
Η Σελήνη κατά τις 03:00 αισίως θα μας ...καληνυχτίσει ! :mrgreen: Κάτι ελπίζουμε να ...αρπάξουμε μετά ! :wink:

Τα λέμε λοιπόν ! (Πιθανότατα την άλλη Κυριακή από κοντά, πάνω.)

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ. Ρε γ-μ-τ- ηθελα να κανω και κατι με το νεο αστεροσκοποιο στον Χελμο. Μηπως εχεις καμια ιδεα ποσο μακρια θα ειστε απο τον Αρισταρχο;

Αντώνη,

αρμοδιότερος να απαντήσει είναι μάλλον ο εντοπιότερος ender, ωστόσο από όσο ξέρω το αστεροσκοπείο είναι γύρω στη μισή ώρα από εκεί που θα είμαστε. Είναι περίπου 25km προς τη νοτιοδυτική κατεύθυνση. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι άσφαλτος, έχει όμως και κάποια κομμάτια (βατό) χωματόδρομο.

Εκεί που θές οπωσδήποτε τζίπ είναι για το χιονοδρομικό :-k

Άσχετο :-note αλλά ...οδοιπορικά ομιλούντες...

Δημοσιεύτηκε
Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ. :D
Δημοσιεύτηκε
Η Σελήνη κατά τις 03:00 αισίως θα μας ...καληνυχτίσει ! :mrgreen: Κάτι ελπίζουμε να ...αρπάξουμε μετά ! :wink:

Αν έχει μείνει κανένα Μ απο την λάιλαπα ... :-#

Εχουμε όμως ελπίδες στα NGC δεν τα ξέρει καλα ακόμη!!

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

θα σταματησετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μας προκαλειτε και να μας κανετε να ζηλευουμε ;;;

Σας προειδοποιω πως αν δεν σταματησετε... θα με αναγκασετε να ερθω!!!

Και τοτε ξεχαστε την οποια παρατηρηση.... γιατι...

θα υποστειτε το μαρτυριο των 1000 ερωτησεων ανα ωρα!!!

Δημοσιεύτηκε

Mπορεί το g να μην ισχύει ( δεν πέφτει τίποτα κάτω :mrgreen: ).

Αλλά δεν μπορείς να μας καταμαρτυρήσεις διάθεση να προκαλέσουμε ζήλιες ή αλλα τινά .

Ισα-ισα είμαστε όλοι φίλοι και όπως ήδη γνωρίζεις οτι οι ερωτήσεις για αυτο γεννώνται (για να απαντώνται :wink: )

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

Καλως-όρισες!

Πάλι πειράματα με ...την ταχύτητα του φωτός έκανες; :lol: :lol:

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Μια πολύ όμορφη εξόρμηση έλαβε τέλος... :cry:

Κρατάμε ως κληρονομιά τις όμορφες αναμνήσεις μας :wink:

και...πίσω στους πάγκους μας λοιπόν.... ](*,)

(θ'ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ , για όσους ενδιαφέρονται...) :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Μια πολύ όμορφη και αρκετά γεμάτη εξόρμηση λοιπόν, σε λίγο χρόνο, κάτι λιγώτερο από ένα πραγματικό εικοσιτετράωρο.

Ο φίλος Γιώργος (ender) λοιπόν είχε την καλωσύνη να προσφέρει εκτός από την ιδέα και ένα πολύ όμορφο σπίτι στην καρδιά μιας από τις πανέμορφες κοιλάδες του Χελμού, πάνω από τη λίμνη Τσιβλού, λίγο πριν τη Ζαρούχλα.

Συγκεντρωθήκαμε, αν η μνήμη μου δεν με ξεγελάει (όπως συχνά προσπαθεί), μια ντουζίνα άνθρωποι (αστροβοξίτες και μη). Αναφέρω λοιπόν :

ender, o …οικοδεσπότης

maxplanck, ο ...μακρινός ταξιδιώτης και μάγος με τα δώρα !

Αntony, ο ... έμπειρος παρατηρησίας (!;)

Δημήτρης Κούτουλας, ο ...αρτιότερα οπτικά εξοπλισμένος (μετά της συζύγου του)

ΛΑΖΑΡΟΣ, ο ...νέος μας, μετά της συντροφιάς του

sotiris2, o …ζωγράφος μας, μετά της συζύγου του επίσης

Ακόμα...

Κατερίνα, η... έκπληξή μας (παρέα με την φίλη Βίλη και κατά ισχυρισμόν Αστάρτη ! - κάτι μου θυμίζει αυτό 8-[ )

Ά παιδιά ! ήμουνα κι εγώ εκεί ! ο υπογράφων johndouk, o…(γ)αστροπαρατηρητής

Στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονταν δύο (2) dobsonian 8” (ender & johndouk), ένα ισημερινό celestron C6”N (Κούτουλας) , ένα ισημερινό διοπτρικό (του sotiris2 – δεν χρησιμοποιήθηκε), πολλά ζευγάρια κιάλια (vixen, zenit, meade, bresser) που χρησιμοποιήθηκαν όλα (!), προσοφθάλμια, Barlow, φίλτρα, τρίποδα, φωτογραφικές μηχανές (μεταξύ των οποίων ο ένδοξος Λάζαρος, laptop... ά και μια μεγάλη ομπρέλλα βεράντας. Τι χρειάστηκε αυτή;... Εμ να που χρειάστηκε κι αυτή...

Ωραίαααααα...

Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου η ιεροτελεστία ξεκίνησε με τον πλέον ...πρέποντα τρόπο, ψήνοντας μπριζόλες και λουκάνικα (BBQ man o maxplanck ! μάλιστα !). Οι λοιποί ασχολήθηκαν με την εκφόρτωση και το ψήσιμο :oops: ουπς το στήσιμο των τηλεσκοπίων, αλλά και με τα απαραίτητα collimation, ρυθμίσεις ερευνητών, προετοιμασία προσοφθαλμίων κλπ κλπ. Ααα.. ναι! Και με κόψιμο σαλάτας, τυριών, σερβίρισμα σε πιατέλες κλπ κλπ.

Τραπέζι και ιδού η πρώτη (και επιτυχημένη βέβαια)...γαστροπαρατήρηση λοιπόν, με διερχόμενα αντικείμενα massier μεταξύ των οποίων τοπικό ζυμωτό φρεσκοψημένο ψωμί και λοιπά εδέσματα, όπως σπιτικές πίτες, τυράκια, βελανίδια, το σαδιστικά καυτερό τζατζίκι από τα χεράκια του Βασίλη εκ Λαρίσης, καθώς και οίνο και φινάλε με ...Τεντούρα.

Όλα αυτά, στο σπίτι του εξαιρετικά φιλόξενου φίλου Γιώργου (ender), για το οποίο επίσης είχε μεριμνήσει ώστε να το νεμόμαστε ανενόχλητοι.... Κι όταν λέμε σπίτι φίλες και φίλοι, εννοούμε έναν εξώστη σε μία από τις πλαγιές του Χελμού, με παραδεισένια θέα ανάμεσα από τις βουνοκορφές (μπράβο φίλε Γιώργο)... =D> Σε υπέρ ευχαριστούμε !

Μέχρι στιγμής είχαμε παρεούλα μας κάποια συννεφάκια, που άλλοτε πύκνωναν κι άλλοτε αραίωναν και διατηρούσαν ζωντανό τον προβληματισμό και την αγωνία μας για την βραδυά που θα ακολουθούσε. :-k

Ακολούθησε μεσημεριανή ανάπαυση, μια βολτούλα στην πανέμορφη λίμνη Τσιβλού :shock: , προετοιμασίες, συνεύρεση και με τους sotiris2 και ΛΑΖΑΡΟ με τις συνοδείες τους και εν τέλει επανασυγκέντρωση στον παρατηρησιακό μας εξώστη, στο σπίτι του Γιώργου, με προσανατολισμό Ν, ΝΔ, Δ, ΒΔ. Βέβαια τα γύρω μας απειλητικά κρεμάμενα βουνά, υπόσχονταν ότι θα περιόριζαν τον ουρανό μας.

Είχε νυχτώσει πια για τα καλά και η μεγάλη κυρία του νυχτερινού ουρανού, η Σελήνη είχε καταλάβει την δεσπόζουσα θέση της και είχε επιδοθεί (προς αύξηση της ανησυχίας μας) σε ένα διαρκές κρυφτούλι πίσω από τις αυξανόμενες νεφώσεις, τις οποίες τροφοδοτούσαν από τη μιά τα νερά που έτρεχαν άφθονα μέσα στην κοιλάδα και από την άλλη οι συνέπειες αναδιανομής ενέργειας της προηγηθείσας κατά την ημέρα ζέστης... Αλλά εμείς ... 8) !

Χμ ! :idea: Να μια καλή ευκαιρία για μια ακόμα γαστρονομικού ενδιαφέροντος περιήγηση, εν αναμονή της λογικά διαφαινόμενης σύμφωνα με τη λογική, τις προβλέψεις, το wishful thinking αλλά και της σχετικής προηγηθείσας διευθέτησης με το ..Μεγάλο που είχε αναφέρει ο ender, εκκαθάρισης του ουρανού από τις (για μας) περιττές και ενοχλητικές νεφώσεις. :-note

Ζαρούχλα λοιπόν, σε μια όμορφη ταβέρνα (Ύδατα της Στυγός) με καλό κρασί και μεζέδες (για συμπλήρωμα μωρέ, μη φωνάζετε, των κενών των μεσημβρινών εκκρεμοτήτων). :wink: Μεσάνυχτα πιά και επιστροφή στο στόχο μας.....

Ο Ουρανός; ΥΠΕΡΟΧΟΣ. :D :D

Τι ακολούθησε; Ακολουθεί παρακάτω....

Δημοσιεύτηκε

Ο φίλος Γιώργος λοιπόν πράγματι τα είχε κανονίσει καλά με το Μεγάλο για τα σύννεφα ( \:D/ ο ουρανός ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ \:D/ ), αλλά μάλλον δεν τα είχε κανονίσει καθόλου καλά με το .. Δήμαρχο ! :-$ ](*,)

Ένα τρελλαμένο φως δημοτικού φωτισμού μέσα στα μάτια μας , με πραγματική κρίση ταυτότητας και ρόλου, πότε να ανάβει (και να η φλασιά ρε σεις, που μού’ρθατε εδώ και θέλετε και αστροπαρατήρηση) και πότε να σβήνει (επειδή μας λυπόταν ή επειδή ήθελε να μας βασανίζει, ποτέ δεν κατάλαβα )... Έτσι είσαι κι εσύ; Νά κι εμείς ! Ψάξαμε τις τσέπες μας , σφεντόνες δε βρήκαμε. Ψάξαμε το σπίτι για όπλα, τίποτα (ήρεμο παιδί αυτός ο Γιώργος...) :idea: Κι εδώ κολλάει η ομπρέλλα που λέγαμε, η οποία άνοιξε, έγειρε, ξάπλωσε και μεταμορφώθηκε στην πρώτη πτέρυγα ενός εκκολαπτόμενου θόλου για το σπίτι του φίλου Γιώργου, εξασφαλίζοντας αρκετή φωτοπροστασία σ'εμάς τους παρεπιδημούντες. 8)

Ωραία και με το φως. Ας πούμε ότι τακτοποιήθηκε. Κι η μεγάλη κυρία επάνω (σελήνη), δε λέω πολύ όμορφη αλλά και πολύ φωτόλουστη βρε παιδί μου. Την είδαμε την απολαύσαμε την ακούσαμε, αλλά παρόλο που την καληνυχτίσαμε, εκεί αυτή. Να μην ξεκολάει με τίποτα ! (γνώριμο...γνώρισμα κυριών :mrgreen: ) . Φιλότιμες προπάθειες εμείς να δούμε κανένα deep sky αντικείμενο, καμμιά υποψία γαλαξία ](*,) , κάτι ψιλογινόταν. Ευτυχώς είχαμε παρέα λίγο πιο πέρα και τον άλλο μεγάλο κύριο του ουρανού, το Δία (είχε βγει βολτίτσα με τα 4 σκυλάκια του) και κάτι βλέπαμε κι από αυτόν...

Η νύχτα μας χωρίστηκε στα δύο.....Πριν και μετά την κυρία...

Μόλις το πήρε απόφαση και μας άφησε..... αναδείχθηκε το συμπαντικό χαλί σε ένα λάγνο μαγικό μεγαλείο, έναν οφθαλμικό μαγνήτη, έναν σιγαστήρα συζητήσεων... :shock: :-#

Τι είχε το αστρικό μενού αυτή τη νύχτα, ως απολογισμό; Και τι δεν είχε !!!

Σελήνη, αστερισμούς, άστρα (μονά - διπλά), πλανήτες, νεφελώματα, αστρικά σμήνη (ανοιχτά-κλειστά), γαλαξίες, κομήτη (τον επίκαιρο), δορυφόρους (φυσικούς και τεχνητούς), διάτοντες και έναν υπέροχο γαλακτερό milky way, με τις ζώνες του να φεύγουν από τον Κύκνο και να χάνονται κάτω από τον Τοξότη... (ελπίζω ότι θα ετοιμάσουμε και κάποιον πιο συγκεκριμένο κατάλογο αντικειμένων που παρατηρήθηκαν από την παρέα) Ουράνιο Μεγαλείο ! :shock: :shock: :shock: Τί άλλο να ζητήσει κανείς ... (Xμ, τώρα που το θυμάμαι, κάποιος ...άπληστος μιλούσε για μια live εκρηξούλα supernova ! :-note )

Και τα διψασμένα ζευγάρια μάτια, άλλα έμπειρα κι άλλα μαθητευόμενα, να έρχονται και να πηγαίνουν γύρω μπροστά από τα προσοφθάλμια, οδηγώντας τα εκάστοτε συγγενή τους στόματα σε απελευθέρωση επιφωνημάτων έκπληξης, θαυμασμού, ικανοποίησης, δέους... :roll:

Όχι. Δεν είχαμε παρατηρησιακό σύστημα, σαρώνοντας τον ουρανό με μεθοδικότητα, σε όλες τις διαδοχικές φάσεις που περνούσε μπροστά μας. Είχαμε άλματα στόχων, κούρσες, dobsono-συναγωνισμούς, πλουραλισμό και αρκετή κίνηση και εναλλαγές, για να δοθεί και η ευκαιρία στους νεοφώτιστους της παρέας να δουν, να απολαύσουν και να επιχειρήσουν να συνειδητοποιήσουν το μεγαλείο αυτών όσων έβλεπαν... :?

Κινητικότητα και απόλαυση, μέχρι τις 5:30 τα ξημερώματα (με θέα στην υπέροχη «θάλασσα» του Τοξότη). Ένα πεντάωρο χωρίς το παραμικρό συννεφάκι. Διήλθαμε φάσεις, που ο καθένας μας διαδοχικά ή κάτι εύρισκε και καλούσε τους υπόλοιπους να μοιραστούν τη χαρά του, ή άλλοτε χανόταν σιωπηλά για κάμποση ώρα μέσα στο προσοσοφθάλμιό του, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο...

Και στο μάτι μας, στο ίδιο πεδίο που κατά τις 2 είχαμε καμμιά δεκαπενταριά αντικείμενα, λίγό αργότερα, στις πέντε το πρωί, στο ίδιο πεδίο της ίδιας περιοχής του ουρανού, τα αντικείμενα συνωστίζονταν κατά διψήφιες δεκάδες, μπροστά από ένα υπέροχο σκότος, χαρίζοντάς εικόνες με εκπληκτική αντίθεση, που μας παρέπεμπε στις ίδιες τις αντιθέσεις του σύμπαντος που υπομονετικά μας δίνει υπόσταση και μας φιλοξενεί... O:)

Ουφ !!! (και πού να βρεθούμε και στον Πάρνωνα με τέτοιες καλές συνθήκες......)

Περνώντας η νύχτα, δυνάμωσε και το κρύο ... Ευτυχώς, όχι πολύ για βουνό. Και οι συμβουλές του έμπειρου Antony είχαν εισακουστεί.

Όμως, φυσικό επακόλουθο : Καληνύχτα σας.... ](*,)

Κυριακή 7/5 πρωί (πρωι το λέμε εμείς, αλλά συνήθως ...μεσημέρι οι ωρομέτρες !).

Υπέροχο πρωινό :wink: , στο Πέτρινο, η παρέα μας...

Συγκέντρωση, αποχαιρετισμοί εν μέσω υποσχέσεων για επανάληψη, και νά’μαστε πάλι εδώ... στα καβούκια μας... :cry:

Με τη μνήμη μας όμως αδιαμαρτύρητα βεβαρυμένη από το ομόρφο φορτίο μιας ακόμα υπέροχης εμπειρίας που προσθέσαμε στο σύντομο βίο μας... :roll: O:)

Εεεε ! Πού είστε βρε παιδιά οι υπόλοιποι; Μόνος μου θα τα λέω; (καλά καλά σταματάω ...) :oops:

Ούτως ή άλλως, έχω -ούτε πολύ ούτε λίγο- κι 130 (!) δημιοσιεύσεις να διαβάσω ! (τι είστε εσείς βρε, ούτε μια μέρα δεν λείψαμε.. τσ τσ τσ τσ)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης