quendi Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Αγαπητοί φίλοι του astrovox είχαμε σήμερα νωρίτερα το απόγευμα την εξαιρετική χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στον "Ωρίωνα" έναν ακόμα φίλο απ' το φορουμ μας, τον FotisR, ή κατ' κόσμον Φώτη Ρίζο, ο οποίος δέχθηκε την πρόσκλησή μας για ομιλία. Το θέμα της ήταν: “Αστροφωτογραφία και επεξεργασία με ccd camera” . Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την δουλειά του Φώτη..Μας έδειξε πόσο μεράκι, υπομονή και αγάπη για το αντικείμενο χρειάζονται για να βγάλεις τόσες όμορφες φωτογραφίες! Για περισσότερο από μία ώρα μας εξηγούσε τα μυστικά της φωτογράφησης με τη ccd του camera και απαντούσε στις ερωτήσεις των μελών μας. Πρέπει να πω ότι εντυπωσίασε με τις γνώσεις και την αμεσότητα του λόγου του, κάποιους που δεν τον γνωρίζουν και..για το νεαρό της ηλικίας του! Δυστυχώς όμως έφυγε "αμέσως" μετά την ομιλία (αρκετά μετά στην πραγματικότητα λόγω ερωτήσεων και συζητήσεων) και δεν προλάβαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Φώτη σε ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σε δούμε σύντομα πάλι! Υ.Γ. Σύντομα (ελπίζω) θα έχουμε στην ιστοσελίδα μας φωτογραφίες από την ομιλία, καθώς και την παρουσίασή του, η οποία είναι "λίγο" μεγάλη και χρειάζεται "λίγο" φτιάξιμο!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Η σειρα μας να ζηλεψουμε!!!Τυχεροι...Φοβερη παρεα
ender Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Παναγιώτη προσυπογράφω όλα αυτά που λες, επίσης να προσθέσω ότι ο Φώτης, παρά την αρχική του δήλωση ότι επρόκειτο για την πρώτη ομιλία του, μας τα εξήγησε με σαφήνεια και με τον αέρα τουέμπειρου ομιλητή. Υποθέτω ότι οφείλεται στο ότι αγαπά αυτό για το οποίο μαςμιλούσε και είναι και πολύ καλός γνώστης του.Φώτη μήπως να βάλεις και για βουλευτής; (ξέρεις: ΛΑΕ της αστροφωτογραφίας ...) Να προσθέσω στα αρνητικά της βραδιάς, για να τα λέμε όλα, ότι μετά το πέραςτης ομιλίας, στα γνωστά πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, αρνήθηκε να μουδώσει το αυτόγραφο που πολύ ευγενικά του ζήτησα!Επίσης, σε ερώτησή μου σχετικά με το πότε κοιμάται, υπήρξε γενικόλογος,αρνούμενος κατ' ουσίαν να μας αποκαλύψει το μυστικό του διακοπτόμενου ύπνου (Φώτη )
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία,και την επιλογή του ... εισηγητή Είμαι σίγουρος ότι απολαύσατε πραγματικάτην παρουσίαση του Φώτη, ότι "αρπάξατε"τα μυστικά του και ότι σίγουρα θα θελήσετενα ξαναβρεθείτε ... Ζηλεύουμε, αλλά το ... χαιρόμαστε !! ps: Την επόμενη φορά πάντως θα πρέπει η παρουσίασηοπωσδήποτε να περιλαμβάνει το Appendix:"Διακοπτόμενος Ύπνος: Θεωρία, Πράξη και Προοπτικές" --Celestron C6N
George Makris Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Οι κοπέλλες στο γραφείο μου ενδιαφέρονται για τα παλληκάρια της φωτογραφίας "fotisR at orionas.jpg". Παρακαλώ ονόματα και τηλέφωνα Πάντα τέτοια και εις ανώτερα Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
ender Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 αντικειμενικά ομιλών, μόνο ο 5ος όρθιος εξ αριστερών κύριος, δύναται να κινήσει ζωηρώς το ενδιαφέρον "στις κοπέλες του γραφείου" δήλον εστί!
Δημήτρης Κούτουλας Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 αντικειμενικά ομιλών, μόνο ο 5ος όρθιος εξ αριστερών κύριος, δύναται να κινήσει ζωηρώς το ενδιαφέρον "στις κοπέλες του γραφείου" Άντε ... ίσως και ο τρίτος όρθιος εκ δεξιών ... --Celestron C6N
Vegan Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Ένα μπράβο στα παιδιά για την οργάνωση και προπαντώς, ένα (ακόμα) μεγάλο μπράβο στο Φώτη!!!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Μπραβο παιδια, Μπραβο Φωτη! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!!! Φιλοξενήσατε μια από τις πλείστα υποσχόμενες μορφές της ελληνικής αστροφωτογραφίας !!! Φώτη, ερχόμαστε γεμάτοι αυτιά (στο photo work shop του Πανεπιστημίου !!!) Astrophoto Album
cartman Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Θέλω με τη σειρά μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια το Φώτη για την πολύ ωραία ομιλία που μας έδωσε. Όπως είπε και ο ender μίλαγε με την άνεση κάποιου που έχει δωσει αρκετές ομιλίες κι ας ήταν η πρώτη του ομιλία. Προσωπικά μου άρεσε η πολύ στατιστική του προσέγγιση στα θέματα της επεξεργασίας. Η δουλειά του είναι μια περίτρανη απόδειξη του ότι η υπομονή και η επιμονή φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν αυτό που κάνεις ειναι deep sky αστροφωτογράφηση από την (υπερ)φωτισμένη Αθήνα. Ελπίζω να τον ξαναδουμε το καλοκαίρι γιατι του χρωστάμε ένα τραπέζι.... Νικόλας Ρ. Καβαλιέρο
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Συγνώμη αλλά ΣΑΣ χρωστάω ένα τραπέζι!!! (και ένα αυτόγραφο στο δασύτριχο... χέρι του Γιώργου Πολύ ωραία και ζεστή οργάνωση από τον Ωρίωνα!Με οργανωτικές ικανότητες και τη θέληση που έχουν τα παιδιά και ο Πρόεδρος του συλλόγου φαντάζομαι ότι το επερχόμενο συνέδριο θα είναι υπέροχο και με εκπλήξεις!!! Σας ευχαριστώ με τη σειρά μου...
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Ενταξει τολμω οτι ηταν και αυτη μια απο τις ωραιοτερες-καλυτερες ομιλιες που εχουν γινει στον Ωριωνα. Πραγματικα ολοι οι παρευρισκομενοι πιστευω οτι κατανοησαν αρκετα τους τροπους με τους οποιους ο Φωτης δουλευει,και τον ευχαριστουμε παρα πολυ που μας εδειξε τα ''μαγικα'' του !!! Ειχε μια απιστευτη ανεση στην παρουσιαση,που αφησε τολμω να πω εντυπωση... Τον περιμενουμε για το τραπεζι (ασχετα ποιος θα πληρωσει ) Καλη συνεχεια ευχομαι και εγω με τη σειρα μου,και πραγματικα χαιρομαι το ποσο πολυ εμπρακτα πολλοι απο ολους εμας,ο καθενας με πινελο το χαρακτηρα του,δινει χρωμα στον ατελειωτο πινακα που λεγεται Ερασιτεχνικη Αστρονομια. (συγνωμη που αργησα να σχολιασω και εγω... ) Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
andrewmil10 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Νίκο δεν είσαι ο τελευταίος πάντως! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να μπω καθόλου στο ιντερνετ χτες...Ήθελα να πω και εγώ ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Φώτη, γιατί η παρουσίασή του εκτός από τον όγκο γνώσεων που μας προσέφερε, αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για όλους τους αρχάριους αστροφωτογράφους που την παρακολούθησαν. Κατάφερε να μας μεταδώσει τον δικό του ενθουσιασμό για την αστροφωτογραφία, αλλά και να μας δείξει πόση σκλήρη δουλειά απαιτείται για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα που όλοι βλέπουμε. Φώτη ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα! Έχω ήδη αρχίσει να μαζεύω τις ερωτήσεις μου!
quendi Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2006 Καλημέρα αγαπητοί φίλοι, Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf την παρουσίαση που έδωσε ο Φώτης στον "Ωρίωνα" στις 9 Μαίου. Είναι λίγο μεγάλη (~9ΜΒ, αρχικά ήταν 25 ΜΒ) αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Ακόμα πιστεύω ότι η ποιότητα των φωτογραφιών είναι ικανοποιητική δεδομένου ότι το θέμα αφορά κυρίως την επεξεργασία τους. Απολαύστε λοιπόν την λεπτεπίλεπτη δουλειά που κάνει ο Φώτης στις φωτογραφίες του. http://www.orionas.protia.net/presentations/astrophotography_ccd.pdf Νομίζω ότι ενδιαφέρει πολλούς που ασχολούνται με την ψηφιακή αστροφωτογραφία. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να δείτε και όσα μας έλεγε σε κάθε διαφάνεια.. Φίλε Φώτη σε ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά για την ομιλία σου! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα