andrewmil10 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2006 Σήμερα αποφάσισα να βγάλω το πρωτεύον από το 8'' της Skywatcher για να το φυσήξω λίγο γιατί έχει μαζέψει αρκετή σκόνη. Αφού ξεβίδωσα όλες τις βίδες που κρατούν τη βάση του κατόπτρου στερεωμένη στο σωλήνα, προσπάθησα να τραβήξω τη βάση από το σωλήνα, όμως αυτή αρνήθηκε πεισματικά να βγει! Υποθέτω ότι σφηνώνει με κάποιο τρόπο στο σωλήνα, έτσι ώστε να μην πέσει αν κανένας απρόσεχτος ξεβιδώσει όλες τις βίδες. Μήπως κάποιος από την παρέα έχει δοκιμάσει να κάνει το ίδιο με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο; Φοβάμαι να εξασκήσω όλη μου τη δύναμη πάνω στο τηλεσκόπιο, αλλά από την άλλη πρέπει οπωσδήποτε να κάποτε να το ανοίξω - έχω που το σκέφτομαι εδώ και μήνες.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2006 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγαίνει. Στο δικό μου της Celestron, βγαίνει εύκολα. Ίσως, επειδή ο σωλήνας «πιάνει» βυθιζόμενος κάποια χιλιοστά μέσα στο πλαίσιο/βάση του καθρέφτη, κάπου σκάλωσε. Αν τελικά τον βγάλεις, καλό θα ήταν, ως μέτρο πρόληψης, να σημαδέψεις πριν (πχ με κομμάτια μονωτικής ταινίας) τον σωλήνα και την βάση, ώστε να γνωρίζεις μετά πως θα τον επανατοποθετήσεις. Ρίξε και μια ματιά στους συνδέσμους που συγκρατούν τον καθρέφτη, μήπως είναι υπερβολικά χαλαροί ή πολύ σφιγμένοι. Το σωστό είναι να συγκρατούν τον καθρέφτη στέρεα, χωρίς όμως να τον πιέζουν σφικτά, γιατί τότε ο καθρέφτης καμπυλώνει και τα είδωλα παραμορφώνονται. Φιλικά PapGeo
dark nebula Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2006 Αγαπητε φιλε στο sky οι βιδες που λυνης ειναι αυτες που ειναι περιμετρικα στην εξωτερικη στεφανη στο κατω μερος του τηλεσκοπιου και οχι πισω αυτες δηλαδη που κρατανε τον πρωτευον απλα σημαδευης με εναν μαρκαδορο που ηταν η καθε βιδα και να τον βαλεις στην ιδια θεσει που ηταν και πρινΤωρα με λιγο προσπαθεια και λιγο γυριζοντας ολο τον εξωτερικο δαχτυλιο θα βγει παντα με προσοχη [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα