Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ποση διαφορα μπορει να εχει οπτικα παντα ενα 6" απο ενα 8" η 10" τηλεσκοπιο? Μιλαω παντα για οπτικη παρατηρηση απο μετριο ουρανο ως επι το πλειστον. Θα ηθελα να επικεντρωθουμε στις διαφορες ανα δυο ιντζες δηλαδη 6"-8", 8"-10" κ.λ.π.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Η δυνατότητα του κάθε τηλεσκοπίου εξαρτάται απο το εμβαδόν του κύκλου που σχηματίζει το κάτοπτρο. Και έτσι η διαφορά τους μπορεί πολύ εύκολα να εντοπιστεί αν κάνει κανείς τις ανάλογες πράξεις. Το εμβαδόν του κύκλου είναι πxD^2/4.
Δημοσιεύτηκε
Χονδρικα κερδιζεις μισο μεγεθος απο 6" σε 8" και αλλο μισο απο 8" σε 10".

Μισο μεγεθος δεν ειναι κ λιγο.Δε θυμαμαι ποσο % παραπανω φως συλλεγει το 8" απο το 10".

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Για να το απλοποιήσουμε το θέμα,

υψώστε στο τετράγωνο τον λόγο μεταξύ των δύο διαμετρημάτων.

Δηλ, μεταξύ 10" και 15", πολλαπλασιάστε (15/10=) 1,5 * 1,5 = 2,25 άρα 125% περισσότερη επιφάνεια

μεταξύ 6" και 8", πολλαπλασιάστε (8/6=) 1,33 * 1,33 = 1,78 άρα 78% περισσότερη επιφάνεια

μεταξύ 8" και 10", πολλαπλασιάστε (10/8=) 1,25 * 1,25 = 1,56 άρα 56% περισσότερη επιφάνεια

Πάντως κατά τη γνώμη μου το μεγάλο πλεονέκτημα στις περισσότερες ίντσες είναι η καλύτερη ανάλυση που προσφέρεται, δηλαδή η λεπτομέρεια που βλέπουμε, κι όχι απλά το παραπάνω μέγεθος.

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε
Αυτό δεν μεταφράζεται και σε μεγαλύτερη φωτεινότητα, καθότι με τις ίντσες αυξάνει και το "light gathering capability";
"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με το θέμα της μεγένθυνσης (και όχι της φωτοσυλλεκτικότητας) μόνο σε περιπτώσεις εξαιρετικού seeing επιτυγχάνονται αξιοπρεπείς μεγενθύνσεις πάνω από 300x.

Αυτό σημάινει, ότι όσον αφορά στη μεγένθυνση, οτιδήποτε παραπάνω από ένα 6'' νευτώνιο, είναι πλεονασμός.

Φιλικά

chder

Δημοσιεύτηκε
Την μεγεθυνση τη θελουμε μονο για πλανητες σεληνη κ για να σπασουμε διπλους αστερες.Για βαθυ ουρανο θελουμε ιντσες.Πολλες ιντσες.Δωστε μου ιντες κ ασ μην παω ποτε πανω απο 300χ
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

ο filiatra έγραψε :

θελουμε ιντσες.Πολλες ιντσες.Δωστε μου ιντες ...
=D> =D> =D> =D>

Πιθανον όλοι καταλάβαμε οτι θέλει ίντσες.:cheesy: :cheesy: :cheesy:

30'' :shock: είναι καλά? :cheesy: :cheesy:

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Πολλες ιντσες.Δωστε μου ιντες κ ασ μην παω ποτε πανω απο 300χ

Άμα σου δώσουμε δηλ. χιλιοστά δεν σου κάνουν; :wink:

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης