o tilescopios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 To ξέρω πως είναι αφελής η ερώτηση... αλλα αν έχεις εναν lpi (lunar planetary imager) που εχει απο μονος του 6mm φακο τι κανεις?? αγοραζεις μικροτερο τηλεσκοπιο?
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 εξαρτάται τι τηλέ έχεις.Βασικά για πλανητική φωτογράφηση που είνα η LPI θέλεις f/20 + στο τηλέ σου.Το πρόβλημα είναι στις βαθέος ουρανού, η LPI δεν κάνει, όπου θέλεις ευρή πεδίο και το f/10 των Smith - Cassegrain αλλά και μερικών Νευτώνειων δεν βοηθάει. Για να λυθεί αυτό υπάρχει ο μειωτής εστιακού λόγου (η απάντηση στην ερώτησή σου) ή αλλιώς focal reduser. Για αυτά τα τηλέ (f/10) υπάρχουν 2 εκδώσεις, μία που στο κάνει f/6.3 και μία f/3.3. Για ένα f/5, όπως το δικό μου, δεν έχει νόημα αφού έχει από μόνο του ανοιχτό πεδίο. Ελπίζω να βοήθησα ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΧΑΖΗ, ΚΟΥΤΗ, ...ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
o tilescopios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 Σ ευχαριστώ Παναγιώτη Κατατοπιστική και πληρης η απάντηση σου, έχω ενα 4,5" νευτώνιο με 1000 αρι μήκος.. αρα μαλλον ενα focus reducer θα κάνει τη δουλεια απο αυτα που ακουσα.
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 Θα σου χρησιμεύσει μόνο στην φωτογράφιση βαθέως ουρανού (deep sky imaging) με την φωτογραφική ή ccd στην κύρια εστία του τηλεσκοπίου. Για πλανητική που κάνει η lpi έναν barlow θέλεις. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
o tilescopios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Βασικα δεν νομίζω οτι ειναι καν δυνατη η φωτογραφιση deep sky με τον lpi, εχω δει καποια δειγματα στο δυκτιο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κατι που μπορω να κανω, σκεφτομουν περισσοτερο τη δυνατοτητα φωτογραφισης αστερισμων και ολοκληρης της σελήνης η οποια υπερκαλύπτει το πεδίο στην 170Χ μεγενθυνση που κανει ο lpi στο τηλεσκοπιο μου. παραθέτω και μερικα πρώτα δειγματα
o tilescopios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 ΑΑΑ Ξεχασα... το ξερω οτι δε μπορει να κανεις 500 μεγενθυνση με το νευτωνιο 4,5" 1000 αλλα με τον lpi και τον barlow 3 X που εχω.. αυτες ειναι οι μονες επιλογες
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Ωραία σελήνη.Τι ποιο ωραίο από το να τραβήξεις διαδοχικά διαφορετικές περιοχές της σελήνης και να τις συνθέσεις στο photoshop ή στο imerge...;Όσο για το 3Χ και τον barlow ... Δοκίμασε χωρίς barlow ή πάρε έναν καλό 2Χ ή 1.5Χ Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα