ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Καλησπερα σε όλους. ειμαι τελειώς πρωταρης και εχω αρχισει και κανω μια ερευνα γυρω απο τα τηλεσκόπεια. συντομα σκοπευω να παρω και το βιβλιο nightwatch για να μαθω ακομη περισσοτερα. δεν βιαζομαι να παρω ακομη τηλεσκοπειο, προτιμω να μορφωθω πρωτα αρκετα.ετσι λοιπον διαβαζω ολες τις πληροφοριες που δημοσιευονται εδω στο forum, αλλα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση. δεν ξερω κατα ποσον στεκει αυτη η ερώτηση και αλλα θα την κανω και ας ακουσω βριδιδι.υπαρχει περιπτωση μ'ενα τηλεσκοπειο να ευθυγραμιστω μ'εναν δορυφορο.εννοώ κανονικό δορυφορο της NASA? εννοειτε βεβαια εαν ξερεις που να σκοπευσεις(συντεταγμενες)?
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Αντώνη καλησπέρα.Η παρατήρηση των τεχνιτών δορυφόρων είναι πολύ όμορφη και εντυπωσιακή ενασχόληση. Η παρατήρηση και παρακολούθησή τους μπορεί να γίνει με γυμνό μάτι και με κιάλια. Με τηλεσκόπιο, λόγω της μεγάλης μεγέθυνσης, περνάνε μέσα από το οπτικό πεδίο με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο παρακολουθώντας τους μέσα από τον ερευνητή (καλύτερα με μηδενική μεγέθυνση) και χρησιμοποιώντας την κατάλληλη προπορεία μπορείς να τους κυνηγήσεις και να παίξεις μαζί τους απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή λάμψη τους.Σε ότι αφορά την συνεχή παρακολούθησή τους με τη βοήθεια του αστροστάτη, αν θυμάμαι καλά πριν από καιρό ο αστροφωτογράφος μας (Αρίσταρχος) είχε αναφερθεί στο θέμα μιλώντας όμως για εξειδικευμένο πρόγραμμα Η/Υ. Είναι βέβαια προφανές ότι για κάτι τέτοιο απαιτείται πολύ μεγάλη εμπειρία και ίσως και εξειδικευμένος εξοπλισμός. Φιλικά Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
DeepBlue Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Οπως πολυ σωστα σου ειπε ο συνονοματος πριν, μπορεις να δεις την λαμψη πολλων δορυφορων και να ακολουθησεις την τροχια τους. Ο καλυτερος, για μενα, τροπος ειναι με κιαλια. Βεβαια μην περιμενεις να δεις τον δορυφορο απο.. κοντα. Κ εγω οταν πρωτοσκεφτηκα κατι τετοιο, ειχα την εντυπωση οτι θα δω χαρακτηριστικα του δορυφορου. Αυτο δεν γινεται. Παντως η προβλεψη της τροχιας και το κυνηγι τους ειναι πραγματι μια πολυ ενδιαφερουσα ενασχοληση!! Να θυμασαι οτι απαιτει μεγαλη ακριβεια στην τοπικη ωρα και διορθωση! Aut dosce, aut disce, aut discede(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου θα ήθελα να προσθέσω ότι στο www.heavens-above.com μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία για τη διέλευση πολύ γνωστών τεχνητών δορυφόρων, όπως ο ISS και το HST, από τον τόπο διαμονής του επίδοξου παρατηρητή.Επίσης εδώ www.esa.int/esaHS/SEMA64AATME_index_0.html υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σημερινή ανακοίνωση της ESA για την παρατήρηση του ISS. Καλές Παρατηρήσεις.Φιλικά Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
θέμης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Με το skysensor μπορεις να βαλεις τα στοιχεια του δορυφορου που σε ενδιαφερει και οταν περνα απο κοντα σε ειδοποιει και εφ΄οσον θελεις τον παρακολουθει. Βεβαια ειναι ακριβο και συμβατο με την GP(POLARIS) της VIXEN και την κινεζικη απομιμιση της.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Εγώ δυο φορές έχω δει και τις δύο καταλάθος...Μάλιστα είχε πλάκα διοτι τον πρώτο τον είδα τα πρώτα 3 δευτερόλεπτα της πρώτης παρατήρησης μου (κωλοφαρδία) Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2006 Και εγω πρίν λίγο καιρό έπεσα εντελώς τυχαία πάνω σε έναν (πιθανότατα να ήταν ο ISS) ενω παρατηρούσα κάτι συγκεκριμένο.Όντως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και είναι δύσκολο να τους ακολουθήσεις.Όπως προανέφεραν τα παιδιά όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια αρκεί να υπάρχει καλή ορατότητα.Την πρώτη φορά και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση, δες το ανάλογο thread που άνοιξα αν θές. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3034
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Mε καθαρό ουρανό και με γυμνό μάτι βλέπεις πολυ συχνά δορυφόρους. Με τηλεσκόπιο δεν έχω πετύχει ποτέ αν και δεν ξέρω αν μπορείς να δεις κάτι συγκεκριμένο Θεόδωρος Σπανός
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Πέρυσι τον Αύγουστο, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης παρατήρησης στον Πάρνωνα, είχαμε μια ωραία θέαση τριών δορυφόρων, που διέσχισαν τον ουρανό μαζί σε σειρά, ο ένας πίσω από τον άλλο! Όμορφο να τους πιάνεις και με το προσοφθάλμιο και να τους ακολουθείς. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα και τις εξατμίσεις τους. Φιλικά PapGeo
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 ευχαριστώ παιδια για τις απαντήσεις, θα συνεχίσω να ρωταω και να μαθαίνω!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα