Despet Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ!!! Μία ονειρεμένη-μαγική βραδιά ζήσαμε εδώ εμείς στη Σύρο και όχι μόνο,αφού όλος ο Κυκλαδίτικος ορίζοντας έλαμπε,Τήνος-Μύκονος-Νάξος-Πάρος κ.λ.π σα το λυχνάρι του Αλαντίν!!!!Την έναρξη έκανε η Σύνοδος Κρόνου-Άρη πλαισιωμένη από τον Asellus Australis από τη πλευρά του Κρόνου και το σμήνος της Κυψέλης (Μ44) προς τη πλευρά του Άρη σε ένα οπτικό πεδίο περίπου 3º μέσα από τα κιάλια μου 20Χ80. Η εικόνα πανέμορφη από αυτές που λες μη τελειώσουν ποτέ!!! Ήταν γύρω στις 9.45 μ.μΟ βελούδινος ουράνιος θόλος όλο και περισσότερα «στολίδια» φορούσε και μας τα έδειχνε ένα προς ένα σα χάρτη Γεωγραφίας κάνοντάς μας να ζηλεύουμε το Μεγαλείο της Δημιουργίας του Σύμπαντος!!!! Τεράστιος ο Λέων, πανέμορφος ο Οφιούχος με τα «στολίδια» του ,ο Ηρακλής με το «Διαμάντι του» το Μ13 ,η «Αρκούδα»-η μεγάλη,πραγματική αρκούδα αφού ίσως για πρώτη φορά είδα,πόσα αστέρια περιέχει κάτω από τη «γούνα» της!!!Η ώρα προχωρούσε όλο και πιο ενδιαφέρουσα, με το Μεγαλοπρεπή Κύκνο και το κόσμημα του,τον Albireo και το NGC 7000(N.America) να λαμπιρίζει απίστευτα ένα μεγάλο τμήμα του (κέντρο) μέσα στο Ο.Π των κιαλιών μου.Και να ήταν μόνο αυτά? Το Δελφίνι , το Βέλος , η Κρεμάστρα σε παράταξη επιθεώρησης και εκεί κάπου μεταξύ Βέλους (μύτης) και Λύρας ο Αλτήρας,να κρέμεται μαγεύοντας τα μάτια μου.Άφησα τελευταίο το Νότο ,γιατί αυτός θα χρειασθεί μία ολόκληρη ιστοσελίδα για να σας το περιγράψω. Ένα μόνο σας λέω ότι η Λιμνοθάλασσα,έδινε ρέστα και όλα τα στολίδια στην ουρά του Σκορπιού και δεξιά του Τοξότη(τσαγιέρα) ήταν ένα απίστευτο θέαμα που ελπίζω να το ξαναδούμε και να «βγάλω αν τα καταφέρω» και φωτό με το νέο μου LX 200R που περιμένω σε λίγο!!!!Άλλα αντικείμενα που εθεάθησαν και δε πίστευα στα μάτια μου ήταν ο Μ81 και Μ82 ο Μ51 (και οι δύο) ο Σομπρέρο ( για πρώτη φορά με κιάλια) πολλά σμήνη σφαιρωτά και ανοιχτά είχαν τη τιμητική τους . Αντιλαμβάνεσθε τι ουρανό –seeing- είχε χθες βράδυ.Μου θύμισε,κάτι από Πάρνωνα (βέβαια δε συγκρίνονται) αλλά το αναφέρω για να πάρετε μια ιδέα…..!!!!Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας….. Πέτρος. Φαντάζομαι το πάρτι….των FotisR-Arasteo-dimikolov και των άλλων φύλλων αστροφωτογράφων μας !!!! Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
ANTARHS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Πετρο εχεις δικαιο οτι χθες ηταν καταπληκτικα παρ'οτι δεν βγηκα.Σημερα σχεδιαζουμε με παρεα.Αν θες περνα απο Βαρη η τηλεφωνησε. Νικος
dimikolgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Πέτρο καλημέρα.Κάτι τέτοιες περιγραφές κάνεις και εμας που είμαστε κολημένοι στην Αθήνα μας στεναχωράς αφάνταστα.Πολύ καλή εμπειρία. Ανυπομονώ πότε θα έρθει ο Αύγουστος για την άδεια και χωριό, 6.0-6.5 μέγεθος, C-11-CCD camera και τα λοιπά (Θεού θέλοντος).Και εδώ χθες το βράδυ πρέπει να ήταν πολύ καλά τουλάχιστον έτσι το είδα πηγαίνοντας για δουλειά.Για να δούμε σήμερα πως θα είναι.Εύχομαι να περνάς καλά .Δημήτρης Δημήτριος Κολοβός
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ!!! Την έναρξη έκανε η Σύνοδος Κρόνου-Άρη πλαισιωμένη από τον Asselus Australis από τη πλευρά του Κρόνου και το σμήνος της Κυψέλης (Μ44) προς τη πλευρά του Άρη σε ένα οπτικό πεδίο περίπου 3º μέσα από τα κιάλια μου 20Χ80. Η εικόνα πανέμορφη από αυτές που λες μη τελειώσουν ποτέ!!! Ήταν γύρω στις 9.45 μ.μ http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ Κοιταξτε εδω Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2006 Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή την υπέροχη εμπειρία με μας Μια τέτοια μαγική βραδιά περιμένω να ζήσω και γω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα