Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γείας σας παιδιά,

Tο προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε ένα τοπικό Starparty είχα την ευκαιρία να εξετάσω το Meade LightBridge 12” f/5 και το Meade Lightbridge 8”.

Οι πρώτες εντυπώσεις μου όταν έίδα το τηλεσκόπιο στο κατάστημα δεν ήταν εντυπωσιακες - http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2472

- εντούτοις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά που συζήτησα το τηλεσκόπιο με τον ιδιοκτήτη και το χρησιμοποιήσα σε σκοτεινό ουρανό βρήκα οτι δεν είναι άσχημο τηλεσκόπιο.

Tests στον Δία, Χρησιμοποιήσαμε 8mm Ortho με 2.8x Klee Barlow (237x) έδειξαν ότι το τηλεσκόπιο ήταν οπτικά “καλό”

Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι υπάρχουν 2 πρότυπα - Standard και Deluxe –

Είχε το Deluxe (built-in fan, red-dot finder, roller bearing on the base,) Βρήκα ότι οι κινήσεις ήταν πολύ ομαλές, Το 2inch focuser ήταν επίσης καλό.

Tο Lightbridge 8” ήθελε ευθυγράμμιση - ο ιδιοκτήτης μας είπε (ήταν το πρώτο "μεγάλο" τηλεσκόπιό του) ότι δεν είχε κανένα εργαλείο (κατσαβίδι, collimation tools.. etc) – δυστυχώς δεν μπορούσαμε να εξετάσουμε τον καθρέφτη στο 8 inch. Μερικοί φίλοι μου είπαν ότι η οπτική σε αυτά τα Lighbridge τηλεσκόπια είναι γενικά καλή.

Βασικά για την τιμή το 12” f/5 είναι ενα καλό “portable” τηλεσκόπιο – (it’s a bargain)

Φόρτωσα φωτογραφίες 12” + 8” --> Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός <--

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

"Imagination is more important than Knowledge"

Δημοσιεύτηκε

Βασικα για μενα κατηργησε τα παλια ντομπς για να βγαλει αυτα τα οποια ειναι πιο ελαφρια και μεταφερονται πιο ευκολα μιας και σπανε σε κομματια. Γιατι αν κρινω απο το δικο μου (starfinder equatorial 8") το πραμα δε κουβαλιεται ευκολα. Πρεπει να θυσιασεις μια θεση τουλαχιστον για να μεταφερθει. Και μιλαω μονο για το σωληνα. Η βαση πιανει ολο το πορτ-παγκαζ χωρια βαλιτσες προσοφθαλμιων βαριδια αλλα αξεσουαρ.

Και αν κρινω και απο τιμη ειναι σχετικα φθηνα. Δηλαδη 1500 ευρα για το 12" ειναι πολυ χαμηλη τιμη. Πλεον οποιος θελει μπορει να αποκτησει τηλεσκοπιο καλο ερασιτεχνικο για ξεκηνιμα μονο με 1500 ευρω. Τι να λεμε τωρα??

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Ακολούθως θα βρείτε μία αναφορά δοκιμής από το cloudy hights:

http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=1465

Πέρασα και είδα στον Νομικό το 8". Φαίνεται πραγματικά πολύ portable!

Εάν και η οπτική απόδοση είναι καλή τότε έχουν την συνταγή για ένα πολύ ελκυστικό προιόν (μεγάλο άνοιγμα και καλή φορητότητα).

Φιλικά

Angelos

Δημοσιεύτηκε

Αυτά τα τηλεσκόπια, θερμοκρασιακά, αντιδρούν καλύτερα με το περιβάλλον σε σχέση με τα σωληνωτά. Με αυτήν την επισήμανση, θα το σκεφτόμουν να αγοράσω 8” σε truss tube, υπό την έννοια ότι, οι κλασσικοί σωλήνες των 8ιντσων είναι ήδη πολύ φορητοί και άμεσα χρησιμοποιήσιμοι, ενώ δεν χρειάζεται να λύνεις και να δένεις κάθε φορά το τηλεσκόπιο. Το αντίθετο ισχύει για τηλεσκόπια από 12” και πάνω, όπου οι διαστάσεις γίνονται τεράστιες και το truss design αποτελεί την πρώτη επιλογή.

Δεν ξέρω αν θα ήθελα να λύνω και να δένω κάθε φορά το 10ιντσό μου.

Επιπλέον, όταν κάτι αποτελείται από πολλά κομμάτια, που καλούνται κάθε φορά να δουλέψουν άψογα, θα πρέπει και η ποιότητα κατασκευής, συναρμολόγησης και αντοχής στο χρόνο από την χρήση να είναι αναλόγου επιπέδου. Για ένα λ.χ. Obsession αυτό μπορεί να αποτελεί τον κανόνα. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και με οικονομικότερες κατασκευές, όπως αυτή που συζητάμε, ή μήπως θα μπορούσαν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα να συντρέχουν και δυσάρεστα ζητήματα, όπως λ.χ. απευθυγράμμισης οπτικών μετά από κάθε συναρμολόγηση ή κατά την διάρκεια της χρήσης?

Το μέλλον θα δείξει…

Φιλικά

PapGeo

• 2 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης