Birman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2006 ...Όπως καταλαβαίνεται το προβλημα μου είναι μεγάλο..Βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλα και από το τμήμα φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών..Για να τα πάρω από την αρχή...Τελείωσα το 2005 τη σχολή πολιτικών μηχανικών του εμπ..και αποφάσισα οτι δεν με ικανοποιεί ο συγκεκριμένος κλάδος...Λίγο αργά βέβαια, αλλα καλιο αργά παρα ποτέ όπως λέει και ο λαός..Ανέκαθεν ήξερα και ένιωθα ότι η φυσική του διαστήματος και η αστρονομία ήταν αυτό που ήθελα..το γιατί δεν πήγα εξαρχής στο φυσικό είναι άλλη ιστορια...Τώρα όμως έχω δύο δυνατότητες ...είτε να δώσω κατατακτήριες ( 3ο -5ο εξάμηνο) είτε να κανω προσπάθεια νε με δεχτουν απευθείας στο μεταπτυχιακο πρόγραμμα..Πέρυσι το Σεπτέμβριο δεν με δέχτηκαν επειδή ήμουν από το πολυτεχνείο και δεν εχω τις βάσεις( έτσι μου είπαν )...Δεν αντιλέγω, αλλά εαν δείτε οι περισσότεροι καθηγητες αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν τελειώσει το πολυτεχνείο πρώτα...Τι να κάνω? Να δηλώσω πάλι συμμετοχή (και να με απορρίψουν) ή να διαβάσω για κατατακτήριες...ο άμεσος και ο έμμεσος δρόμος για τον ουρανο...
Salvation Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2006 Χμμ.. Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας κατατακτήριες. Θα έχεις σχετικα ''εύκολη'' δουλειά απ'τη στιγμή που έχεις τελειώσει Πολυτεχνείο. Πάρε γνώμες και απ'τα άλλα παιδιά που ίσως να ξέρουν περισσότερα. CYa! It happened before. It will happen again. It''s just a question of ''when''. Lat: 39.367 Lon: 22.950
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2006 Να δηλώσω πάλι συμμετοχή (και να με απορρίψουν) ή να διαβάσω για κατατακτήριες. Αν είναι σίγουρο οτι θα σε απορρίψουν τότε δεν έχει νόημα να δηλώσεις πάλι συμμετοχή και οι κατακτήριες είναι μονόδρομος. Ορισμένα μαθήματα όπως η κβαντομηχανική και ο Ηλεκτρομαγνητισμός εξαιρετικά σημαντικά για την αστροφυσική. Το θέμα είναι ότι διδάσκονται στο Πολυτεχνείο με ένα διαφορετικό προσανατολισμό από αυτό που ενδιαφέρει την αστροφυσική. Το καλύτερο που πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις με τους διδάσκοντες του τμήματος και να δεις ποια είναι η καλύτερη προοπτική. Πάντως δε μου φαίνεται τόσο δραματικό να αρχίσεις από 5ο εξάμηνο, το 3ο κάνει τα πράγματα λίγο δύσκολα το αναγνωρίζω. Καλή επιτυχία! Κώστας
astronomia84 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2010 ...Όπως καταλαβαίνεται το προβλημα μου είναι μεγάλο..Βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλα και από το τμήμα φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών..Για να τα πάρω από την αρχή...Τελείωσα το 2005 τη σχολή πολιτικών μηχανικών του εμπ..και αποφάσισα οτι δεν με ικανοποιεί ο συγκεκριμένος κλάδος...Λίγο αργά βέβαια, αλλα καλιο αργά παρα ποτέ όπως λέει και ο λαός..Ανέκαθεν ήξερα και ένιωθα ότι η φυσική του διαστήματος και η αστρονομία ήταν αυτό που ήθελα..το γιατί δεν πήγα εξαρχής στο φυσικό είναι άλλη ιστορια...Τώρα όμως έχω δύο δυνατότητες ...είτε να δώσω κατατακτήριες ( 3ο -5ο εξάμηνο) είτε να κανω προσπάθεια νε με δεχτουν απευθείας στο μεταπτυχιακο πρόγραμμα..Πέρυσι το Σεπτέμβριο δεν με δέχτηκαν επειδή ήμουν από το πολυτεχνείο και δεν εχω τις βάσεις( έτσι μου είπαν )...Δεν αντιλέγω, αλλά εαν δείτε οι περισσότεροι καθηγητες αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν τελειώσει το πολυτεχνείο πρώτα...Τι να κάνω? Να δηλώσω πάλι συμμετοχή (και να με απορρίψουν) ή να διαβάσω για κατατακτήριες...ο άμεσος και ο έμμεσος δρόμος για τον ουρανο...Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι σε ένα μεταπτυχιακό θα "απορροφήσουν" πρώτα όσους είναι σχετικοί με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού (δηλαδή φυσικοί με προπτυχιακή κατεύθυνση αστρονομίας-αστροφυσικής) και ύστερα θα περάσουν σε φυσικούς (διαφορετικών κατευθύνσεων π.χ περιβάλλον) και σε αποφοιτους άλλων σχετικών τμημάτων μαθηματικούς, φυσικούς ή μαθηματικούς εφαρμογών(βλ. ΣΕΜΦΕ),πολυτεχνικές σχολές κτλ. Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα κριτήρια επιλογής ισχύουν και για τα υπόλοιπα μεταπτυχιακά π.χ σε ένα μεταπτυχιακό του ΕΜΠ δεν θα προτιμήσουν πρώτα φυσικούς αλλά κάποιον μηχανικό. Θα σου πρότεινα εναλλακτικά την λύση του εξωτερικού. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις μεταπτυχιακά προγράμματα που θα σε ικανοποιήσουν.Την διαδικασία με τις κατατακτήριες την θεωρώ αρκετά χρονοβόρα και ψυχοφθόρα για να μπεις αργότερα στο μεταπτυχιακό (δηλαδή άλλα 2-3έτη).Ακόμα όμως και αν γινόσουν δεκτός απευθείας θα σου φορτώναν ένα σωρό προπτυχιακά μαθήματα για να καλύψεις τα κενά σου.Όσο για επαγγελματικές προοπτικές η δουλειά του πολιτικού μηχανικού έχει άπειρες ευκαιρίες σε σχέση με κάποιον που ασχολείται με την αστροφυσική/αστρονομία στην Ελλάδα. Δυστυχώς σε αυτά είμαστε πολύ πίσω. Ότι και να κάνεις υπάρχει τέλος η ελευθερία της προσωπικής ενασχόλησης με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει που μπορεί τελικά να αξίζει περισσότερο από 10 μεταπτυχιακά.
elli Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2010 Σόρρυ αλλά ποιός ο λόγος να "ξεθαφτει" τοπικ 4 χρόνων και μάλιστα θέματος που έχει απαντηθεί πολλές φορές; Λίγο εκπρόθεσμο... Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another. Plato http://http://nightskyastro.blogspot.com/
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2010 θα συμφωνησω με τον φιλο astronomia84ελλη γιατι το λες αυτο ?μπορει καποιος αλλος φιλος να ενδιαφερεται ,η γνωση και οι αποψεις δεν πανε ποτε χαμενες....ας ειμαστε πιο προσεκτικοι στο μελλον λοιπον stargazeshots.com
elli Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2010 Με συγχωρήτε αν φάνηκε ώς επίθεση γιατί δεν ήταν.Απλά θεωρώ οτι δεν είχε νόημα να ανοιχτεί ξανά εφόσον το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς πολλές φορές.Αν κάποιος ενδιαφέρεται θα μπορουσε να κάνει αναζήτησει και να ξαναρωτησει ωστε καθε απορία του να απαντηθεί για τα δικά του δεδομένα. Φιλικά Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another. Plato http://http://nightskyastro.blogspot.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα