Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ h(σταθερά του plank),

c(ταχύτητα του φωτοςστο κενό), και g(σταθερά της παγκόσμιας έλξης) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ sec

ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ:ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ;

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ;(ΔΗΛ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5.000.000.000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;)

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ...................... :?

Δημοσιεύτηκε

Το πεπερασμένο της ηλικίας του Σύμπαντος εξαρτάται από την σταθερότητα της ροής του χρόνου.

Εάν ο χρόνος "έτρεχε" πιο αργά στο μακρινό παρελθόν (κάτι που μάλλον είναι αδύνατο να παρατηρηθεί, ίσως όμως θεμελιωθεί θεωρητικά στο μέλλον), τότε η Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου (CMBR), θα υποδείκνυε... σωστά (!) την Μεγάλη Έκρηξη 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου πριν από την στιγμή που συζητάμε. Στην πραγματικότητα όμως το Σύμπαν θα ήταν άπειρης ηλικίας (βλέπε Steady State Theory).

Υπάρχουν στις μέρες μας σοβαρές παρατηρησιακές ενδείξεις οι οποίες συνηγορούν στο γεγονός ότι η σταθερά του Planck είχε διαφορετική τιμή πριν από μερικά δισεκατομμύρια χρόνια.

Δεν κατάλαβα ωστόσο Vegan :roll: τι εννοείς με την απλοποίηση σε sec η οποία αποφέρει την ηλικία του Σύμπαντος.

"Give me a place to stand and I will move the Earth"

Archimedes

 

http://www.geocities.com/pasbartz/pascal

Δημοσιεύτηκε
Φανταζομαι πως εννοείς την μέθοδο της διαστατικής ανάλυσης όπου με κατάλληλο συνδυασμό των θεμελιωδών σταθερών βγάζεις μια ποσότητα που να εκφράζει χρόνο μηκός μαζα κτλ. Αν πράγματι κάνεις τον κατάλληλο σύνδεση προκειμένου να καταλήξεις σε μονάδες χρόνου βγάζεις το αποτέλεσμα c^(-5/2)G^(1/2)h^(1/2) όπου το σύμβολο ^(χ/ψ) είναι ο εκθέτης στον οποίο υψώνεται το αντίστοιχο μεγεθος. Αυτός ο χρόνος είναι της τάξεως των 5χ10^(-44) sec, δηλαδή ένα ελάχιστα μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου και όχι φυσικά η ηλικία του σύμπαντος. Ουσιαστικά πρόκειται για τον χρόνο που απαιτείται για να διανύσει το φως το λεγόμενο μήκος του Πλανκ δηλαδή την απόσταση όπου η βαρύτητα ενοποιείται με τις άλλες τρεις αλληλεπιδράσεις. Επιπλέον είναι το μέγιστο βάθος που μπορούμε να διεισδύσουμε θεωρητικά στην ιστορία του σύμπαντος μιας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια θεωρία που να ενοποιεί ικανοποιητικά τις τέσσερις αλληλεπιδράσεις.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης