Foehammer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 ....η αλλιως, το τελος ενος μαρτυριου για τους κατοχους ισημερινων κατοπτρικων αφου επιτρεπει την περιστροφη του οπτικου σωληνα χωρις να βιδωνουμε και να ξεβιδωνουμε τα δαχτυλιδια! Η ιδεα ανηκει στον Eric Wilcox, εξου και το ονομα της κατασκευης! Κοστος? Μηδαμινο! (προσωπικα μου κοστισε 13ΛΚ)Οφελος? Τεραστιο! Πληροφοριες για την κατασκευη θα βρειτε εδω http://www.andysshotglass.com/wilcox_rotating_rings.html Υλικα: -Οσοι σφιγκτηρες λαστιχου ποτισματος χρειαζονται αναλογα με την διαμετρο του τηλεσκοπιου σας(εγω πηρα 4 για να ειμαι μεσα) -Λαστιχο ποτισματος η αναλογο κυλινδρικο υλικο (λαστιχενια σωληνα κ.λ.π.) Κοβετε αναλογως δυο κομματια λαστιχο και αφου ενωσετε τους σφιγκτηρες καταλληλα ωστε να φτανουν την διαμετρο του τηλεσκοπιου σας τους περνατε μεσα απο το λαστιχο (δυο σετ) και τους εφαρμοζετε πανω στο τηλεσκοπιο σας!Συνισταται μια δευτερη dovetail για να προσθεσει σταθεροτητα στην ολη κατασκευη. Voila! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Πολυ καλο και πολυ πρακτικο! Ευγε! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
The Guardian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Πάω να το φτιάξω και 'γώ.. C8-NGT
Foehammer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2006 Πολυ καλο και πολυ πρακτικο! Ευγε! Αντε Γιωργο, τωρα δεν υπαρχει λογος να μην θελεις μια ισημερινη! Χτυπα και εσυ μια! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2006 Προσθεσα μια δευτερη dovetail απο κραμα αλουμινιου που εξυπηρετει και σαν χερουλι μεταφορας. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα