gpapag Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα βοήθειά για να καταλάβω καλύτερα κάποια πράγματα. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πειραματιζόμουνα και προσπαθούσα να καταλάβω εάν και τι δυνατότητες έχει σε αστροφωτογράφηση η SP 500 της Olympus. Παρόλο που έχω φτιάξει afocal αντάπτορα για το τηλεσκόπιο, προτίμησα απλά να την προσαρμόσω στην HEQ5 και να πάρω αρχικά κάποιες λήψεις του ουρανού χωρίς αυτό. Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αναμενόμενα... Παρόλο που η μηχανή έχει θέση "Bulb" (μέχρι 8 min), ο θόρυβος που εμφανίζεται σε λήψεις μεγαλύτερες των 60" και ιδιαίτερα σε ISO>200, είναι αρκετά μεγάλος. Επίσης το "noise reduction" είναι μάλλον προβληματικό αφού κάποιες φορές χαλάει την φωτογραφία (εμφανίζει κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα ή/και γραμμές μέσα στην φωτογραφία). Παρολαύτα, κατάφερα και πήρα κάποιες συμπαθητικές φωτογραφίες, κυρίως με ISO 100. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Έχω διαβάσει πως είναι προτιμότερο να παίρνεις περισσότερες και πιο σύντομες λήψεις παρά μία και μεγάλης διάρκειας. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο μικρή μπορεί να είναι μία λήψη προκειμένου να μπορεί να αποκαλύψει ένα DSO. Για παράδειγμα προκειμένου να φωτογραφήσει κάποιος την Ανδρομέδα, πόσοςμπορεί να είναι ο ελάχιστος χρόνος λήψης προκειμένου, μετά από stacking, να αποκαλυφθούν λεπτομέριες του θέματος? Αν και ξέρω ότι η προφανής απάντηση είναι ("πειραματίσου!") θα ήθελα απλά να αποκτήσω κάποια αίσθηση. Με άλλα λόγια, τα 8 min που είναι η μέγιστη διάρκεια λήψης της μηχανής σε θέση "Bulb" είναι αρκετά για κάποια DSO? Τι γίνεται στην περίπτωση που χρησιμοποιήσω τα 15" προκειμένου να πάρω πολλαπλές λήψεις για να κάνω stacking? Ευχαριστώ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2006 Ειμαι λιγες οι μηχανες με τις οποιες μπορεις να κανεις afocal κθεση για deep sky και συνηθως ειναι για περιορισμενο χρονο.Δε ξερω κατα ποσο θα σε βολευε αυτο το μοντελο για να <<βγει>> λεπτομερεια σε deep sky αντικειμενο Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα