Fragostafylo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2006 Πρώτη φορά φέτος κατάφερα να δώ πολλές και πανέμορφες "περσίδες"...'Ημουν στο Νέστο και έτσι είχα καθαρό ουρανο!!! Νομίζω οτι έπιασα και μια περσίδα με μια μικρή combact canon ψ.φ δίπλα απο τη μεγάλη άρκτο!! : Ρμε το που βρώ λιγο χρόνο θα την ανεβάσω να τη δείτε και να μου πείτε... cya \"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\" Γ.Σεφέρης
dimisi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2006 Εγώ πάλι που ήμουν στην Κέρκυρα, είδα ελάχιστες "περσίδες"μιας και είχε φοβερή συνεφιά στις 12 Αυγούστου ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Fragostafylo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 βρήκα επιτέλους το αρχείο μου και να η φωτογραφια που σας έλεγα... \"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\" Γ.Σεφέρης
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2007 Πολύ ωραία φωτογραφία!
koyote Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2007 Ωραια φωτογραφια!Ειστε πολυ τυχεροι.Εγω στις 12 Αυγουστου ειχα στηθει μιση ωρα εξω αλλα ενα τεραστιο συννεφο μου χαλασε τα σχεδια.Για να μην αναφερθω και στο φως του φεγγαριου........ Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Fragostafylo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2007 τελικά είναι περσίδης ή κατι άλλο? \"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\" Γ.Σεφέρης
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2007 Εύκολη η απάντηση: κάτι άλλο! Με τίποτα δεν είναι Περσίδης (το ήλεγξα στο Ciel). Είσαι σίγουρος για την ημερομηνία της φωτογραφίας;
Fragostafylo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2007 λογικα ηταν 15 ή 16 ή 17 αυγούστου... μια απο αυτές τις τρείς μέρες. \"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\" Γ.Σεφέρης
elohim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2007 Μπορεί η κορύφωση του φαινομένου να είναι για δύο τρείς μέρες αλλά οι Περσίδες είναι όλο τόν Αυγουστο απο τα μέσα Ιουλίου...και εκεί στη περιοχή της μεγάλη άρκτου δηλαδή προς το Βορρά δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο... Εκτός και είναι ενα τυχαίο μετέωρο... dreamers and not, do not lower the head...
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2007 Δεν είναι Περσείδης γιατί έρχεται από εντελώς άσχετη κατεύθυνση. Σε ποια βροχή μετεώρων ανήκει ένα μετέωρο δε φαίνεται από την εγγύτητά του στην πηγή (radiant - που για τις Περσείδες είναι RA: 3h 04m, dec:+58deg) αλλά από το αν έρχεται από την πηγή αυτή. Θα μπορούσε να είναι στην άλλη άκρη του ουρανού, στον Σκορπιό ας πούμε, και να προέρχεται από την πηγή των Περσείδων και τότε είναι Περσείδης. Άρα μάλλον πρόκειται για τυχαίο μετέωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα