kekropas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Παιδιά έχω ένα μικρό τηλεσκόπιο ισημερινό 130mm και θέλω να του εφαρμόσω την minolta Z10 που έχω με 8X οπτικό zoom και 43mm σπείρωμα μπροστά. Ο φακός δεν επεκτείνεται κατά τη χρήση του zoom. Μετά τον εξοπλισμό να περάσω στη χρήση που θέλω. Φυσικά φεγγάρι και από ουρανό θέλω να κάνω δοκιμές πολλές αλλά επίσης θέλω και στη γη να βγάλω πουλιά κτλ.Από εξοπλισμό ετκός φυσικά του 130EQ2 έχω έναν barlow 2 αποχρ. της meade. Οι επιλογές μου τώρα είναι:-Ένας universal adaptor με κόστος γύρω στα 35ευρώ για τον οποίον δεν έχω ιδέα καθόλου τι εικόνες θα πάρω.-Έναν adaptor με ring 43mm της baader από την aktis που θα βιδωθεί στη μηχανή μου, με κόστος στα 65 ευρώ και εδώ θέλω να μου πείτε αν θα αξίζει τα 30ευρώ επιπλέον η αν και τα δυο θα είναι τα ίδια χάλια να πάρω τον πιο φτηνό!-Ένα προσοφθάλμιο με έτοιμο σπείρωμα που σε αυτη την περίπτωση πάλι δεν ξερω τη ποιότητα θα έχω, ξέρω μόνο ότι κοστίζει πολύ και θα έχω μόνο 2 μεγεθύνσεις οπότε εδώ πάω μόνο άμα αποκλειστούν οι άλλες δυο περιπτώσεις! Η επεξεργασία στις φωτογραφίες από τη γη για να αντιστραφεί το είδωλο θα τις κάνω σε pc οπότε δεν τίθεται θέμα για ανορθωτές κτλ. Περιμένω τις γνώμες σας να με κατατοπίσουν, ευχαριστώ
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Για ποιο προσοφθάλμιο λές???? (μάρκα & Ε.Α). Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
kekropas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Είχα βρει ένα παλιότερα στο Πλανητάριο αλλα δεν έχω συγκρατήσει μάρκα, σήμερα το κοίταξα αλλά δεν το βρήκα. Επειδή θυμάμαι τιμές να ανεβαίνουν στα 130++ ευρώ θα είναι σίγουρα η τελευταία μου επιλογή. Πρώτα δλδ θα αποκλέισω τις άλλες και μετά θα αρχίσω να ψάχνω πιο συγκεκριμένα.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Μήπως τα προσοφθάλμια που είδες λέγονται Hyperion????Αν ΝΑΙ και μπορείς να βιδωθεί στο σπείρωμα της φωτογραφικής σου να πάρεις για afocal έναν τέτοιο έχω έναν 13 mm και ξέρω!!!! Ο παππούς μου έλεγε το ποιο φθηνό τελικά μπορεί να σου βγει ποιο ακριβό!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα