KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Mιλαω ξεκαθαρα για την orion optics της οποιας ναι μεν τα οπτικα ειναι καλα αλλα απο στηριξεις πασχει. Γιατι ρε συ? κρατικο μυστικο ειναι και δε θες να πεις τιποτα? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Vegan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Mιλαω ξεκαθαρα για την orion optics της οποιας ναι μεν τα οπτικα ειναι καλα αλλα απο στηριξεις πασχει. Γιατί ρε σύ, με την Atlux και τη Sphinx τα δίνουν, που είναι απείρου κάλους.Καμμιά σχέση με Meade....δε συγκρίνεται με Vixen. Γιατι ρε συ? κρατικο μυστικο ειναι και δε θες να πεις τιποτα? Aφού δεν ξέρω αν ήταν παλιά η καινούρια τι να σου πώ?16ρι ήταν πάνω σε wege
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Wait ρε συ.. τα μπερδεψες εντελως. Σου μιλαω καθαρα και μονο για ντομπσονιαν. Η βαση ντομπσονιαν της ORION OPTICS ειναι αισχος. H βαση ντομπσονιαν, παλι, της MEADE που δινει στο LIGHTBRIDGE ειναι πολυ καλυτερη. Γενικα ομως συμφωνω οτι οι ισημερινες που δινουν εξτρα με τους σωληνες της ORION OPTICS ειναι σιγουρα κατα μακραν καλυτερες της βασης που δινει η MEADE στα LXD55 STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Νομιζω πως ο KOTS μιλαει για το 16'' dob.Παντως φιλε KOTS αν καταλαβα καλα κ μιλας οντως για dob τοτε εχεις αδικο.Η στηριξη της orion optics ειναι αψογη. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Η βαση ντομπσονιαν της ORION OPTICS ειναι αισχος. Σιδερένια είναι? Εγώ νόμιζα οτι ήταν απο τις κορυφαίες...
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Νομιζω πως ο KOTS μιλαει για το 16'' dob.Παντως φιλε KOTS αν καταλαβα καλα κ μιλας οντως για dob τοτε εχεις αδικο.Η στηριξη της orion optics ειναι αψογη. Τωρα ειδα την απαντηση σου.Νομιζζω πως δεν πρεπει να εχεις δοκιμασει Orion optics για να λες αυτα που λες. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Η βαση ντομπσονιαν της ORION OPTICS ειναι αισχος. Σιδερένια είναι? Εγώ νόμιζα οτι ήταν απο τις κορυφαίες... Τι εγινε ρε παιδια δε σας προλαβαινω. Ειναι.Ρωτα κ εμενα που πανω τησ αναπαυεται ενα 14''.Οτι θελω να κανω το κανω με το ενα μου χερι.Αρκει να σου πω πως εχω ακολουθησει αεροπλανο μεσα απ το προσοφθαλμιο ανετα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Εχει εκπληκτικο slewing και ειναι accurate στους αμυδρους στοχους δε λεω αλλα ρε παιδια εσεις που ειστε κατοχοι δε φοβαστε ενα πλαγιομετωπικο ανεμο?? το ριχνει κατω με ανεση. Το εμβαδον της ειναι ελεεινα μικρο για τον ογκο που σηκωνει STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Vegan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Tην έχω και γώ και είναι άψογη.Ρε KOTS αν φυσάει τόσο ώστε να σου σηκωνει το τηλεσκόπιο, έτσι κι αλλιώς δε θα βγείς για παρατήρηση. Αν και δε νομίζω ότι έχει τέτοιο πρόβλημα
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Σχετικά με τη βάση dobsonian της Orion Optics, η δική μου εμπειρία είναι πολύ διαφορετική από του ΚΟΤS. Η βάση είναι φτιαγμένη από πλάκες αλουμινίου (πάχους 1cm) και στις 10" δουλεύει εξαιρετικά. Όταν την αγόρασα έκανα πάνω από ένα χρόνο να ξαναχρησιμοποιήσω την ισημερινή μου βάση. Πράγματι, η κάτοψή της είναι σχετικά μικρού εμβαδού αλλά αυτό είναι προτέρημα όταν έχει συναρμολογηθεί με ακρίβεια ώστε να δουλεύουν όλες οι τριβές σωστά, γιατί δίνει ελευθερία κινήσεων στην καθιστή παρατήρηση. Όταν φυσά ισχυρός άνεμος όλες οι βάσεις θέλουν προσοχή (μια φορά ήμουν απρόσεκτος αλλά ...δεν το ξανακάνω!) Οι εντυπώσεις μου από τη χρήση της περιγράφονται σε παλιότερη δημοσίευση: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1033&highlight=%F0%F1%EF%FA%FC%ED Πρέπει να τονίσω ότι αξίζει να αφιερώσει κανείς χρόνο ώστε να εκμεταλλευτεί όλες τις μικροανοχές κατά τη συναρμολόγηση της βάσης, με σκοπό οι μεγάλοι τροχοί να πατούν ομοιόμορφα και στα τέσσερα teflon του άξονα του ύψους, ανεξάρτητα από το ύψος στόχευσης . Επίσης η βάση επιδέχεται μερικές απλές «πατέντες» που διευκολύνουν ακόμη πιό πολύ τα πράγματα. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
sarrisc Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 Τα επόμενα μου τηλεσκόπια,...... στο επόμενο μου εξοχικό που .... θα κληρονομήσω απο τον .....φτωχό θείο μου απο την αμερικη..... ε ρε τρέλα οι αμερικανοι!!!!!!! για όσους θελουν το link http://astrophoto.com/personal.htm meet me at my DIY web page : http://sarris.info
sarrisc Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 και επειδη μου περισεύουν και μερικες χιλιάδες $ θα πάρω και ενα τέτοιο : http://www.rcopticalsystems.com/ meet me at my DIY web page : http://sarris.info
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Εστω και πολυ καθυστερημένα... Ενα 14" μάλλον Smith-C και κυρίως ένα πολυ - πολυ - πολυ σκοτεινό μέρος να το στήσω. Μεγάλος άνθρωπος, που να το κουβαλάω τώρα. Προς το παρόν θα βολευτώ με το 8"αρι μου και θα ονειρεύομαι..... ΥΓ στην παραπάνω γκουμούτσα το προσοφθάλμιο είναι Hyperion; (ναι τώρα αυτό με ένοιαξε. Απλα να φαίνετι ότι δίνουμε την δέουσα προσοχή) Δημήτρης
Foehammer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 ΥΓ στην παραπάνω γκουμούτσα το προσοφθάλμιο είναι Hyperion; Televue Nagler 31mm type 5 a.k.a. "Handgrenade" Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 O τυπος που κραταει το NAgler πρεπει να ειναι μεγαλοχερης!!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Canopus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Τα επόμενα μου τηλεσκόπια,...... στο επόμενο μου εξοχικό που .... θα κληρονομήσω απο τον .....φτωχό θείο μου απο την αμερικη..... ε ρε τρέλα οι αμερικανοι!!!!!!! για όσους θελουν το link http://astrophoto.com/personal.htm Εχμμ καλέ μου φίλε όταν κληρονομήσεις το παρατηριάκι με τα θηριώδη dobs και SC, θα μου δώσεις το "μικρό" APO που φαίνεται κάτω δεξιά(lol το κόβω για Tak 102) ?? ¨Ετσι για να έχουμε και εμείς να παρατηρούμε... Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Foehammer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 ... το "μικρό" APO που φαίνεται κάτω δεξιά(lol το κόβω για Tak 102) ?? . Μαλλον AP130/160 λεω εγω... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Sυμφωνω με τον Αγαπιο! Νομιζω οτι κανει μπαμ οτι ειναι astrophysics το πραματακι!! Και μαλιστα κοντα 6ιντσο!! Ερε χρημα... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
frodo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Skywatcher 10 inches EQ6 Η διάμετρος των 10 ιντσών θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις των αμυδρών νεφελωμάτων, των αστρικών σμηνών και των γαλαξιών. Με τη στήριξη ΕQ 6 που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες παρατήρησης και φωτογράφησης θα αισθάνεσθε σίγουρα κάτοχος ενός τηλεσκοπίου de grande classe ! Εστιακή Απόσταση: 1000mm (8 ιντσες)Εστιακή Απόσταση: 1200mm (10 ιντσες) Μηπως ειμαι ο πιο προσγειωμενος στην πραγματικοτητα? Skywatcher 10 inches EQ6 THE TRUE IS OUT THERE!
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Κοιτα, το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο δεν μπορει να αποτελεσει ονειρο αφου το να το αγορασεις ειναι κατι ευκολο. Μπορεις να παρεις αρχικα το 10αρι και μετα απο καιρο τη στηριξη. Οπτικα σχετικα καλα. Ομως πανω στην EQ6 η οποια ειναι μια παρα πολυ καλη στηριξη μπορεις να τοποθετησεις κατι πολυ καλυτερο και μεγαλυτερου διαμετρηματος. Πηγαινε στις 12 ιντσες ORION OPTICS STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Foehammer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Οπτικα σχετικα καλα. Ομως πανω στην EQ6 η οποια ειναι μια παρα πολυ καλη στηριξη μπορεις να τοποθετησεις κατι πολυ καλυτερο και μεγαλυτερου διαμετρηματος. Πηγαινε στις 12 ιντσες ORION OPTICS Εκει να δεις de grande classe! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
aiolos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Ομως πανω στην EQ6 η οποια ειναι μια παρα πολυ καλη στηριξη μπορεις να τοποθετησεις κατι πολυ καλυτερο και μεγαλυτερου διαμετρηματος. Πηγαινε στις 12 ιντσες ORION OPTICS Μπορείς να τοποθετήσεις ένα Orion Optics 12” σε αυτήν την στήριξη; Μου φαίνεται πολύ βαρύ τηλεσκόπιο για μια τέτοια στήριξη. Μπορεί να κάνω λάθος δεν ξέρω. Θεόδωρος Σπανός
Foehammer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Μπορείς να τοποθετήσεις ένα Orion Optics 12” σε αυτήν την στήριξη; Μου φαίνεται πολύ βαρύ τηλεσκόπιο για μια τέτοια στήριξη. Μπορεί να κάνω λάθος δεν ξέρω. Για οπτικη χρηση, σχεδον σιγουρα γινεται!Για φωτογραφια δεν ειμαι βεβαιος... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα