crusader Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2004 Πρώτα απο όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για την πολύτιμη βοήθεια σας. Όπως καταλαβαίνεται, τώρα που ξεκινάω διαβάζω και ακούω πράγματα αριστερά και δεξία με αποτέλεσμα να τα έχω κάνει αχταρμά. Με βοηθήσατε πολύ όσον αφορά την αγορά του τηλεσκοπίου, το Bresser 102/900, αξίας 550 ευρώ. Θα ήθελα να με ξεμπερδέψετε λίγο και με το θέμα της αστροφωτογράφησης. Στο Νομικό που πήγα μου είπαν για αυτό το LPI, που από ότι μου δώσατε να καταλάβω (ευχαριστώ πολύ φίλε Δημήτρη, απο την Αλεξανδρούπολη), δεν έχει αποθηκευτικό χώρο με αποτέλεσμα να πρέπει να έχω το PC δίπλα στο τηλεσκόπιο. Οι ερωτήσεις μου είναι (Sorry, είμαι τελείως βλάκας...):1. Το τηλεσκόπιο που λέω να πάρω λέει ότι είναι κατάλληλο για αστροφωτογράφηση. Τι πρέπει να πάρω λοιπόν (να έχει και αποθηκευτικό χώρο);2. Τι είναι το CCD ή η φωτογραφική μηχανή που έχω διαβάσει; Παιδιά, πιστεύω να καταλαβαίνετε την αγωνία και τον πανικό του νέου να κατανοήσει έννοιες και τεχνολογία που ήδη υπάρχει. Σας ευχαριστώ όλους και καλώς σας βρήκα στον κόσμο της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας... ))))) APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 ProATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel http://astrophotographia.blogspot.comhttp://photographiaHD.blogspot.com
amanph Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2004 Sth 2h sou erwtisi mporo na sou apantisw me sxetiki anesi . CCD shmenei Charge Coupled Device .kai h leitourgeia tis basizete sto photoelectrico fainomeno (Otan fotonio pesei se metalo , exoume ekpompi hlektroniou (polu)aploika milwntas) . CCD xrhshmopounte kai sthn ereunitiki astrofotografisi - photometria (kai alla). H CCD camera exei pola pleonektimata enanti allon siskeuwn anixneushs . Alla den nomizw na exei nohma na anaferthw ektenestera se auto . an pantos to theleis , mporo na sou pw , alla des to URL http//www.starizona.com/ gia perisoteres plhrofories . Oso afora ti mhxani einai mia simvatiki fotografiki mhxani , pou me enan eidiko metasximatisti (adaptor) T Adapter (nomizw) legete , kai ta O-ring pou prosarmozonte metaksi mixanis k adapter kai en sinexeia o adapter "kathete" panw sto thleskopeio . meta me swsti epilogi film proxoras sthn astrofotografisi k panta me ena eidiko eksartima pou kaleite declaser (den kserw pos grafete ... ) . Auto to eksartima to xrhshmopoieis gia na exei oso to dinaton ligoterous kradasmous sti sistima sou ... perneis ti fotografia pou theleis . Oi xronoi pou einai anoixto to kleistro tis mixanis poikiloun apo polous paragontes . Elpizw na se bohthisa . (sinithos de to kataferno) Anotnis --Antonis Manousakis--Many photons died to bring you this information
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα