Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω αξιωθεί αρκετά καλοκαίρια να δω αυτό το αριστούργημα που λέγεται γαλαξίας, αυτήν την τεράστια φωτεινή κηλίδα από τον Τοξότη ως την Κασσιόπη, με όλα τα σκοτεινά ρεύματα και λαμπρά σημεία του.

Ωστόσο, αυτό που δυστυχώς δεν έχω καταφέρει είναι να δω το χειμερινό γαλαξία!! Θέλω να δω το κομμάτι που περνά από τον Ωρίωνα, το Μονόκερω και τελικά χάνεται στο Νότο στα Ιστία (για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ θέλω να δω το κομμάτι Ωριώνα-Σκορπιού, αλλά τα αεροπλάνα κοστίζουν!!). Παρά το ότι έχω βρεθεί σε αρκετά σκοτεινά μέρη χειμωνιάτικα (εντός Αττικής πριν το 2001, Δομοκό κλπ) τζίφος. Μπορεί κανένας να μου προτείνει κανένα αρκούντως σκοτεινό και καλό μέρος για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου?

Και να είναι (σχετικά) κοντά στην Αθήνα, και σχετικά προσβάσιμο please (οκ, ξέρω φωτορρύπανση) μη μου πει κανένας "στην κορυφή του Ψηλορείτη" κλπ :cheesy:

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Tιποτα αξιοσημειωτο εαν δε φυγεις εκτος. Πηγαινε στο Κρυονερι Κορινθιας χτα χωρια που περιτρυγιριζουν το αστεροσκοπειο. Ισως εκει δεις.

Ισως επισης το Σουνιο κατι κανει αλλα και παλι δε νομιζω.

Μην ελπιζεις για τιποτα μεσα στην Αθηνα. Ερευνες που εγιναν το 1996 εδειξαν οτι η αστρονομικες παρατηρησεις επηρεαζονταν μεχρι και σε ακτινα 250 χλμ γυρω απο τη πρωτευουσα. Σκεψου τωρα μετα απο μια δεκαετια τι γινεται.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι θέμα μόνο φωτορύπανσης, αλλά και διαύγειας.

Όταν υπάρχει τέλεια διαύγεια (transparency), ο χειμερινός γαλαξίας μπορεί να φανεί κι από περιοχές εντός Αττικής.

Βέβαια, καμία σχέση σε λαμπρότητα με τον καλοκαιρινό γαλαξία που περιλαμβάνει τον πυρήνα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης