zantespear Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Για το θέμα πιστεύω πως κάποιοι θέλουν να κάνουν πυρηνικές δοκιμές και να μην τους πιάνει η συνθήκη απαγόρευσης τους. Αν θυμάμαι καλά οι Αμερικανοί είχαν τρελαθεί με έναν κινητήρα τον RD-200(220 δεν θυμάμαι καλά) των Ρώσων και έκαναν τα πάντα να μην πάει η τεχνογνωσία κατασκευής τους στους Ινδούς που τον ήθελαν σαν τρελοί. Επίσης αυτός ο πύραυλος που εκτοξεύεται από τη θάλασσα και είναι κοινό πρότζεκτ μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας χρησιμοποιεί έναν κλώνο του. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν από τις στέπες με πολλές φορές - βαθμούς κελσίου ενώ οι Αμερικανοί τρέμουν λίγο πάγο (βλέπε Τσάλεντζερ) PSΕπειδή είπατε περί μεταλλουργίας των Ρώσων θα σας πω κάτι που μου έιχε κάνει τρομερή εντύπωση (αν και άσχετο με το θέμα):Όταν υπηρετούσα σαν δόκιμος στο Στράτο μας έκαναν εκπαίδευση στο αντιαεροπορικό Su 23. Οι αντοχές των Ρωσικών κραμάτων ήταν απλά απίστευτες. Θυμάμαι βγάζαμε το πυροβόλο (πανάλαφρο 60 κιλά) και για να το ανοίξουμε το κοπανάγαμε με σφυρί σε ένα σημείο με πάχος 3-5 χιλιοστά και αυτό δεν πάθαινε τίποτα. Για μηχανολογική σχεδίαση δεν λέω τίποτα... η απλότητα και η αντοχή σε όλο το μεγαλείο της (τα λέγαμε σε πυροβολικάριους που είχαν Γερμανικά Rheimental και μας κοίταγαν με ανοιχτό το στόμα) Σπύρος
dkef Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Συμφωνώ ότι οι Ρώσοι είχαν πάρα πολύ καλή τεχνολογία (εκτός των υπολογιστών) και ιδίως μεταλουργία. Μην ξεχνάμε ότι ήταν οι μόνοι που είχαν καταφέρει να φτιάξουν ολόκληρα υποβρύχια από τιτάνιο! Όμως τώρα πια, ενώ έχουν ακόμα την θεωρητική γνώση, όπως λένε και τα άρθρα που μου στείλατε, στην πράξη δεν έχουν κάνει τα τελευταία 10-15 χρόνια τίποτα, ούτε μία αποστολή που να δοκιμάζει νέες τεχνολογίες, κάτι που κάνουν συνέχεια οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Αυτό δείχνει η μελέτη όλων των διαστημικών αποστολών τα τελευταία 15 χρόνια. Συμφωνώ ότι καλό θα ήταν όλα αυτά να γίνονται με διεθνή συνεργασία, κάτι που φαίνεται να προχωράει καλά. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Odysseus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Όσο μπροστά και να είναι οποιαδήποτε χώρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε έναν τεράστιο ουράνιο σώμα το οποίο ενδεχομένως στο μέλλον θα απειλήσει τον πλανήτη μας. Εκτός από σχέδια προσαρμογής αστροναυτών για δοκιμή προσαρμογής στη σελήνη με σκοπό το ταξίδι στον Άρη, και τα τεράστια και άρτια οργανωμένα καταφύγια για λίγους όμως, δεν έχω ακούσει για κάποιο οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης επερχόμενου αστεροειδή.
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Για την ακρίβεια η ΝΕΤ τη Δευτέρα το πρωί είχε ντοκυμαντέρ ακριβώς για αυτό το θέμα.. Λύσεις: σκάφος που θα χτυπήσει τον αστεροειδή με πυρηνικά (αναλόγως το μέγεθος), σκάφος που θα προσγειωθεί πάνω στον αστεροειδή και θα του αλλάξει πορεία θέτοντας σε λειτουργία κινητήρες που θα έχει πάνω του για αυτό το σκοπό,σκάφος που θα συλλέγει ηλιακό φως (κάποιας μορφής "κάτοπτρα")και από απόσταση θα το ρίχνει πάνω στον αστεροειδή με σκοπό τη διάσπασή του (σα το πείραμα του μεγενθυντικού φακού με το χαρτί που παίρνει φωτιά), και το κορυφαίο που είναι ιδέα δύο αστροναυτών: σκάφος που θα πλησιάζει κοντά στον αστεροειδή έτσι ώστε να το τραβήξει το βαρυτικό του πεδίο. Όμως το σκάφος θα χρησιμοποιεί κινητήρες που ΔΕ θα το αφήνουν να προσγειωθεί επάνω στον αστεροειδή. Έτσι θα αναγκαστεί ο αστεροειδής να αρχίσει να πλησιάζει το σκάφος και θα αλλάξει τροχιά! Είχε και προσομοίωση σύγκρουσης αστεροειδή με τη Γη, έξω από την Καλιφόρνια. Αν πέσει σε θάλασσα θα διώξει μια διάμετρο γύρω στα 4 μίλια νερό μέχρι τον πυθμένα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.Ύστερα έρχεται τρομακτικό ωστικό κύμα, απανωτά τσουνάμι, όλα τα φλεγλομενα θραύσματα θα γεμίσουν τον ουρανό και θα πέσουν σε τεράστια έκταση, η θερμοκρασία θα εκτοξευτεί στα ύψη, επιτόπου τα δάση και ότι μπορεί να καεί σε μεγάλη έκταση θα πάρει φωτιά ΠΡΙΝ φτάσουν τα φλεγόμενα θράυσματα στο έδαφος, όλοι οι οργανισμοί που θα βρίσκονται στην επιφάνεια αυτή θα πεθάνουν σχεδόν αμέσως από εγκαύματα, θα ακολουθήσουν σεισμοί της τάξης των 8 ρίχτερ, η σκόνη θα καλύψει όλο τον πλανήτη, το φως του Ήλιου δε θα περνάει, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και θα έχουμε έναν όμορφο πυρηνικό χειμώνα! (Εντάξει Βαγγέλη μη βρίσεις, όλοι ξέρουν πως μιλάω / γράφω πολύ... )Είπε και για τον Απόφυ, όπου υπολογίζουν πως ΔΕ θα χτυπήσει τη Γη κατά το πρώτο του κοντινό πέρασμα αλλά θα τη χτυπήσει αν περάσει μέσα από ένα συγκεκριμένο "παράθυρο" 600 μέτρων επειδή θα του αλλάξει τροχιά.. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Καλα τα λεω εγω οτι τωρα τελευταια πολυ το δημοσιευουν το θεμα. Πολυ ασχολουνται. Σιγουρα οσο περνανε τα χρονια οι πιθανοτητες αυξανονται συνεχως αλλα αυτες οι εικασιες περι συγκρουσης με αστεροειδη τους τελευταιους μηνες εχουν αρχισει να οργιαζουν. Αργυρη ολες οι τεχνικες που ανεφερες οντως υπαρχουν. Ομως δε θα προλαβουν. Αυτες ειναι διαδικασιες που απαιτουν χρονο και τυχη. Σε μια τετοια στιγμη δε θα προλαβουν να βγαλουν αχνα!!! Οι ταχυτητες αυτων των αντικειμενων ειναι ασυληπτες. Μιλαμε για 70.000 χλμ/ωρα. Μη μου πεις οτι θα προλαβουν να βγαλουν τους πυραυλους απο τις αποθηκες. Οπως επισης δε πιστευω οτι θα καταφερουν να βρουν απο πριν αυτο το αντικειμενο το οποιο θα μας χτυπησει. Θα ερθει ξαφνικα εκει που θα κοιμομαστε. Υπαρχουν αναριθμητοι αστεροηδεις εκει εξω οι οποιοι ειναι σε επικυνδηνες τροχιες. Δεν υπαρχει η δυνατοτητα να παρακολουθηθουν ολοι. Απλως οι πιο υποπτοι ισως. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Odysseus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ πριν. Από θεωρίες, καλά πάμε. Δεν έχω ακούσει και δεν νομίζω ότι μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε κάτι. Όχι για την περίπτωση που πιθανολογείται για το 2036. Γενικά μιλάω, για να φανώ και λίγο πιο αισιόδοξος...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Αυτό που μ'αρέσει σε εσάς, είναι η αισιοδοξία που σας διατρέχει για το συγκεκριμένο θέμα!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2006 Καλημέρα σε όλους Στο ντοκυμαντέρ έλεγαν πως σαρώνουν όλο τον ουρανό κάθε δύο ημέρες και πως συνέχεια βρίσκουν καινούργια σώματα. Ειπώθηκε επίσης πως δε κινδυνεύουμε από όλους (μιας και στο ηλιακό μας σύστημα έχουμε παραπάνω από αρκετούς) αλλά από αυτούς που "ξεφεύγουν" από την τροχιά τους και πλέον αυτή συγκλίνει σε κάποιο σημείο με αυτή της Γης. Και πάλι οι πιθανότητες να συγκρουστούμε με κάποιον από αυτούς είναι απειροελάχιστες μιας και οι τροχιές τους παρακολουθούνται συνέχεια.. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2006 λες να ισχυει το πεπρομενο φυγειν αδυνατο ? ή μηπως μια ομαδα γενναιοι με κοκκινα μπουφαν θα σωσει τον πλανητη? οι αμερικανοι το διαφιμισαν οτι μπορουν να το κανουν μεσα απο ταινια τους , οι ρωσοι το διαφιμιζουν μεσα απο τα ερευνητικα κεντρα τους. Οσο περνα οο καιρος τοσο πειθω τον ευατο μου οτι μας κοροιδευουν ψιλο γαζι. κανουν κολπα οι ερευνητες σε κουτους πολιτικους να περνουν κονδυλια και εμεις τρωμε και το αγκιστρι. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα