Foehammer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 οσο απομακρινεται η Σεληνη, θα φθασουμε ενα σημειο οπου ολικες εκλειψεις ΔΕΝ θα ειναι πια εφικτες. Θα εχουμε ομως για παρηγορια τις δακτυλιοειδεις ετσι? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Οχι αν υπαρχει περιπτωση αλλα ειναι δεδομενο. Αντώνη..με το "είναι δεδομένο" εννοείς να φύγει εκτός τροχιάς??? Κοίταξε λίγο το παραπάνω ποστ μου. Για τις εκλείψεις δεν διαφωνώ βέβαια. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
aristarchus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Οχι αν υπαρχει περιπτωση αλλα ειναι δεδομενο. Αντώνη..με το "είναι δεδομένο" εννοείς να φύγει εκτός τροχιάς??? Κοίταξε λίγο το παραπάνω ποστ μου.Παναγιωτη, Ασεμε να ψαξω να βρω ενα αρθρο που ειχα διαβασει γυρω απο το θεμα. Αν δεν κανω λαθος, η μεγαλη στιγμη ειναι γυρω στα 800 εκ. χρονια. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Παναγιωτη, Με την βοηθεια του Google εχω βρει αυτα που αναφερεις στο μηνυμα σου. Πχ. http://helios.gsfc.nasa.gov/qa_earth.html και http://uplink.space.com/showflat.php?Cat=&Board=environment&Number=434074&page=6&view=collapsed&sb=5&o=0&fpart= . Μηπως αυτο που θυμαμαι να εχει να κανει ΜΟΝΟ με εκλειψεις οπου σε 800 εκ. χρονια δεν θα ειναι πια εφικτο να υπαρχει ολικη εκλειψη λογω της απομακρηνσης της Σεληνης κατα 3.8 ποντους καθε χρονο. Ετσι και αλλιως σε ευχαριστω για την διευκρινιση και διορθωση! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Μηπως αυτο που θυμαμαι να εχει να κανει ΜΟΝΟ με εκλειψεις οπου σε 800 εκ. χρονια δεν θα ειναι πια εφικτο να υπαρχει ολικη εκλειψη λογω της απομακρηνσης της Σεληνης κατα 3.8 ποντους καθε χρονο. Είναι πολύ πιθανό Αντώνη.. Ευχαριστώ για το ψάξιμο και για τα links! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
dimos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Μέχρι τότε θα βρούμε τρόπο να την ξανά βάλουμε σε τροχιά Αν δεν έχουμε αυτοκαταστραφεί μέχρι τότε από την άπειρη βλακεία μας... ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΞΗΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2006 κρίμα το έχασα.....απο τα σχόλια σας πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρον...κρίμα...
jupiter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Ειναι το αγαπημενο μου καναλι απο την ημερα που ξεκινησε και ειλικρινα ειναι το μονο που παρακολουθω πλεον. Ακριβώς το ίδιο, άν και τώρα έχω αρκετό διάβασμα και ανοίγω την τηλεόραση μόνο αν έχει κάποιο καλό ντοκυμανταίρ το ΣΚΑΙ.πλάκα πλάκα, όμως δεν θυμάμαι να έχει συχνά ντοκυμανταίρ για διάστημα scooby doobi dooo!!!!!!
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Οντος ηταν πολυ ωραιο,με πληρη αναφορα της σχεσης γη-σεληνη.Πως δημιουργηθηκε η σεληνη,πως διαμορφωθηκαν οι τροχιες της γης και της σεληνης,το οτι απομακρυνεται,τι θα συνεβαινε αν δεν υπηρχε η σεληνη. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
dimos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 βασισμένο όμως σε θεωρίες... και άρα δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι αν είναι αληθινές... ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Παρ ολο που ο Παναγιωτης (quendi) εγραψε πιο πανω πως η αποσταση γης - σεληνης θ αρχισει απο ενα σημειο και μετα να μειωνεται, στο συγκεκριμενο ντοκυμανταιρ υιοθετηθηκε η αντιθετη θεωρια, δηλαδη πως η σεληνη θα βγει εκτος τροχιας, χωρις ν αναφερει την μετεπειτα τυχη της. Ανεπτυξε ομως τις αλλαγες στις κλιματολογικες συνθηκες και τις δραματικες συνεπειες για τον ανθρωπο. Αναφερθηκε επισης και σε ενα μαλλον απιθανο σεναριο για κατασκευη πολυπλοκων και υψηλων φραγματων στη γη, που θα μπορουσαν να "καθυστερησουν" τον εκτροχιασμο της... Υπηρξε και δευτερο, εναλλακτικο σεναριο, "αντικαταστασης" της Σεληνης απο καποιο δορυφορο του Δια, με επικρατεστερη υποψηφια την Ευρωπη... Τωρα πως θα τραβουσαμε την Ευρωπη, απο τον Δια ως εδω...την ωρα που η Σεληνη θα μας κουνουσε το μαντηλι του αποχαιρετισμου, αυτο ειναι απλα μια... μικρη τεχνικη λεπτομερεια που απουσιαζει απο το γνωστικο πεδιο των επιστημονων
dimos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Το σίγουρο πάντως είναι ότι στις απαρχές σχηματισμού του ηλιακού συστήματος υπήρχαν πολλαπλάσιες κοσμικές συγκρούσεις απ'ότι σήμερα όπου τα πράγματα έχουν ισορροπήσει και ηρεμήσει κάπως.Η Γη στην αρχή μπορεί να συγκρούστηκε με παραπάνω από ένα τεράστια αντικείμενα... ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Κατερίνα καταρχήν δεν είναι δικές μου θεωρίες αλλά του Darwin και πολλών άλλων! Επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες για την ορθότητα του να φύγει η Σελήνη εκτός τροχιάς. Μήπως στο ντοκυμαντέρ αναφέρεται και το χρονικό διάστημα για να γίνει αυτό? Μόνο και μόνο για να φτάσει στην μέγιστη απόσταση και στον συντονισμό της με τη Γη ώστε να μην επιδρούν στη Γη παλιρροικές δυνάμεις χρειάζονται δις χρόνια..Μετά δεν θα υπάρχει ούτε ο Ήλιος.. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Απο ότι ξέρω ,η Σελήνη απομακρύνεται 4 εκατοστά το χρόνο.Νομίζω ότι αποτελεί γεγονός και δεν χωράει αμφιβολία.. Γι αυτό και πριν απο εκατομμύρια χρόνια στις εκλείψεις Ηλίου δεν φαινόταν το στέμμα και γι αυτό σε εκατομμύρια χρόνια δεν θα έχουμε πλεον ολικές αλλα μόνο δακτυλιωδείς εκλείψεις... Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Απο ότι ξέρω ,η Σελήνη απομακρύνεται 4 εκατοστά το χρόνο.Νομίζω ότι αποτελεί γεγονός και δεν χωράει αμφιβολία.. Γι αυτό και πριν απο εκατομμύρια χρόνια στις εκλείψεις Ηλίου δεν φαινόταν το στέμμα και γι αυτό σε εκατομμύρια χρόνια δεν θα έχουμε πλεον ολικές αλλα μόνο δακτυλιωδείς εκλείψεις... Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Πολύ σωστά Τηλέμαχε, το έχουμε αναφέρει ξανά σε αυτό το θέμα. Για να φύγει εκτός τροχιάς συζητάμε. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
dimos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Mόλις το είδα από torrent στο διαδίκτυο.. Εγώ πάντως στο ντοκυμαντερ δεν άκουσα πουθενά να λένε ότι θα φύγει εκτός τροχιάς στο μακρινό μέλλον... (Εκτός αν ειπώθηκε και μου ξέφυγε) Αυτό που έλεγε το ντοκυμαντερ είναι ότι σε περίπτωση που καταστραφεί η σελήνη τότε ο άξονας της γης θα αποσυντονιστεί σε ένα χαοτικό wobling από 0 μέχρι και 90 μοίρες το οποίο θα αποσταθεροποιήσει καταστροφικά το παγκόσμιο κλίμα. Επίσης έλεγε ότι λόγω της σταδιακής απομάκρυνσης της Σελήνης λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων και ισορροπιών η περιστροφή της γης επιβραδύνεται σταδιακά και συνεπώς οι μέρες μας διαρκούν περισσότερο όσο βαδίζουμε προς το μέλλον! Στις αρχές του σχηματισμού του ηλ.συστήματος η σελήνη ήταν κοντά και λίγο πιο πάνω από το όριο Ρος (http://en.wikipedia.org/wiki/Roche_limit) και η γη μαζί με τη σελήνη περιστρέφονταν με εξωφρενικούς για τα σημερινά δεδομένα ρυθμούς! Μια ημέρα τότε ίσως διαρκούσε μόνο 4 ώρες! Τι έλεγαν οι αρχαίοι μας σοφοί; Tα πάντα ρει .. δηλαδή τίποτα στο σύμπαν δεν μένει σταθερό και αναλλοίωτο στο πέρας του χρόνου.. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Παναγιωτη, δεν εχω αποψη επι του θεματος. Δεν τοποθετηθηκα, απλως ανεφερα καποια πραγματα που πραγματευοταν το ντοκιμαντερ. Μαλιστα μου εκανε εντυπωση το δευτερο σεναριο με την Ευρωπη, γιατι αν βρισκαμε τροπο να φερουμε την Ευρωπη σε τροχια γυρω απο τη γη, λογικα θα ειχαμε ηδη και τη γνωση πως να "κρατησουμε" τη Σεληνη κι οχι να ψαχνουμε τροπους να την αντικαταστησουμε.
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Μαλιστα μου εκανε εντυπωση το δευτερο σεναριο με την Ευρωπη, γιατι αν βρισκαμε τροπο να φερουμε την Ευρωπη σε τροχια γυρω απο τη γη,λογικα θα ειχαμε ηδη και τη γνωση πως να "κρατησουμε" τη Σεληνη κι οχι να ψαχνουμε τροπους να την αντικαταστησουμε Συμφωνώ μαζί σου Κατερίνα, δεν έχω δει το ντοκυμανταίρ, αλλά μου φαίνεται αρκτετά αστείο, να μπορεί ένας πολιτισμός να φέρει από το Δία την Ευρώπη και να μη μπορεί να κρατήσει τη Σελήνη κοντά, ανεξιχνίασται αι βουλαί των μιντιάδων και των επικοινωνιολόγων. Πάντως η δυναμική μελέτη της Γης και της Σελήνης μας λέει τα εξής: Η ενέργεια του συστήματος είναι αρκετά εύκολο να απαχθεί -μέσω εσωτερικών τριβών λόγω των παλιρροιών, αντιθέτως η στροφορμή πολύ πιο δύσκολα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η ενέργεια μειώνεται η στροφορμή μένει σχεδόν σταθερή, με συνέπεια την απομάκρυνση της Σελήνης και ταυτόχρονη επιβράδυνση της περιστροφής της Γης. Η κατάσταση ισορροπίας επιτυγχάνεται όταν η περίοδος περιφοράς της Σελήνης γύρω από τη Γη και οι περιστροφές των δύο σωμάτων να συγχρονιστούν, με αποτέλεσμα η ίδια μεριά της Γης να βλέπει την ίδια μεριά της Σελήνης, αλλά χρειάζονται πραγματικά πολλά χρόνια για να φτάσει το σύστημα σε αυτή την κατάσταση.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Ο ΣΚΑΙ, είναι το μόνο σοβαρό κανάλι στην ελλάδα...Μόνο αυτό έχει αξιωθεί να χρησιμοποιεί widescreen (16:9) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Η μεταγλώτιση των πάντων δεν με βρίσκει σύμφωνο όμως! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Η μεταγλώτιση των πάντων δεν με βρίσκει σύμφωνο όμως! Kai ειδικα οταν αυτη ειναι τοσο γελοιωδως επιμελημενη απο ασχετους! Ας ειναι ομως... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
dimos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Όποιος δεν το έχει δει το ντοκυμαντερ και θέλει να το δει (επειδή είναι αρκετά καλό) ας μου στείλει ΠΜ ή e-mail να κανονίσω να του το στείλω.. (απαραίτητη προυπόθεση ADSL) ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Όποιος δεν το έχει δει το ντοκυμαντερ και θέλει να το δει (επειδή είναι αρκετά καλό) ας μου στείλει ΠΜ ή e-mail να κανονίσω να του το στείλω.. (απαραίτητη προυπόθεση ADSL)Δημο, Μηπως ειναι ποιο ευκολα για εναν συνδεσμο για να το κατεβασει οποιος ενδιαφερεται. Εγω παντως ειμαι μεσα (ναι, εχω και ADSL). Σ'ευχαριστω! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 O dimos είχε βάλει αρχικά το link απλά επειδή υποψιάζομαι το μη νόμιμο της υπόθεσης καλύτερα να τα πείτε με πμ όσοι θέλετε «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
aristarchus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2006 Αυτονοητο οτι ο συνδεσμος ειναι με πριβε!!!! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα