crusader Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2004 Μάγκες, χτές Πέπμτη 29 Ιανουαρίου, επιτέλους μετά απο 6 ημέρες αναμονής, βγήκα και έκανα την πρώτη μου παρατήρηση. Παρακολουθήστε σκηνικό .... 1. Μόλις βγήκα, έξω για πρώτη φορά στη ζωή μου, μπορούσα με το μάτι να καταλάβω μερικά αστέρια που έβλεπα. Αναγνώρισα τα 3 αστέρια του Οριόνα, καθώς και τον Betelquez και τρελάθηκα.2. Αρχικά έπρεπε να ευθυγραμμίσω στον Ερευνητή. Με τα χίλια ζόρια έβαλα στόχο ένα θερμοσίφωνα στο βουνό και σχετικα το έβαλα στο κέντρο.3. Έστρεψε το τηλεσκόπιο μου (Bresser, Uranus 102mm διοπτρικό) στη σελήνη. Αρχικά δεν έβλεπα τίποτα. Είχα μπερδευτεί τελείως με τους προσοφθαλμίους των 25 mm και 9 mm και φυσικά με το Barlow. Τελικά, άφησα το 25 mm, χωρίς το barlow και καθώς έπαιζα με τις μεγεθύνσεις ....... ΞΑΦΝΙΚΑ ............ ΠΑΓΩΣΑ. Είδα τους κρατήρες της σελήνης τόσο καθαρά, που σκέφτηκα, δεν μου λένε ψέματα, έτσι είναι η Σελήνη 4. Αφού είχα πορωθεί απο τη θέα της Σελήνης, λέω να δω και τον Άρη αφου χτες απο ότι ήξερα απο software στο PC, ήταν κάτω απο την Σελήνη. Πάλι τα ίδια, έβαζα, έβγαζα τους προσοφθαλμίους και το barlow στην τύχη, μέχρι να δω κάτι. Τελικά, πάλι με το 25 mm χωρίς το barlow, είδα τον Άρη αλλα αρκετά μακρινά. Φαινόταν καθαρά μια σφαίρα κόκκινη, αλλά όταν μεγέθυνα να δω καλύτερα επιφάνεια, χάλαγε η εικόνα. Οι ερωτήσεις μου είναι:- Παιδιά, πότε χρησιμοποιούμε τους προσοφθάλμιους των 25 και 9 mm και πότε το barlow;;;- Δεν κατάφερα να βρω τη Μικρή Άρκτο και τον πολικό αστέρα και δεν έκανα πολική ευθυγράμμιση. Που χρειάζεται η πολική ευθυγράμμιση δεν έχω καταλάβει;;- Τι δεν έκανα καλά και δεν είδα καλά τον Άρη;; Υ.Γ. Παιδιά, φοβερό θέαμα η Σελήνη. ΕΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!! APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 ProATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel http://astrophotographia.blogspot.comhttp://photographiaHD.blogspot.com
hunter155 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2004 Φίλε crusader αφού είδες την σελήνη και σου έκανε τόση εντίποση την επόμενη φορά δές τον Δία και τον Κρόνο , εκεί είναι που θα τρελαθείς!Εγώ έχω πολύ μικρότερο τηλασκόπιο απο το δικό σου[ένα διοπτρικό60mm άνοιγμα και 900mm εστιακή απόσταση].Όταν είδα για πρώτη φορά τον Δία και τον Κρόνο ένιωσα υπέροχα[θα καταλάβεις όταν τα δείς και εσύ].Πάμε τώρα στα ερωτήματά σου.Με τον 25mm θα πάρεις μια μεγένθυνση 36 οπότε το προσοφθάλμιο αυτό θα σου χρησημεύσει στα deep sky αντικείμενα.Με τον 9mm θα έχεις μεγένθυνση επι 100 ,αυτή είναι καλύ μεγένθυνση για την σελήνη και τους πλανήτες.Τώρα όσο αφορά τον barlow δεν τον χρησιμοπιώ ποτέ γιατί χαλάει την εικόνα.Για να έχεις καλή εικόνα με τον barlow θα πρέπει να είναι τέλειας ποιότητας.Το τηλεσκόπιό σου είναι πολύ μικρό για να δείς τον Αρη[η μέγιστη οφέλημη μεγένθυνση που μπωρεί να δόσει το τηλεσκόπιό σου είναι επί 204, και ο Αρης χρειάζεται τουλάχιστον επί 300] .Άμα θες να κανονίσουμε καμιά συνάντηση πάρε στο 210-61.39.803[ζήτα τον Αλέξη] ή στείλε μύνημα στο 697-80 28 279. Άλεξ Λομπάνοβ
crusader Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2004 Thanks, φίλε Hunter για τις επισημάνσεις. Σύντομα θα σου πω εντυπώσεις και από τα επόμενα αντικείμενα που θα παρατηρήσω. Βέβαια, προτίμησα αυτές τις ημέρες να μάθω πως λειτουργεί το τηλεσκόπιο μου και να κάνω πολική ευθυγράμμιση, γιατί την ημέρα που τα έγραψα αυτά, ότι λάχει έκανα και γύρισα όλο το τηλεσκόπιο από τη βάση κάθε φορά. ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δηλαδή. Θα μάθουμε σιγά σιγά πάντως. Είδη νοιώθω ικανοποιημένος που είμαι σε θέση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να αναγνωρίσω βασικούς αστερισμούς με το μάτι στον χειμερινό ουρανο. Και επιτέλους, βρήκα και τον Πολικό Αστέρα... ΤρΕμΕτΕ ΟυΡαΝοΙ APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 ProATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel http://astrophotographia.blogspot.comhttp://photographiaHD.blogspot.com
hunter155 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2004 Eγώ έχω το τηλεσκόπιο 9 μήνες και δεν έχω κάνει ποτέ πολική ευθυγράμμιση [επειδή δεν τα κατάφερα βέβαια].Αλλά έχω βρεί δικές μου πατέντες. Άλεξ Λομπάνοβ
panagosg Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2004 Η πρωτη μου φορα ηταν το 1979, με 80mm polarex apo ,πρωτη παρατηρηση σεληνη , αφροδιτη και ηλιος απιστευτο τηλεσκοπιο για την εποχη ( εκανε τοτε 70.000δρχ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα