Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη κατά την διάρκεια αυτών των διαδικασιών, θα μπορούσε να μου ξεδιαλύνει κάποιος πόσο αξιόπιστα είναι τα πειράματα αυτά που διεξάγονται σε αυτά τα αεροσκάφη που κάνουν παραβολικές πτήσεις ?

Προφανώς όλα και όλοι μέσα στο α/φος "κολυμπάνε" δίνοντας αυτή την συμπαθέστατη εικόνα έλλειψης βαρύητητας, ωστόσο φυσικά και δεν παύουν να είναι εντός του βαρυτικού πεδίου της Γης..

Τέλος όσοι θέλουν να "κολυμπήσουν" μέσα σε ένα αεροσκάφος Α300, είναι <30 ετών και φοιτητές, έχουν την δυνατότητα να επιλεχθούν να πετάξουν με αυτό (δωρεάν, :mrgreen: όχι με 4000 αφρώ !) προτείνοντας ένα original πείραμα με την ESA.

73 de SV2KBS :D

Δημοσιεύτηκε
Πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη κατά την διάρκεια αυτών των διαδικασιών, θα μπορούσε να μου ξεδιαλύνει κάποιος πόσο αξιόπιστα είναι τα πειράματα αυτά που διεξάγονται σε αυτά τα αεροσκάφη που κάνουν παραβολικές πτήσεις

Aγαπητή, ένα πεδίο επιταχύνσεων και ένα βαρυτικό πεδίο είναι τελείως ισοδύναμα! :wink:

Δημοσιεύτηκε

Να και φωτογραφία του αεροπλάνου Zero G

1934114370_ZeroG.jpg.b334b4b938214ba0d1c2f6e2bbcd90bd.jpg

Αν ψάχνατε φωτογραφία, εδώ είναι.

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

terring αμαν με αυτο το copy paste :P

Παντως οι πιλοτοι κανουν ενα πραγματικα παρατολμο εγχειριμα κατα τη διαρκεια εκεινη το οποιο ειναι πολυ επικυνδινο για ολους εκει μεσα. Και μονο και μονο γι αυτοδε θα επελεγα να παω.

Επειδη ειναι λιγο παρεξηγημενο ολο αυτο και πολλοι στο παρελθον νομιζανε οτι το αεροσκαφος ανεβαινει υπερβολικα ψηλα (εξου και η αισθηση ελλειψης βαρυτητας), δε συμβαινει σε καμια περιπτωση αυτο! Τα Β727 δε μπορουν να πεταξουν σε υψομετρο πανω απο 40000 ποδια. Εκει δηλαδη που μπορει να πεταξει ενα JUmbo747 η ενα Concorde. Πολυ απλα το Β727 μολις ξεφυγει απο το FIR του αεροδρομιου αρχιζει και παιρνει μια τρελα ξεφρενη ανοδικη πορεια με κλιση 40 περιπου μοιρες. Μιλαμε για ταχυτητα ανοδου τρελη ετσι!?! Παντα για τα δεδομενα του ανθρωπου. Ετσι λοιπον νιωθουν να κολλανε στο πατωμα του αεροσκαφους απο την αποτομη ανοδο. Κυριολεκτικα εχεις παθει καρδιακο αν εχεις καποιο προβλημα. Πρεπει να εισαι υγιεστατος για να σε αφησουν. Οταν λοιπον το αεροσκαφος σκαρφαλωσει σε ενα τεραστιο υψος (το οποιο δε πολυθυμαμαι. νομιζω ειναι καπου στα 35000-40000 ποδια) κανει μια ευθυγραμμη πορεια για λιγα λεπτα και μετα κατεβαζει μουρη σε τρελη κλιση και κατεβαινει με ενα ρυθμο ακομα πιο τρελο προς τα κατω. Σκεψου οτι για να μη χτυπανε οι ανθρωποι στο ταβανι ολα αυτα ειναι υπολογισμενα τοσο σωστα ετσι ωστε ενα απλο λαθος να γινει εχουν σκοτωθει ολοι εκει μεσα.

Χωρια που αν κρατησει λιγο παραπανω απο οσο πρεπει μπορει να κανει stall το αεροπλανο και να χασει τη σταθεροτητα του. Μετα δε γινεται με τιποτα να ανακτησεις τον ελεγχο του φυσικα. Εχεις γινει ενα με το εδαφος και τα αλουμινια

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Ιάκωβε -και φυσικά λοιπή αστρο-ομήγυρη (Vegan στην απάντησή σου θα έρθω πολύ σύντομα !)

Δεν ξέρω αν δεν έχει ξανα-ειπωθεί αυτό εδώ στο forum, αλλά Ιάκωβε η Student Parabolic Flight Campaign από την ESA γίνεται κάθε καλοκαίρι και απευθύνεται σε 4μελείς ομάδες φοιτητών που μέσα από μια διαδικασία έχουν επιλεχθεί απο την ESA με βάση κάποιο πείραμα που έχουν προτείνει.

Αδρά, οι προϋποθέσεις είναι να είσαι >30 ετών, φοιτητής σε κάποια ακαδημαϊκή σχολή (αει, ατει) οποιαδήποτε, αλλά πρέπει να βρεις ένα ενδιαφέρον πείραμα όπου να μελετάς κάτι-ο,τιδήποτε σε συνθήκες "έλλειψης βαρύτητας" για να σε επιλέξουν.. Και φυσικά αυτή την μελέτη θα την κάνεις onboard στο Α300 ! \:D/

Καλή επιτυχία σου εύχομαι και εγώ γενικά ψάχνω κάτι -δυστυχώς δεν είμαι σε κάποια σχολή πολυτεχνική ή θετικών επιστημών γενικότερα.. αλλά που θα πάει.. κάτι θα βρω !!

Για περισσότερες πληροφορίες πάνε σε αυτό το article στην σελίδα της ESA http://www.esa.int/esaED/SEMFSU1A6BD_index_0.html για να "πάρεις μια γεύση". Δυστυχώς το επίσημο site γι'αυτήν την καμπάνια είναι "κατεβασμένο" τώρα (εκεί είναι όλες οι λεπτομέρειες για αιτήσεις κλπ κλπ κλπ), αλλα θα πρέπει να το ανεβάσουν σύντομα γιατί το deadline για να στείλεις experiment proposals είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος.

Οπότε.. βρες ένα πείραμα περίμενε να ανεβάσουν την σελίδα, βρες και άλλους 3 "ανισόρροπους" σαν εσένα :mrgreen: (με την καλή έννοια, κι εγώ τέτοια έιμαι ! :mrgreen: ) και κάντε το !!

Και τώρα ο Vegan...!! (μ'αρέσει αυτό το username !)

Αγαπητέ Vegan.. Η φυσική που ξέρω είναι μάλλον "μπακάλικη" και "χαμαλίδικη" κατά την ταπεινή μου γνώμη.. Και μιλάω για την φυσική που κάναμε στο λύκειο τόσο γενικής παιδείας όσο και κατεύθυνσης.. Σύμφωνα με αυτά που ξέρω και θυμάμαι (το mega θυμάται ! :mrgreen: ) η βαρύτητα προφανώς είναι μια δύναμη που έχει επιτάχυνση το g εδώ στην Γη (λα-λα η Λόλα, φου-φου η φωτιά !!).. αλλά χάνω τον συλλογισμό σου για το πως εξισώνεις ένα πεδίο επιταχύνσεων που εφαρμόζεται στο α/φος και σε όλα τα σώματα onboard με ένα βαρυτικό πεδίο.

Βέβαια αυτά δεν τα γράφω ελπίζοντας να πάρω ένα νόμπελ φυσικής, δεν αμφισβητώ την αυθεντία όλων αυτών των επιστημόνων που κάνουν όλα αυτά τα σοβαρά πειράματα τόσο στο Α300 στην Γαλλία όσο και στο αντίστοιχο της NASA στην Αμερική, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μηδενίζεται η βαρύτητα εκεί.. δεν είναι δυνατόν να μηδενίζεται.. μπορεί να πλησιάζει λίγο προς το μηδέν, αλλά όχι και να αντικαθιστά τις συνθήκες π.χ. του ISS.

Εκεί δυσκολεύομαι !

8)

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή sv2kbs,

Αυτό που γράφω παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από την αρχή της ισσοδυναμίας της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας.

Δυστυχώς ο χρόνος μού είναι πολύ λίγος αυτές τις μέρες για μιά αναλυτική απάντηση, οπότε σου βρήκα ένα link για να διαβάσεις.

Ρίξε μια ματιά και τα ξαναλέμε :wink:

http://www.physics4u.gr/articles/generalrelativ.html

Δημοσιεύτηκε
Ok Vegan.. Ελήφθησαν όλα με το 100%. Σε ευχαριστώ για την παραπομπή !

Αυτό όμως που ζητώ στο δεύτερο κομμάτι είναι να μάθω είναι η "ποιότητα έλλειψης βαρύτητας" του κάθε μέσου.

Κι ενώ ξεκινούσα να θέσω σαφέστερα το ερώτημά μου έκανα ταυτόχρονα μια μικρή αναζήτηση και βρήκα αυτό http://www.space.gc.ca/asc/eng/educators/resources/microgravity/environment.asp

που αναφέρει κάποια ενδεικτικά νούμερα για τα επίπεδα μικροβαρύτητας που επιτυγχάνονται σε κάθε μέθοδο zero-G.

Άντε, Vegan και Ιάκωβε.. θα σας δούμε να κάνετε κάποιο πείραμα φορώντας μπλέ στολές ESA με φόντο την καμπίνα του Α300 ?? Dancing

Μετέφερα αυτή τη δημοσίευση από την φίλη sv2kbs

Δημοσιεύτηκε
Άντε, Vegan και Ιάκωβε.. θα σας δούμε να κάνετε κάποιο πείραμα φορώντας μπλέ στολές ESA με φόντο την καμπίνα του Α300 ??

Mπά....λέω να αφήσω τη δόξα για σένα, εξ'άλλου δε μου πηγαίνουν τα μπλε :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω και να πετάξω με το Α300 :) [-o< Ακόμα και τα 4000€ που χρειάζονται αν δεν πάω δωρεάν τα δίνω.Αγαπητή sv2kbs(αν θέλεις πες μας και το όνομα σου) αφού είσαι και σι "ανισόρροπη'' με την καλή έννοια όπως είπες και συ αν θέλεις να πάμε μαζί βρίσκοντας ακόμα 2 άτομα για να συμπληρώσουμε την ομάδα,πράγμα υπερβολικά δύσκολο όμως :(Όποιος άλλος θέλει να έρθει μαζί μου αν πάω δεκτός :)
Δημοσιεύτηκε

Σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, αλλά λόγω του ότι είμαι ακαδημαϊκή μετανάστης, κάθε δεύτερο Σ/Κ (όπως αυτό) κλείνω τα πάντα, φορτώνομαι ένα σακίδιο και πηγαίνω στη μαμά και στον μπαμπά για να βιώσω την οικογενειακή θαλπωρή (συζητάμε, γελάμε, πάμε βόλτες καμιά φορά μαλώνουμε κιόλας) και μετά να απολάυσω σπιτικό καλομαγειρεμένο ζεστό φαγάκι ! Ε, ρε πείνα που θα πέσει και πάλι για το επόμενο 15ήμερο ! :lol: :lol: :lol:

Διάβασα με προσοχή τα μηνύματά σας..

Vegan.. μπλε-ξεμπλε, ό,τι χρώμα και να 'ταν η στολή, αν ήταν να ανέβω στο Α300 δεν θα είχα τέτοιους ενδοιασμούς, για το πως είναι το φατσικό μου γίγνεσθαι ! :mrgreen:

Ιάκωβε Βίκυ ονομάζομαι, χάρηκα για την γνωριμία, αλλά πρέπει να σου ξεκαθαρίσω κάτι.. Το δύσκολο κομμάτι για την συγκεκριμένη καμπάνια δεν είναι να μαζευτούμε 4 "ανισόρροποι" :mrgreen: αλλά το να σκεφτείς και να συγγράψεις ένα πρωτότυπο πείραμα.. Επίσης μπορούμε να συνεργαστούμε σαν ομάδα ακόμα κι αν είμαστε από διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το αστείο με την συγκεκριμένη φοιτητική καμπάνια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος είναι ότι τα επιλεχθέντα μέχρι στιγμής πειράματα καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα επιστημονικών πεδίων.. Από την μελέτη συμπεριφοράς mRNA μέχρι μελέτη διφασικών υγρών μέχρι εγγραφή cd's και παιχνίδι ποδοσφαιράκι !! (ναι, καλά διάβασες, όταν διάβασα το abstract του συγκεκριμένου πειράματος δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να αρχίσω να τραβώ τα μαλλιά μου !!!) :D

Όπως σου είπα δεν σπουδάζω κάτι στις θετικές επιστήμες ή στο πολυτεχνείο (ιατρική είμαι) και προσανατολιζόμαστε εδώ κάτι σε μελέτη performance καρδιάς και των αγγείων της. Ωστόσο, ό,τι θέλεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος και μπορώ να βοηθήσω είμαι εδώ !

Α ! Και μια τελευταία σημείωση για σένα Ιάκωβε.. καλά βρε.. αν είχα εδώ και τώρα 4000 ευρώ.. ή κανένα ταξίδι στην άλλη πλευρά της γης θα πήγαινα ή θα αγοράζα ένα τηλεσκόπιο με μια διάμετρο ΝΑ ! :D

Αυτό το συναίσθημα μπορείς να το βιώσεις όπως δήλωσαν και οι προλαλήσαντες με διάφορους τρόπους. Απλά το συγκεκριμένο ποσό μου ακούγεται εξωπραγματικό. Γιατί πρακτικά το κόστος πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ μικρότερο.. Απλά κατά την γνώμη μου "πουλάνε" zero G σε πολύ ακριβό περιτύλιγμα !

Σε πρώτη δόση πάντως πριν "σκάσεις" τα ζεστά σου 4000 ευρώ, αν έχεις κανέναν φίλο ερασιτέχνη πιλότο προσπάθησε να πας μια βόλτα μαζί του όπως επίσης και να το συζητήσεις μαζί του.

Για να καταλάβεις τι εννοώ, δες αυτό το βιντεάκι.. Μπορεί να είναι αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό ! (Κι εμένα ένας φίλος private pilot μου το έστειλε) :arrow:

Αυτά φίλοι Αστροβοξίτες.. χαιρετώ σας.. και φιλώ σας ! (καλή εβδομάδα να 'χουμε) O:)

Δημοσιεύτηκε
Γεια σου Βίκυ.Καταρχάς και εγώ χάρηκα για την γνωριμία :)Ναι αν κάτσεις και το σκεφτείς έχεις δίκιο.Η επιλογή του πειράματος είναι αρκετά δύσκολη :( Να πάρεις κάποιον για πειραματόζωο μετράει :?: :mrgreen: Πολύ καλό το βιντεάκι :lol: Σκέφτηκα ότι όλοι όσοι έχουν μπει σε αεροπλάνο με όχι και τόσο καλό καιρό θα έχουν νιώσει την μείωση της βαρύτητας ίσως και την έλλειψη(δεν γνωρίζω αν ισχύει το τελευταίο).Αυτό το νιώθεις όταν το αεροπλάνο πέφτει σε κενά αέρος και αρχίζει να ''πέφτει'' προς τα κάτω στιγμιαία.Είναι πολύ ωραία εμπειρία για τους "ανισόρροπους" :mrgreen: Δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό ερασιτέχνη πιλότο :(
  • 1 μήνα αργότερα...
  • 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Βρήκα άλλο ένα site που σου προσφέρει την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας με αρκετά δελεαστική τιμή θα ελεγα.Λέει με περίπου 1430 euro!!!δε το εψαξα πολύ αλλα οι τιμές έχουν πέσει πολύ :?: Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός.πριν καιρό είχα βρεί ένα άλλο site που έκανες το ίδιο πράγμα με 4500euro αν θυμάμαι καλα!!! Για δείτε εδω... http://www.finesthotels.net/xero-reservation.php

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης