Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν έχω και εγώ το (κλασσικό από οτι καταλαβαίνω) πρόβλημα, ότι ο εστιαστής είναι πολύ έξω και σε primary focus η κάμερα πρέπει να μπει μέσα κάπου 10 χιλιοστά. Το ΟΤΑ είναι από το TSO-GS 8'' με εστιαστή κρεμαγίερας. Με barlow εστιάζει, κάπου 5mm από το τέρμα, αλλά φυσικά πηγαίνω σε 2400 εστιακή απόσταση, και μιας το CCD είναι 6mm καταλήγω σε πολύ μικρό FOV.

Ενας focal reducer θα μου δώσει κάποια λύση ή θα κάνει το πρόβλημα χειρότερο ; Τι μου προτείνετε; zero length adapter (ποιός τον έχει στην Ελλάδα ; - και δεν είμαι σίγουρος αν θα μου δώσει όλα τα μπόσικα που χρειάζομαι ) - η αξίζει να επενδύσω σε εναν low profile crayford (σκέφτομαι τον http://www.telescope-service.com/ATM/focusers.html#TSFOCNCs) που κάνει όσο τα 2/3 όλου του dobs ;

Δημοσιεύτηκε
Μετακινησε το κατοπτρο ή αλλαξε focuser και βαλε αλλο με μεγαλυτερες διαδρομες.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Λιγο παραπάνω λεπτομέρειες ; Δεν ξέρω πως μπορεί να μετακινηθεί το κάτοπτρο (υποθέτω μιλάς για το πρωτεύον) 10mm ποιό πάνω χωρίς την ανάγκη για ανοιγμα τρυπών, και χωρίς να αλλάξω και το δευτερεύον σε ποιο μεγάλο. Οταν μιλάς για focuser με μεγαλυτερες διαδρομες; θέλω το CCD να έρθει ποιό κοντά στο 2ον, στην ουσία ποιό μέσα από ότι επιτρέπει τώρα ο 2'' αντάπτορας του focuser.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης