παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Καλησπέρα, ή μάλλον καλημέρα...Τι γνωρίζετε για τον apophis, τον αστεροειδή που ενδεχομένος να μας χτυπήσει το 2036 και την "κλειδαρότρυπα" του 2029;Για το προβλεπόμενο τέλος του κόσμου από τους Μάγιας το 2012; Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Για το προβλεπόμενο τέλος του κόσμου από τους Μάγιας το 2012; Το 2012 προβλέπεται πολύ έντονη ηλιακή δραστηριότητα...ίσως έχει κάποια βάση...λέμε τώρα...
tomhel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Δεν χρειαζετε να ανατρεξουμε στα αρχαια γραπτα των Μαγιας για να καταλαβουμε οτι θα καταστραφουμε απο την Νεμεσις ή τον Αποφις ή απο την οργη του θεου του πολεμου Αρη.....Λιγο να ανοιξουμε τα αυτια μας στους επιστημονες που προειδοποιουν συνεχως οτι καταστρεφουμε τον πλανητη μας , αρκει για να καταλαβουμε οτι ο Αποφις , η Νεμεσις και η καταρα των θεων ειμαστε εμεις οι ΙΔΙΟΙ....Δεν νομιζω οτι εαν θα παψει να υπαρχει η ανθρωποτητα καποια μερα , δεν θα ευθηνετε η ιδια για τον τυχον αφανησμο της...
quendi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Λιγο να ανοιξουμε τα αυτια μας στους επιστημονες που προειδοποιουν συνεχως οτι καταστρεφουμε τον πλανητη μας , αρκει για να καταλαβουμε οτι ο Αποφις , η Νεμεσις και η καταρα των θεων ειμαστε εμεις οι ΙΔΙΟΙ.... Συμφωνώ φίλε tomhel! Είναι η σκληρή αλήθεια και πρέπει οι ισχυροί της Γης και μεις οι ίδιοι να ανοίξουμε τα μάτια μας. Όσο για τον Απόφη ίσως (με πολύ μικρή πιθανότητα από τα στοιχεία του έχουμε τώρα) το πέρασμα του κοντά απ τη Γη το 2029 να τον φέρει προς τα πάνω μας. Έως τότε πάντως έχουμε καιρό για να σκεφτούμε λύση..(νομίζω) Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Ο Απόφις απο πότε θα είναι παρατηρήσιμος
tomhel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Ο Απόφις απο πότε θα είναι παρατηρήσιμος Εννοια'σου και οταν θα ερθει η ωρα θα τον δεις , μερα μεσσημερι και χωρις τηλεσκοπιο....
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Υπολογίζεται ότι κατά το πέρασμά του "δίπλα" από τη Γη το 2029 θα είναι παρατηρήσιμος ως αντικείμενο 3ου μεγέθους.Η διάμετρός του είναι περίπου 320 μέτρα και το πέρασμα του αυτό είναι δυνατόν να του προσδόσει, λόγω του βαρυτικού πεδίου του πλανήτη μας, τέτοια τροχιά ώστε το 2036 η πρόσκρουσή του να είναι αναπόφευκτη.Αυτό σημαίνει ότι σήμερα ανήκει στην 4η θέση της κλίμακας Torino (κλίμακα διαβάθμισης της απειλής γαι τη Γη από αστεροειδείς) γεγονός που δείχνει ότι βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από τους αστρονόμους.Περισσότερες πληροφορίες στο τεύχος Νοεμβρίου του Sky&Telescope. Φιλικά Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Foehammer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 ...ειδομεν! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Υπολογίζεται ότι κατά το πέρασμά του "δίπλα" από τη Γη το 2029 θα είναι παρατηρήσιμος ως αντικείμενο 3ου μεγέθους. Μόνο τρίτου μεγέθους Θα μας εξαλείψει που θα μας εξαλείψει, ας κάνουμε και μια φοβερή παρατήρηση του!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Κανα -10...... και μετά αντίο..
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Ασχετο αλλα ειμαι τοσο επηρεασμενος απο τον Apοphis που τον ειδα στο ονειρο μου. Ημουνα λεει στη Ροδο και χτυπησε μεσα στη θαλασσα. Ολως περιεργως ομως δε συκωθηκε οστικο κυμα!! Οφειλω ομως παιδια να πω πως εκει που ηταν νυχτα ξαφνικα εγινε μερα. Σας μιλαω ξυπνησα μεσα απο τον υπνο μου. Τρεις και πεντε μου πηγε... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Παρατήρηση με τηλεσκόπιο???
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2006 Βρε παιδια να ρωτησω κατι. Υπαρχουν τοσα εκαττομυρια σωματα εκει εξω τα οποια μας απειλουν. Μονο τον Apophis βρηκανε? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Εγώ πάντως δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά αυτά τα πράγματα ...και έχω τους λόγους μου... ίσως να παίζονται άλλα παιχνίδια απο πίσω.. Αυτοί οι Αμερικάνοι είναι...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Γιατι οι μη αμερικανοι δεν μπορουν να προσδιορισουν την τροχια του και να δουν αν κινδυνευουμε;;; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Προφανώς η αβεβαιότητα που υπεισέρχεται στις μετρήσεις είναι τέτοια που δε κάνει εφικτό τον υπολογισμό της ακριβούς τροχιάς που απαιτείται. Δε μπορώ βέβαια προσωπικά να αποκλείσω το ενδεχόμενο να είναι γνωστή η σύγκρουση και φυσικά να αποκρύπτεται για λόγους ψυχολογίας της μάζας. Μη ξεχνάμε ότι είναι ένας βράχος διαμέτρου 250 μέτρων.Σύμφωνα με τη NASA, έχουν γίνει 2 μετρήσεις καθυστέρησης σήματος radar, 5 μετρήσεις Doppler και 731 οπτικές παρατηρήσεις απο το Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2006. Η πιθανότητα σύγκρουσης που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι 0.000022.Συνεπώς το φυσιολογικό έιναι οι ακρίβεια των μετρήσεων να αυξηθεί σε λίγα χρόνια σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να ξερουμε τι θα γίνει το 2036. .Αλλιώς υπάρχουν και τα σενάρια του να στείλουν ένα πομπό στην επιφάνειά του, που θα δώσει τα πιο δυνατώς ακριβή αποτελέσματα. IK Observing System
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Απο αλλου θα ερθει STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα