Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι astrovoxites,

σήμερα το πρωί ενημερώθηκα απ΄το σχολείο για κάποιο προόγραμμα αστρονομίας το οποίο λειτουργεί σε κάποια σχολεία της Έλλαδας και του εξωτερικού...Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία <>Σύμφωνα με το ενημεροτικό κείμενο το οποίο έφτασε στο σχολείο μου το πρόγραμμα πραγματοποιέιται για να φέρει τα παιδιά κοντά στις θετικές επιστήμες μέσω της αστρονομίας.Επίσης με βάση το ενημεροτικό κείμενο τα Ελληνικά σχολεία τα οποία συμμετέχουν στον πρόγραμμα αυτό έχουν ως στοιχείο έρυνας τη ζωή των άστρων και τα φάσματά τους...Γι΄αυτό , λόγο του οτι μου ανατέθηκε απ΄το σχολείο ν΄ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη αυτή εργασία θα σας ήμουν ευγνόμων αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια site τα οποία αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή ενημέρωση....

Με εκτίμηση,

Άρης Σφακιανός

!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Άρη. Σαν ένα πρώτο βήμα δοκίμασε τα λήμματα της www.astronomia.gr όσον αφορά τη ζωή και την εξέλιξη των άστρων, την κύρια ακολουθία και τα φάσματα. Φυσικά μπορεις να προχωρήσεις σε αγγλικές ιστοσελίδες ψάχνοντας με λέξεις κλειδιά: stellar spectrum (=αστρικό φάσμα), structure and evolution of stars (δομή και εξέλιξη των αστεριών).

Καλή επιτυχία!

Δημοσιεύτηκε

Άρη πολλά στοιχεία για την εξέλιξη των άστρων θα βρεις στο site της AAVSO

http://www.aavso.org/vstar/types.shtml.

Βέβαια ασχολείται μόνο με μεταβλητούς, όμως αυτή η κατηγορία άστρων είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ αντιπροσωπευτική και σίγουρα εκεί θα βρεις αρκετά στοιχεία.

Επίσης ρίξε και μια ματιά εδώ

http://cfa-www.harvard.edu/newtop/saohome.html

Καλή επιτυχία

Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης