Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η NASA έδωσε την Τετάρτη το πράσινο φως για την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Discovery την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με αποστολή τη συνέχιση της κατασκευής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) :) .

http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=759172&lngdtrid=252

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Στην αποστολή αυτή θα πάρει μέρος για πρώτη φορά αστροναύτης από τη Σουηδία.

Για να δούμε πότε θα δούμε δικό μας αστροναύτη!!

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Δεν θυμασε το μεγαλο θεμα με τον Γεωργιανο αστροναυτη και μελος μιας αποστολης που ξαφνηκα εγινε Ελληνας επειδη ειχε συγγενη στην Θεσσαλονικη (; ) που παει πισω μερικες γεννιες;

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, ψήνεσαι; :cheesy: :cheesy:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θυμάμαι κάτι χωρίς να είμαι και πολύ σίγουρος γιατί ήμουν μικρός.Αν θυμάμαι καλά υπολογίζω το 97 κάτι είχα ακούσει που έλεγαν οι γονείς μου που το είχαν διαβάσει σε μία εφημερίδα ότι θα ήταν ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης.Απο τότε ότι άκουγα και είχε σχέση με την αστρονομία και γενικότερα με το διάστημα με ενθουσίαζε και το όνειρό μου ήταν να πάρω κάποτε ένα τηλεσκόπιο =D> Τελικά τα κατάφερα :D
Δημοσιεύτηκε
Α και κάτι άλλο σχετικό με τις αποστολές STS.Τα αρχικά STS τι σημαίνουν

STS = Space Transportation System

και το νούμερο της αποστολής από που βγαίνει :?:

Ειναι η διαδοχικη αποστολη .... η πρωτη αποστολη ηταν STS-1 (1981, Columbia), η δευτερη αποστολη ηταν STS-2 κοκ.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Δεν θυμασε το μεγαλο θεμα με τον Γεωργιανο αστροναυτη και μελος μιας αποστολης που ξαφνηκα εγινε Ελληνας επειδη ειχε συγγενη στην Θεσσαλονικη (; ) που παει πισω μερικες γεννιες;

Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν.

Μάλιστα είχε δώσει και μια συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι ή εφημερίδα, ενώ είχε εμφανιστεί και η μητέρα του, η οποία ζει ή ζούσε στην Ελλάδα.

Όμως νομίζω ότι ο συγκεκριμένος αστροναύτης είχε πετάξει με ξένη σημαία και όχι ελληνική.

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, ψήνεσαι; :cheesy: :cheesy:

Στέφανε δεν ψήνομαι καθόλου!!!

Μου αρκούν οι πτήσεις στα χαμηλότατα στρώματα της ατμόσφαιρας...αλλά για να δούμε.

Για τις διαστημικές πτήσεις σίγουρα ψήνεται ο Παναγιώτης (Pnsbsks). :wink:

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν.

Μάλιστα είχε δώσει και μια συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι ή εφημερίδα, ενώ είχε εμφανιστεί και η μητέρα του, η οποία ζει ή ζούσε στην Ελλάδα.

Όμως νομίζω ότι ο συγκεκριμένος αστροναύτης είχε πετάξει με ξένη σημαία και όχι ελληνική.

Αν δεν κάνω λάθος είναι Έλληνας στην καταγωγή από τους 3 παππούδες-γιαγιάδες και από 1 Γεωργιανός

Έχω δει κάπου φωτό αυτόν να κρατά απλωμένη την ελληνική σημαία μέσα στον Mir. Όταν ήρθε στην Ελλάδα τη σημαία αυτή την έδωσε στο τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο. Η συνέντευξη πρέπει να ήταν στην ΕΤ-3

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης