kazama_f Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Εδώ και αρκετό χρόνο, ψάχνω να βρώ πληροφορίες για την ιστορία της ανακάλυψης και ονοματολογίας των αστέρων(π.χ. πότε ανακαλύφθηκε, απο ποιούς, πώς προέκυψε το όνομά του). Εάν γνώριζε κάποιος απο εσάς κάποιο σύγγραμμα ή μια αντίστοιχη ιστοσελίδα θα του ήμουν ευγνώμων! Ευχαριστώ!
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 http://www.astrovox.gr/names.html λιγες πληροφοριες θα λαβεις μεσα απο εδω. Τωρα πες μας ακριβως τι ψαχνεις και γιατι (π.χ. εργασια για το λυκειο) για να ξερουμε που θα σε παραπεμψουμε τι θα σου συστησουμε ή ακομα τι ακριβως θα γραψουμε ή θα πουμε. οπως θα καταλαβεις απο το λινκ υπαρχουν πολλα ονοματα και ονοματολογιες. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Στο βιβλίο NIGHTWATCH του Dikinsson, υπάρχει ολόκληρο κομμάτι που αναφέρεται στην ονοματολογία των κυρίων αστέρων (ονομα, τι σημαίνει, σε ποιά γλώσσα, οπότε βγαινει και ποιός το ανακάλυψε) αλλα, αν θυμάμαι καλά δεν αναφέρει το πότε. Είναι παρ όλα αυτά μία αρχή. Δημήτρης
kazama_f Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αμεσότητα των απαντήσεών σας!Όσον αφορά για την εν' λόγω έρευνα, αυτή κυμαίνεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο (τμήμα φυσικής). Φίλε ΔΗΜΗΤΡΗ θα ήθελα να μου πείς και τον εκδοτικό οίκο του βιβλίου που αναφέρεις. Ευχαριστώ, Βασίλης.
peaceful Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Νομίζω ότι το βιβλίο των Δανέζη και Θεοδωσίου "Τα άστρα και οι μύθοι τους" πρέπει να είναι αυτό που ζητάς.http://www.protoporia.gr/protoporia/product.asp?sku=35868&mscssid=RNFFDGA2KRA98NM13596S5QPCPJXFWVF Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 τα ονοματα σχεδον ολων των αστερισμων προερχονται απο την ελληνικη μυθολογια. ΟΙ κινεζοι ειχαν αλλους αστερισμους οποτε αλλη ονοματολογια. εχω ενα vcd με τιτλο "παρατηρησιακη αστρονομια" toy science illustrated που αναφερει και τον μυθο για τους περρισοτερους απο τους 88 αστερισμους. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 τα ονοματα σχεδον ολων των αστερισμων προερχονται απο την ελληνικη μυθολογια ή την αραβικη λαογραφια. ΟΙ κινεζοι ειχαν αλλους αστερισμους οποτε αλλη ονοματολογια. εχω ενα vcd με τιτλο "παρατηρησιακη αστρονομια" toy science illustrated που αναφερει και τον μυθο για τους περρισοτερους απο τους 88 αστερισμους. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2006 Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Πολλά αγγλικά ονόματα αστερισμών προέρχονται κατευθείαν από τα Λατινικά (αν και η μυθολογία τους είναι ελληνική). Παρόλα αυτά, οι πραγματικοί "εφευρέτες" αρκετών αστερισμών ήταν οι Αιγύπτιοι, οι Βαβυλώνιοι, και πρίν από αυτούς οι Σουμέριοι. Οι Έλληνες υιοθέτησαν τα σχήματα αυτών των αστερισμών και τα ταύτισαν με τους δικούς τους μύθους. Οι Σουμέριοι για παράδειγμα αναφέρουν τα σχήματα του λιονταριού, του ταύρου, του σκορπιού, αν και δεν είναι σίγουρο ότι τα ταύτιζαν με τους τρεις γνωστούς αστερισμούς και όχι με κάποιους άλλους. Οι Βαβυλώνιοι έφτιαξαν τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Βασίλη, Το Nightwatch είναι έκδοση του "Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης" (www.astronomy.gr) αλλα μπορείς να το βρείς και σε βιβλιοπωλεία (Παπασωτηρίου). Δημήτρης
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Φίλε Βασίλη, Το σύγγραμμα που ψάχνεις και που θα σε καλύψει πλήρως είναι το:Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ του καθηγητή Σταύρου Πλακίδη. Πρόκειται για ένα κορυφαίο βιβλίο 950 σελίδων το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε αστρονόμο.Αυτή η βίβλος της αστρονομίας περιλαμβάνει πληροφορίες με εξαιρετική λεπτομέρεια για κάθε αξιοπαρατήρητο αντικείμενο του ουρανού (αστέρες, πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα κ.α) όπως είναι ταξινομημένα ανά αστερισμό στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο, και ιδιαίτερα για την ονοματολογία τους. Θα το ανακαλύψεις εύκολα σε κάποιο από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία των Αθηνών σε πολύ χαμηλή τιμή, σε έκδοση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΟΣΙΝ ΩΦΕΛΙΜΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ερευνά σου. The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
quendi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Πολλές πληροφορίες έχει και το παρακάτω βιβλίο: Ουρανογραφία η Ιστορία των Αστερισμών του Χ. Τομπουλίδη. Η τελευταία έκδοση έχει εξαντληθεί αλλά απ' ότι ξέρω θα επανεκδοθεί σύντομα. Παρόλα αυτά, οι πραγματικοί "εφευρέτες" αρκετών αστερισμών ήταν οι Αιγύπτιοι, οι Βαβυλώνιοι, και πρίν από αυτούς οι Σουμέριοι. Οι Έλληνες υιοθέτησαν τα σχήματα αυτών των αστερισμών και τα ταύτισαν με τους δικούς τους μύθους. Οι Σουμέριοι για παράδειγμα αναφέρουν τα σχήματα του λιονταριού, του ταύρου, του σκορπιού, αν και δεν είναι σίγουρο ότι τα ταύτιζαν με τους τρεις γνωστούς αστερισμούς και όχι με κάποιους άλλους. Οι Βαβυλώνιοι έφτιαξαν τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου. Πράγματι. Στις παρακάτω εικόνες μπορούμε να δούμε τους ζωδιακούς αστερισμούς (σημειωμένους) καθώς και πολλούς άλλους σε ένα αρχαίο Αιγυπτιακό μνημείο. Παρατηρήστε τις ομοιότητες στις μορφές και τις θέσεις κυρίως με τους μετέπειτα ελληνικούς αστερισμούς. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
kazama_f Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2007 Σας ευχαριστώ παιδιά, τελικά βρήκα αυτό που με ενδιέφερε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα