xXx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Φίλοι astrovoxites, Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για το παραπάνω το τηλεσκόπιο ETX 125AT της Meade!Όσοι το έχετε αν μπορείτε να μου δώετε τις εντυπώσεις σας απ'το παραπάνω μοντέλο!Σας είμαι εκ των προτέρων ευγνόμων! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Για τα λεφτά του και για έναν που θέλει να ξεκινήσει με φωτογράφηση Πλανητών και Σελήνης είναι πολύ καλό.Ο Ηλίας μας είχε τρελάνει με αυτό το τηλεσκόπιο, αν θέλεις δες στο site του: http://www.astrochas.net/ Δεν είναι απλά για βαθύ!!! λόγο ανοίγματος και f. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Φίλε Αριστείδη (xXx), Τα ΕΤΧ δεν δημιουργήθηκαν με πρωταρχικό σκοπό την αστροφωτογράφηση. Ο Ηλίας πράγματι κάνει θαύματα με το ΕΤΧ του (ΕΤΧ-125, δηλαδή 125mm η διάμετρος του τηλεσκοπίου), αλλά μεγάλο μέρος από την επιτυχία του βασίζεται στην ευρηματικότητα και την υπομονή του. Τα ΕΤΧ ενδείκνυνται περισσότερο για πλανητική παρατήρηση. Στα ίδια ή λιγότερα χρήματα βρίσκεις τηλεσκόπια μέχρι και 12 ίντσες (dobsonian), χωρίς δυνατότητα φωτογράφησης, αλλά μεγαλυτέρων επιδόσεων στην παρατήρηση. Βλέπω ότι ήδη διαθέτεις τηλεσκόπιο 130mm (5 ιντσών). Θα έβλεπα πολύ λογικό το επόμενο «αστροάλμα» σου να γίνει στις 10 ίντσες (250mm) τουλάχιστον! Φιλικά PapGeo
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2006 Αριστείδη, για τα αποτελέσματα αστροφωτογραφίας με το ΕΤΧ υπάρχει και η ιστοσελίδα του Weasner: http://www.weasner.com/etx/menu.htmlΌμως, αφού ήδη έχεις 5" θα πρέπει οπωσδήποτε να ανέβεις σε διάμετρο.Ένα Νευτώνειο Dobsonian είναι πολύ φθηνό, ελαφρύ, αλλά (το μόνο κακό ότι) σε αποκλείει τελείως από την αστροφωτογράφηση. Αφού μένεις Λαύριο νομίζω ότι έχεις εύκολη πρόσβαση σε σκοτεινό ουρανό και θα μπορείς να κάνεις πολύ καλές παρατηρήσεις αντικειμένων βαθύ ουρανού με ένα Dob. Καλύτερα άσε την αστροφωτογράφηση για αργότερα.
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2006 Οχι φιλε Αριστειδη. Με τα ιδια λεφτα παιρνεις διαμετρημα τρελο και οχι 125. Βεβαια το μωρακι ειναι διαμαντι στα χερια ενος εμπειρου παρατηρητη σαν τον Ηλια (θυμαστε που σας ελεγα για το τηλεσκοπιο που πρεπει να ειναι η προεκταση του χεριου μας?). Ισως ομως εισαι λιγο μικρος για να μπεις σ αυτο το λουκι. Προχωρα για διαμετρο και οχι αστροφωτογραφηση προς το παρον. Εχεις πολυ δρομο μπροστα σου STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα