Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα...Παω Α λυκειου και το ονειρο μου ειναι να περασω στο πολυτεχνειο στο τμημα εφαροσμενων μαθηματικων και φυσικων επιστημων...Παρ΄ολα αυτα φοβαμαι πως εαν καταφερω να πραγματοποιησω το ονειρο μου θα ειμαι ενας απο τους χιλιαδες πτυχιουχους ανεργους.Οσον αφορα το εξωτερικο στην ηλικια που ειμαι δν το σκεπτομαι καθολου μια και δν ειμαστε Ωνασηδες...και βεβαια δν θα ηθελα να αποχωριστω την Ελλαδα...παντως η αληθεια ειναι οτι στην Ελλαδα οι ευκαιριες που δινονται για επαγγελματικη ,τουλαχιστον αποκατασταση ,στον χωρο των φυσικων επιστημων,σε ερευνιτικο παντα επιπεδο,ειναι ελαχιστες....
  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Οσον αφορα το εξωτερικο στην ηλικια που ειμαι δν το σκεπτομαι καθολου μια και δν ειμαστε Ωνασηδες

Δεν είναι Ωνάσηδες όσοι παν στο εξωτερικό, αν βάλεις τα έξοδα κάτω δεν είναι πολύ ακριβότερα από το να σπουδάζεις σε μια ξένη πόλη άσε που δε σου απαγορεύει κανείς να δουλεύεις παράλληλα -εντός η εκτός πανεπιστημίου

:wink:

Φυσικά έχεις πάρα πολύ χρόνο να το σκεφτείς ακόμη και να δεις τι είναι το καλύτερο!

Δημοσιεύτηκε
Σπουδάζω Οικολογία και Περιβάλλον στη Ζάκυνθο. Μπορώ να κάνω μεταπτυχιακή στην αστρονομία; [-o<

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Σπουδάζω Οικολογία και Περιβάλλον στη Ζάκυνθο. Μπορώ να κάνω μεταπτυχιακή στην αστρονομία; [-o<

Χμ..είναι λίγο δύσκολο..πες μας τι μαθηματικά και φυσική κάνετε στη σχολή για να το συζητήσουμε.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ Terring, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τα σχετικά τμήματα. Οι προκηρύξεις για τα μεταπτυχιακά λένε συγκεκριμένα τι γνωστικό υπόβαθρο πρέπει να έχει ο υποψήφιος. Δοκίμασε να έρθεις σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των πανεπιστημίων.
  • 4 μήνες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Αγαπητε heal να σε ρωτησω κατι.ειπες οτι το επαγγελμα του αστρονομου δεν εχει ιδιαιτερες οικονομικες απολαβες..Γιατι το λες αυτο?εχεις υποψιν σου τους μισθους?
Δημοσιεύτηκε
Αναφέρομαι στο ότι απαιτούνται μακροχρόνιες σπουδές, ενώ σε άλλους τομείς με σπουδές μικρότερου χρόνου μπορείς να δραστηριποιηθείς σε περισσότερο προσοδοφόρους τομείς από την επιστημονική έρευνα.
Δημοσιεύτηκε
Εγώ ξέρω αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι όποιος ασχολείται με τον ερευνητικό τομέα δεν έχει καθόλου οικονομική υποστήριξη και οι περισσότεροι δεν έχουν καθόλου λεφτά...Αληθεύει??? :? 8-[

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Σίγουρα? 8-[ Μπορείς να μου πεις σχετικά με τον τομέα της διαστημικής τι πιστεύεις γιατι θέλω να το ακολουθήσω...Πού μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό???Θα με βοηθήσει πολύ η γνώμη σου (και όχι μόνο η δική σου)...! \:D/

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε
Nάνσυ το καλύτερο είναι να κάνουμε ένα ένα τα βήματα, προς το παρόν πρέπει να τελειώσεις το Λύκειο και μετά κάποιο σχετικό τμήμα που να σου δώσει το απαραίτητο υπόβαθρο. Τα μεταπτυχιακά θα έχεις το χρόνο να τα σκεφτείς αργότερα... :D
Δημοσιεύτηκε
Ε!!Ναι..Σκέφτομαι να δηλώσω φέτος μηχανολόγος μηχανικός ή πολιτικός μηχανικός στο πολυτεχνείο... :-k

Δημοσιεύτηκε
Μιας και ξαναγραψατε σε αυτο το θεμα θα ηθελα να σημειωσω καποια πραγματα που μου ειπε ενας αστροφυσικος,τον οποιο ειχα την τιμη να γνωρισω.Μου ειπε λοιπον(οταν τον ρωτησα για σπουδες κλπ) οτι αν καποιος αγαπα πραγματικα ενα αντικειμενο πρεπει να το ακολουθησει χωρις ενδοιασμους.Μαλιστα τονισε οτι ο ιδιος δεν ειχε στο νου του τοσο την επαγγελματικη αποκατασταση αλλα κοιταζε να παρει το διδακτορικο στον τομεα που επιθυμουσε.Βεβαια το τιμημα μιας τετοιας δουλειας ειναι οτι καποιος πρεπει να εγκαταλειψει τη χωρα και να περασει απο πολλες χωρες του κοσμου καθως και αυτο που προαναφερατε.Ειμαι πολυ χαρουμενος διοτι διαπιστωσα οτι σκεφτοταν με τον ιδιο τροπο που εγω τωρα σκεφτομαι,και καταφερε να πραγματοποιησει τα ονειρα επιτυχως.Δεν κανω πισω με τιποτα!!!!!! :cheesy: :cheesy:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Δεν κανω πισω με τιποτα!!!!!! :cheesy: :cheesy:

Και πολύ καλά θα κάνεις αφού αν σου μείνει απωθημένο όπως σε εμένα θα το σκέφτεσαι μία ολόκληρη ζωή!

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνήσω Koyote!Την αστροφυσική είτε την αγαπάει κάποιος είτε την απεχθάνεται και την βαριέται!Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση..Προσωπικά εγώ μιας που ανοίχτηκε σαν θέμα, θα το ακολουθήσω σαν επάγγελμα τελιώνοντας το πανεπιστήμιο φυσικής (εάν με το καλό περάσω του χρόνου!!!! [-o< [-o< )στην Ελλάδα, και ύστερα μπορεί να κάνω μεταπτυχιακό και πάλι στην Ελλάδα... :-k Πάντως είναι κάτι που αγαπώ αφάνταστα και δεν θα το παρατήσω ξανά με τίποτα!! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά εγώ μιας που ανοίχτηκε σαν θέμα, θα το ακολουθήσω σαν επάγγελμα τελιώνοντας το πανεπιστήμιο φυσικής (εάν με το καλό περάσω του χρόνου!!!! [-o< [-o< )στην Ελλάδα, και ύστερα μπορεί να κάνω μεταπτυχιακό και πάλι στην Ελλάδα... :-k Πάντως είναι κάτι που αγαπώ αφάνταστα και δεν θα το παρατήσω ξανά με τίποτα!! :cheesy:

Όσο αφορά τις μεταπτυχιακές σπουδές θα σου πρότεινα όταν έρθει με το καλό ο καιρός να φύγεις στο εξωτερικό και μάλιστα στην Αμερική όπου γίνεται σημαντική έρευνα στον τομέα της Αστροφυσικής. Το ίδιο συμβαίνει και στα πανεπιστήμια της Ελβετίας και της Γαλλίας. Αλλά μέχρι τότε έχεις καιρό ακόμα μπροστά σου! Όλα καλά να σου πάνε! [-o<

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Όσο αφορά τις μεταπτυχιακές σπουδές θα σου πρότεινα όταν έρθει με το καλό ο καιρός να φύγεις στο εξωτερικό και μάλιστα στην Αμερική όπου γίνεται σημαντική έρευνα στον τομέα της Αστροφυσικής. Το ίδιο συμβαίνει και στα πανεπιστήμια της Ελβετίας και της Γαλλίας. Αλλά μέχρι τότε έχεις καιρό ακόμα μπροστά σου! Όλα καλά να σου πάνε! [-o<

Φίλε Δημήτρη, για μεταπτυχιακά σε Αστροφυσική γίνεται εξαιρετική δουλειά σε Αγγλία και Γερμανία! Δεν γίνεται να τις αφήνουμε απ' έξω! :wink:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Δημήτρη, για μεταπτυχιακά σε Αστροφυσική γίνεται εξαιρετική δουλειά σε Αγγλία και Γερμανία! Δεν γίνεται να τις αφήνουμε απ' έξω! :wink:

Δεν το έκανα ηθελημένα!!!! Απλά δεν είχα σχετική γνώση! Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλη η κεντρική και βόρεια Ευρώπη ασχολείται δυναμικά και λυπάμαι όπου στην Ελλάδα....γίνονται λίγα...τόσο λίγα....

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να πάω Αμερική για μεταπτυχιακό.. :-k Αλλά πιστεύω πώς θα έχω προοπτικές και στην Ελλάδα!:-k Δεν σκέφτομαι πάντως εάν φύγω εξωτερικό να μείνω στην Ευρώπη... Αλλά όπως είπες και εσύ έχω πολύ καιρό μπροστά μου ακόμα για να σκέφτομαι για μεταπτυχιακό...!Ακομά δεν έδωσα και πανελλήνιες...! :cheesy: Αν και κοντοζυγώνει η ώρα βέβαια.. :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος φορέας που να δίνει υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό;

Κάτι γρήγορο που μου ήρθε στο μυαλό είναι το Ίδρυμα Ωνάση, αλλά και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ή αλλιώς ΙΚΥ

http://www.iky.gr/

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Εκτός αυτών των ιδρυμάτων, υποτροφίες δίνουν τα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού ανεξαρτήτως εθνικότητας. Η χρηματοδότηση είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις κάποια λύση δίνεται όταν υπάρχει διάθεση για δουλειά και επιμονή.
Δημοσιεύτηκε

Για αποφοιτους ΑΕΙ,διδακτορικα στη Μ. Βρετανια

Θελει λιγο ψαξιμο... αρκετες θεσεις παντως ειναι πληρως επιδοτουμενες.

http://www.findaphd.com/

Για προπτυχιακες σχολες παντως τα ελληνικα ΑΕΙ ειναι πολυ καλα,και με τις γνωσεις που θα αποκομισει καποιος απο αυτα δεν θα εχει κανενα προβλημα προσαρμογης και αποδοσης σε κανενα μεγαλο πανεπιστημιο του εξωτερικου.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης