Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Και το κορυαίο όλων: το πρώτο post έπεσε το Δεκέμβρη του 2006......

Και εμείς στις 23/01/2008 ακόμα απαντάμε για θεογονία.. Μπορεί και να το πούλησε το τήλε μέχρι τώρα... :lol:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 172
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Έχω το bresser του lidl εδώ και 1 χρόνο.

Με τέτοια τιμή που έχει αυτό πλέον λέω να το πάρω αφού και με τον Η/Υ θα τo συνδέσω αλλά και γιατί έχει το go to για ποιο ... ξεκούραστες νύχτες.

Οι ειδικοί τι λένε ;

Ρωτάω περιμένοντας ότι θα έχω εικόνα ίδια με του bresser όχι κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα.

Δημοσιεύτηκε
http://www.astroman.fsnet.co.uk/etx70ss.htm

Μερικές photo από το ETX-70 DeepSky

Παρτε μια ιδεα για το τη μπορειτε να δειτε με το παραπανω τηλεσκοπιο

Με συγχωρείς αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό αν κάποιος δεν το δει καλά! Κάποιες φωτογραφίες έχουν βγει με τηλεσκόπιο των 150 ευρώ και CCD των 3 χιλιάδων ευρώ! Επίσης, όταν ένας έμπειρος φωτογράφος με εξοπλισμό και CCD ασχολείται από χόμπι με το να δει τι μπορεί να βγάλει ένα ΕΤΧ δε σημαίνει ότι αυτό μπορεί να το βγάλει ο αρχάριος αγοραστής. Ούτε σημαίνει ότι αξίζει να επενδύσεις χιλιάδες ευρώ σε φωτογραφικό εξοπλισμό για το ΕΤΧ. Σημαίνει απλά ότι κάθε όργανο στα κατάλληλα χέρια και με τον κατάλληλο λοιπό εξοπλισμό μπορεί να κάνει πολλά.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Σε απόλυτη συνάφεια με αυτά που λέει ο Ανδρέας, να διορθώσω κάτι. Η Δήλωση του φίλου "Παρτε μία ίδέα τι μπορείτε να δείτε", δεν στέκει, καθώς αυτά που βλέπουμε είναι φωτογραφίες. Και αν ήμουν ο Terminator ας πούμε, ναι θα τα έβλεπα. Αλλα ως απλός Σοφούλης, θα βλέπω τα....... παπούτσια μου..........
Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Παιδια, Εγω μαλλον το αποφασισα και θα το παρω για συμπληρωματικο τηλεσκοπιο. Τα 150 ευρω ειναι πολυ λιγα για την εμπειρια του GOto και ολα τα λοιπα, οπως φωτογραφηση DSO που απο οτι βλεπω πιανει και τα χρωματα των DSO.

Μια μονο ερωτησουλα:

Μπορεις φανταζομαι να κανεις αρχικη ευθυγραμμιση με καποιο αλλο αστερι εκτος του πολικου αστερα, ετσι?

Γιατι βλεπω κυρια τον Νοτο (π.χ. τον Σειριο) και θελω να τον ευθυγραμμισω με ενα αλλο γνωστο αστερι οπως αυτο.

Πες τε μου οτι γινετε μονο, οκ?

=; =; =; =; =; =; =; =; =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Ο πολικός αστέρας σου χρειάζεται υπό την έννοια πως στην αρχική θέση του τηλεσκοπίου, πρέπει το τηλεσκόπιο να είναι στραμμένο προς το Βορρά.

Αυτό όμως μπορείς να το κάνεις και με μια πυξίδα.

Όσο πιο σωστή είναι η αρχική θέση, τόσο πιο εύκολα θα κάνεις καλή ευθυγράμμιση.

Επειδή δεν έχει ερευνητή, ίσως χρειαστείς ένα ρεντ ντοτ.

Δημοσιεύτηκε
Δείτε και τις εμπειρίες χρηστών του ETX-70 εδώ:http://www.excelsis.com/1.0/section.php?sectionid=12&lastsort=&findtext=&cond=&range=&archive=-1&range=m

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω Στεφανε αλλα τις.... εχω ηδη διαβασει ολες.

Και οχι μονο αυτες...! :P

Στεφανε, συγνωμμη που ξαναρωταω αλλα αν γινεται και γνωριζεις απαντησε μου σε αυτο, μηπως και δεν το ειδες:

Η ευθυγραμμιση χρειαζεται να ειναι πανω στον πολικο αστερα;

Ή απλα στην αρχη να βρω τον Βορρα καπως χονδρικα και μετα να ζητησω καποιο αστερι (πχ. τον Σειριο) για να με παει εκει....

Αν αυτο δεν με παει κατευθειαν στον Σειριο, πιστευω οτι απλα αν μετακινησω ετσι το τηλεσκοπιο απο την βαση του και το κανει να δειχνει τον Σειριο, μετα δεν θα εχω κανενα προβλημα με αλλον αστερα ή νεφελωμα, σωστα???

ΥΓ: Σορρυ που σας τα πρηζω αλλα θελω να ξερω αν με αυτο το ETX-70AT (μαλλον αυτο θα πουλαει το Lidl και οχι κατι υποδεεστερο) θα μπορω να κανω tracking kai GOTO λειτουργιες, χωρις την χρηση του πολικου αστερα...

[-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Οι περισσότερες στηρίξεις go-to δεν απαιτούν ακριβή πολική ευθυγράμμιση αν από τη λειτουργία τους προβλέπεται η αποθήκευση αρκετών άστρων σαν σημεία-οδηγοί (star-alignment). Δεν γνωρίζω όμως αν η βάση των ΕΤΧ λειτουργεί μ' αυτή τη λογική (πιθανόν ναι). Πάντως η καλή ευθυγράμμιση χρειάζεται έτσι κι αλλιώς για σωστό tracking δηλ. μετά την ανεύρεση του αντικειμένου.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Σου έγραψα παραπάνω : " Ο πολικός αστέρας σου χρειάζεται υπό την έννοια πως στην αρχική θέση του τηλεσκοπίου, πρέπει το τηλεσκόπιο να είναι στραμμένο προς το Βορρά.

Αυτό όμως μπορείς να το κάνεις και με μια πυξίδα."

Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό που γράφω;

Όχι, δεν έχουμε στον προσοφθάλμιο τον πολικό για τον πολύ απλό λόγο πως στον κύκλο ρύθμισης κλίσης, θα βάλεις μηδέν, άρα ο σωλήνας θα είναι παράλληλος με το δάπεδο αλλά στραμμένος προς το Βορρά.

Αυτή είναι η αρχική θέση. Ύστερα θα επιλέξεις άστρα. Προτιμότερη και ακριβέστερη είναι η μέθοδος με 2 αστέρια κι όχι ένα. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει επιλογή με 3 άστρα αν θυμάμαι καλά, που είναι η πλέον ακριβέστατη.

Αν κάνεις το λάθος να κουνήσεις τη βάση σου όπως λες, θα ευθυγραμμίσεις του Αγίου Ποτέ-πιου ανήμερα.

Να σου θυμίσω πως δεν υπάρχει τέτοιος Άγιος ... :P =P~ :P

Δημοσιεύτηκε

Κατερινα εχεις απιστευτο χιουμορ!! =D> =D> =D> :P

Καθε φορα που γραφεις ειναι ενα ...ποιημα κωμωδιας!!

ΟΚ, καταλαβα τι εννοεις, και μαλιστα αυτο το κανει ακομα πιο ευκολο ρε συ.

Εγω νομιζα οτι θελει να σημαδεψω τον πολικο αστερα με το προσοφθαλμιο αλλα απο την στιγμη που ειναι στην θεση "0" και τελειως οριζοντιωμενο, αρκει μονο η διευθυνση του Βορρα και εισαι ετοιμος. Μετα ελεγχοντας 2 αστρα (πιστευω να ειναι του Νοτου κιολας γιατι Βορρα ειπαμε δεν βλεπω καλα), εισαι ετοιμος για παιχνιδι!

Εχω ηδη διαβασει το μισο manual του τρομαρα μου! :mrgreen: :mrgreen:

ΥΓ: Εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει τετοιος Αγιος; :mrgreen: :mrgreen:

ΥΓ: Ευχαριστω πολυ που εκανες τον κοπο να με... επαναφερεις στην ταξη! :cheesy:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι ο βορράς του χρειάζεται απλά για να μαντέψει σωστά την προσεγγιστική θέση των άστρων που θα χρησιμοποιήσει για ευθυγράμμιση.

Λογικά, ακόμα και αν το έχεις αρχικά σε λάθος θέση, αν το οδηγήσεις σωστά στα άστρα ευθυγράμμισης τότε θα είναι εντάξει καθώς τις πληροφορίες προσανατολισμού στον ουρανό τις αντλεί από τα άστρα ευθυγράμμισης.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Nαι Ανδρίκο, έτσι είναι όπως τα λες. Απλά όσο πιο σωστή είναι η αρχική θέση, τόσο πιο κοντά θα πάει στο άστρο.

Επειδή δεν έχει ερευνητή (επιμένω να το τονίζω αυτό), αν η αρχική θέση έχει μεγάλη απόκλιση, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου το άστρο μέσα στο πεδίο του προσοφθαλμίου και θα πρέπει να το ψάχνει με τα βελάκια στην τριγύρω περιοχή. Για κάποιον έστω και λίγο εξοικειωμένο με το νυχτερινό ουρανό, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Για κάποιον εντελώς αρχάριο όμως, ίσως προκαλέσει σημαντική δυσκολία.

Altinakis, προτίμησε το δεύτερο άστρο σου να μην είναι και αυτό στο Νότο. Όσο πιο μακριά από το πρώτο άστρο, τόσο πιο καλά.

Κι όταν με το καλό έρθει στο σπίτι και η "μπούμπα" σου, βγάλε την μια φωτογραφία δίπλα στο etx και θα ζητήσουμε από τον κ. Σοφολόγη να κάνει μια συγκριτική δοκιμή των δύο... σωμάτων... :cheesy: :P :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Κατερινα, εισαι διαολου καλτσα! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δεν σε επηρεαζει ουτε η μερα ουτε η νυχτα, ουτε το κρυο , ουτε η ζεστη... ουτε η υγρασια οταν αρχιζεις και ..... κεντας με τα ομορφα λογακια σου! :mrgreen: \:D/

ναι πραγματικα μολις βγει η μικρη, απο μερα σε μερα θα κανουμε ΟΛΟΙ μαζι ενα συγκριτικο μεταξυ τους.

Κατι μου λεει ομως οτι η "κοπελα" θα ειναι by far οτι πιο τελειο εχω ζησει! :P

Σχετικα με την ευθυγραμμιση, μετα απο ατελειωτο διαβασμα απο ολα τα πιθανα μερη (manual), sites, και εδω στο φορουμ μας, εχω μαθει.... τα παντα!! :P

Σχετικα με την ευθυγραμμιση των δυο αστρων, λεω να ξεκινησω με τον Σειριο και μετα με καποιο αλλο αστερι της Δυσης ή και ενα απο τα αστερια του Ωριωνα.

Piece a cake! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

βασικα παιδια το θελω για να εξοικειωθω σιγα σιγα με τα GOTO συστηματα και παραλληλα to have some fun! :P

Με τετοια τιμη δεν παιρνεις τιποτα...

Αργοτερα ειμαστε για Skyscan και CCD! =D> =D> =D>

μεχρι να μαζευτουν εκεινα τα λεφτα, θα βγαλουμε το μερακι μας στο ETX-70AT.

ΥΓ: Εχει γουστο να παω αυριο και να μην βρω ουτε ενα!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ: Εχει γουστο να παω αυριο και να μην βρω ουτε ενα!!!

Μην το γελάς! Δεν είναι καν τακτική προσφορά, είναι προφανώς από περισσεύματα οπότε δεν ξέρεις πόσα θα βρεις και που!

Δημοσιεύτηκε

Μην γρουσουζευετε!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:

Αληθεια ξερει κανενας τι ωρα ανοιγει ακριβως το Lidl αυριo για να στηθω απο εξω? (σαν αστεγος;) :mrgreen: :?:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

OK, ευχαριστω Ανδρεα.

Θα ειμαι εκει απο τις.. 07:30, μην υπαρχει κανενας "μνηστηρας"! :wink:

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης