liquid sun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Πολύ σωστά τα λές. Σίγουρα δεν είχαν ρυθμίσει την ταχύτητα παρακολούθησης του στόχου σωστά. Απλά λέω ότι με πατέντες μπορείς να δείς μέσα από αυτό το τηλεσκόπειο για αρχάριους πολύ όμορφα πράγματα. Δείτε και σε αυτή τη σελίδα όπου το τηλεσκόπειο παρακολουθούσε πολύ σωστά τον στόχο. http://s91.photobucket.com/albums/k282/n_mukkavilli/Messier%20Objects%20with%20an%20ETX%2070/ Κατά τα άλλα συμφωνο σε όσα είπες "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
liquid sun Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2007 Αγαπητέ KOTS,οχι δεν κατάλαβες καλ/α ως προς το τράβηγμα του προσοφθάμια. Το είδωλο δεν ήταν ούτε σκοτεινό ούτε θολό. Το τηλεσκίπειο εστίασε κανπνικά. Ήταν πεντακάθαρο είδωλο κατ πολύ λίγο σκοτεινότερο από ότι ΄ταν με το προσοφθάλμιο στην κανονική θέση. Η διάταξη ήταν barlow 3x+12mm. τραβίξαμε το 12mm πιο έξω και έγινε αυτό που είπα. "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2007 Τοτε προφανως το barlow ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε οταν απομακρυνεις το προσοφθαλμιο να δινει περισσοτερες μεγεθυνσεις. Καποτε ειχε φτιαξει ενα τετοιο και η Meade STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
liquid sun Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2007 Στρέψατε όλοι τα τηλεσκόπιά σας αυτό το σαββατοκύριακο προς τον Κρόνο, ο οποίος θα έχει την κοντινότερή του απόσταση με την Γη Για περισσότερα δείτε στο www.spaceweather.com ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ (με μεγάλα τηλεσκόπια θα μπορείτε να δείτε το Νότιο Πόλο του πλανήτη ο οποίος είναι γαλαζοπός σε χρώμα "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
chder Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2007 Ναι, εάν δεν κάνω λάθος, θα είναι στην ίδια ελάχιστη απόσταση μετά από 22 χρόνια!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2007 Βασικά αύριο βράδυ είναι η αντίθεση.Όπως και να χει όμως, ο Κρόνος είναι πάντα υπέροχος!
liquid sun Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2007 Δυστυχώς η συννεφιά δεν επέτρεψε να δούμε τον Κρόνο στα καλύτερά του!! ϊσως σήμερα να το επιχειρίσω αν ο καιρός το επιτρέψει. "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
χρηστος1635940976 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2007 Γεια σας παιδιά.Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό το τηλεσκόπιο που αγόρασα.(Η γνωστή προσφορά από το λιντλ.)α)εχει 3 προσοφθάλμια των 25mm,12mm και 4mm και ένα φακό Barrlow 3x telenegative.Eρώτηση:είναι αρκετά και καλά αυτά τα τρία η θέλω και κάποια καλύτερα για πιο ορατά αποτελέσματα?β)Μπορώ με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο να παρατηρήσω πλανήτες (π.χ Κρόνος),νεφελώματα και αστέρια η θα χρειαστώ κάτι μεγαλύτερο (π.χ etx-105) η κάποιους φακούς καλύτερους?γ)Οτι πληροφορίες έχετε για αστροφωτογράφηση με το συγκεκριμένο μοντέλο και από που μπορώ να αγοράσω τα εξαρτήματα του.(Μένω Πειραιά αλλά ο Νομικός μου φάνηκε αρκετά ακριβώς. )ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ.Οτι πληροφορίες μου δώσετε θα είναι σημαντικές για μένα,γιατί είχα και έχω μεράκι να ασχοληθώ με αυτό το χόμπι!!!!!Και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία για αυτό.
liquid sun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2007 Δεν περίμενα ότι σε τόσο μικρό διάστημα θα τρελαινόμουνα με την παρατήρηση του ουρανό, έχοντας στη διάθεσή μου το μικρό ΕΤΧ-70.Βέβαια για deep sky το ξεχνάς μόλις στοχύσεις τα πρώτα αντικείμενα, αλλά για πλανήτες και σελήνη και ευδιάκριτα σμ΄νη αστέρων μια χρά είναι.Όμως ήθελα περισότερα. ΟΠΟΤΕ μόλις παρείγγειλα το skywatcher Dob 8" από το πλανητάριο θεσαλονίκης στην πολύ καλύ τιμή των 380 ευρώ (κανονικά το έχουν 300 αλλά βάλε πιστωτική, βάλε και μεταφορικά το φούσκωσα λίγο). Είμαι σίγουρος πλέον ότι θα μπορώ να δώ περισσότερο τον βαθύ ουρανό και το ΕΤΧ-70 ας υπάρχει για φορητότητα και "γρ'ηγορες" παρατηρήσει. Μάλλον θα το πρανατολίσω για σελήνη, συζυγίες, αστροφωτογράφιση και ήλιο με το κατάλληλο φίλτρο. Τετάρτη θα το έχω στα χέρια μου, οκαιρός όλη τη βδομάδα προβλέπεται άψογος με βοριαδάκι οπότε και καθαρή ατμόσφαιρα οπότε από Πέμπτη καραγιούχου θα το ξενιχτύσω... "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
kostasp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2007 Γεια σας παιδιά, είμαι και εγώ ένας αγοραστής του Meade etx70. Έχω ήδη δει τον Κρόνο, την Αφροδίτη και τον Δία. Και εγώ όταν είδα τον Κρόνο μόνο που δεν έκλαψα από την συγκίνηση. Ένα παιδικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα (τώρα 29 χρονών). Το Δία τον είδα το Σάββατο (19/03/07) όταν γύρισα από clubing. Είχαμε πάει με την παρέα μου να φάμε σούπες μετά το ξενύχτι. Τους έλεγα για το τηλεσκόπιο μου. Τους είπα ότι από πλανήτες είχα δει μόνο Κρόνο και Αφροδίτη και αυτό διότι οι άλλοι πλανήτες βγαίνουν αργά το βράδυ αυτήν την εποχή. Τότε κατάλαβα ήταν η κατάλληλη ώρα για να δω τον Δια. Έτσι πήγα στο σπίτι και είδα τον ΔΙΑ και 4 από δορυφόρους του. Με λίγη προσπάθεια (ίσως και λίγο φαντασία) ξεχώρισα 2 με 3 λωρίδες. Είδες τι σου κάνει η λαχτάρα. Πέντε το πρωί, κουρασμένος από όλη την μέρα να βλέπω τα άστρα.
kostasp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2007 Τώρα ας μιλήσουμε λίγο και για το τηλεσκόπιο. Το τηλεσκόπιο εκτός από την υποδοχή που έχει για να βάζεις το χειριστήριο έχει και μια άλλη υποδοχή με όνομα AUX. Μήπως ξέρετε που χρησιμεύει. Μήπως είναι για να συνδέσεις το τηλεσκόπιο με PC για να μπορείς να το χειρίζεσαι μέσω προγράμματος (όπως το Cartes de Ciel);
liquid sun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2007 Ναι. Η υποδοχη AUX ειναι για σύτνδεση με υπολογιστή ώστ να το ελέγχεις από το πρόγραμμα. Στο εγχειρήδιο λέει πιο πακέτο της Meade θα πρέπει να πάρεις ώστε να γίνει η σύνδεση. Όσο για τον Δία δν έχω καταφέρει να τον δώ ακόμα είτε με το Meade είτε με το 8ιντσο Dob. Αναμένω να ανατέλει λίγο πιο νωρίς γιατί λόγω δουλειάς δε με σηκώνει το ξενύχτι. Όσο για τις λωρίδες του Δια, θα πρέπει να πετύχεις μέρα με πραγματικά καθαρό ουρανό (να μην έχει υγρασία). Σε βλέπω πάντως και εσένα μετά το ΕΤΧ-70 να πέφτεις στασκληρά όπως εγώ και να πηγαίνεις βουρ για 8ιντσο και πάνω (το ένα θα κάνεις αστροφωτογράφιση και με το άλλο θα "μπαίνεις" πιο βαθειά στον ουρανό). Ότι καλύτερο δηλαδή "Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
gianno_10 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2007 Και γω είμαι ένας από τους πολλούς που πήραν το τηλεσκόπιο αυτό, καθώς και ενθουσιάστηκα οταν είδα τον κρόνο. Ακόμα βέβαια δεν εχω μάθει να χειρίζομαι το aytostar αλλα ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω. Πάντα με κολάκευε ο ουρανός, τωρα ακόμα πιο πολύ. Ελπίζω πως όταν αρχισω να δουλεύω, καθ' ότι φοιτητής ακομα, να μπορέσω να αποκτήσω ενα πραγματικό τηλεσκόπιο(είναι ενα πράγμα που το ονειρεύομαι απο πιτσιρικάς αυτό).
ria Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Καλησπέρα σε όλους, όπως καταλάβατε το LIDL έβγαλε και φέτος το ίδιο τηλεσκόπιο με την ίδια προσφορά και φυσικά το πήρα κι εγώ. Είμαι καινούρια στο "σπορ" και μπορώ να πω ότι με βοήθησαν αρκετά τα προηγούμενα post (αν και μερικά τα βρήκα τελείως ακαταλαβίστικα ). Σας ευχαριστώ που βοηθάτε κι εμάς που θέλουμε να παρατηρήσουμε τον ουρανό αλλά δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις.
el greco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 καλημερα και απο εμενα .....ανηκω και εγω στην κατηγορια του ετχ-70ατ απο το LIDL ...σημερα και εγω το πηρα 199.90....ειμαι ασχετος αλλα μενω σε μια βουνοκορφη της οιτης στα 700 μετρα και ο ουρανος εδω και μονο με τα ματια ειναι απαιχτος......οποτε με το παιχνιδακι μου θα τον απολαυσω σιγουρα ποοολυυυ καλιτερα .....και ενα ακομη πιο σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστω την υπομονη σας στις αρχαριες ανοητες ερωτησεις μου....προς το παρον τα σεβη μου.
geoarv Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Έγινε και απο εμένα η αγορά του Meade ETX-70 για διάφορους λόγους, έχοντας πάντα διαβάσει τα - και τα + του (έχει και τέτοια?) στο forum μας.Καλή συνέχεια σε όλους μας.
NIKOS1234 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Γεία σας παιδιά και εγω αγορασα απο το λιντλ τα ΕTX-70ΑΤ. Ισως χρειαστω βοήθεια αργοτερα !!! Προς το παρον καλά χριστούγγενα !!!!!!!!!
el greco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 χρονια πολλα και καλη χρονια....τοσοι αρχαριοι μαζευτηκαμε εδω τις τελευταιες μερες και ουτε μια απορια ακομη?? ενταξει καταλαβαινω ειναι οι μερες τετοιες...οπως και εγω απο τα τσιγαρα τα ποτα και τα ξενυχτια..ισα ισα απο το κουτι το βγαλαμε μονο εγω εν μεσω φοβερης παγωνιας καταφερα να παρω μια εικονα στο πενταλεπτο που αντεξα εξω στο μπαλκονι..αφου κοιταξα τον ουρανο και βρηκα το πιο λαμπερο κατι ....το βρηκα και με το τηλεκοπειο... εβλεπα μια πολυχρωμη κουκιδα και εντυπωσιαστηκα γιατι δεν περιμενα ποτε να δω κατι εγχρωμο εκει ψηλα μες τα σκοταδια ..ετρεμα απο το κρυο και ετρεμε και η κουκιδα μαζι...τα μαζεψα και μεσα ενθουσιασμενος ομως...και ρωταω...μπορουμε με αυτο το τηλεσκοπειο να δουμε χρωματα στον ουρανο ?? η τα ματια μου κανανε πουλακια......
vtsamis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Χρόνια Πολλά!Τα αστέρια έχουν χρώμα, λόγω εκπομπής θερμικής ακτινοβολίας, ανάλογα με τη θερμοκρασία της εξωτερικής τους επιφάνειας: είναι είτε λευκά, είτε έγχρωμα, σε αποχρώσεις του κόκκινου, πορτοκαλί, κίτρινου, και γαλάζιου.Είναι ακριβώς το ίδιο φυσικό φαινόμενο όπως ένα ερυθρωπυρωμένο κάρβουνο ή σίδερο λάμπει στο σκοτάδι. Αν ο σίδηρος άντεχε σε θερμοκρασία διπλάσια ή τριπλάσια ή τετραπλάσια ή πολλαπλάσια, τέτοιες που επικρατούν στην επιφάνεια των αστεριών, θα εξέπεμπε πορτοκαλί, κίτρινο, λευκό ή γαλάζιο φως αντίστοιχα.Δηλαδή, αντίθετα από τις βρύσες (sic!), τα κόκκινα αστέρια θεωρούνται χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ τα γαλάζια υψηλής. Το χρώμα κατά την εκπομπή θερμικής ακτινοβολίας εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη θερμοκρασία, και όχι από τη χημική σύσταση του υλικού.Βέβαια στα περισσότερα αστέρια το μάτι μόλις μετά βίας αντιλαμβάνεται υποψία χρώματος, καθόσον το φως τους είναι αμυδρό. Με το τηλεσκόπιο τα χρώματα φαίνονται πιο εύκολα.Αλλά ακόμα και με γυμνό μάτι αν παρατηρήσεις τον ουρανό στην περιοχή σου προσεκτικά, θα δεις έγχρωμα αστέρια. Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
el greco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 ησουν κατατοπιστικοτατος .....νασε καλα και καλη χρονια
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 δείξτε και καμία φωτο από etx70 να δουμε.... keep going alone......
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 ενοω που να έχετε τραβήξει. keep going alone......
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Aγαπητοι φίλοι.Δίαβασα με προσοχή ολα όσα γράφτηκαν σχετικα με το ETX 70. Με λύπη μου διαπίστωσα οτι κάποιοι αναφέρουν στους καινουργιους φίλους που το αγόρασαν οτι έκαναν μια λάθος αγορα, οτι δεν ειναι τηλεσκοπιο, οτι ειναι κονσερβα κλπ κλπ. Λυπάμαι πραγματικα. Διοτι μας ξεφευγει το σημαντικοτερο απο όλα. Οτι όσοι το αγόρασαν προστέθηκαν αυτόματα στους φίλους της ερασιτεχνικής αστρονομίας !!! Και αυτο είναι το ουσιώδες. Και άλλα άτομα να προστεθούν στην ερασιτεχνικη αστρονομια. Αντι λοιπόν να καλωσορίσουμε τους νέους φίλους και να τους ενθαρυνουμε εμείς τους λέμε οτι έκαναν μεγα λάθος και λαθος επιλογη τηλεσκοπιου. Λες και έπρεπε να αγορασουν κανενα takahashi παρέα με μια paramount... Λές και κάποιος που πρώτη φορα μπαίνει στον χώρο γνώριζει... Εδω να τονισω οτι και εγω ξεκινησα με αυτο το τηλεσκοπιο. Μου είπαν οτι έκανα λάθος... Φωτογραφισα τον M42. Μου είπαν οτι είναι παιχνίδι για παιδια... Φωτογραφισα τον Μ31. Mου είπαν οτι ήταν λάθος αγορά... το σηκωσα σε polar align, του έκανα pec training ,εκανα autoguide για 2 λεπτα με οδηγητικο εναν παλιο τηλεφακο και το lpi παρακαλώ σαν καμερα οδηγησης. Εμαθα με το go-to που είχε ποιος είναι που... και ενα σωρο άλλα. Το αποτελεσμα λατρεψα την ερασιτεχνικη αστρονομια και την αστροφωτογραφηση. Ανανεωσα τον εξοπλισμο μου και συνεχιζω.Το ουσιαστικο είναι να δωσουμε οδηγιες στους νεους φίλους μας για το πως να αξιοποιησουν το εργαλειο τους και οχι να τους απογοητευουμε ακόμη δεν ξεκίνησαν...Οποιος φίλος αγορασε το ΕΤΧ 70 και έχει απορίες για οτιδηποτε ας επικοινωνησει μαζι μου. Ειμαι στην διαθεση του. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Ο Μ42 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΕΤΧ 70 "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 2 ΛΕΠΤΑ AUTOGUIDE ΜΕ ΤΟ LPI... ΣΤΟΝ Μ31ΦΥΣΙΚΑ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα