ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Αν και εξωγηινος στο astrovox...νεαρος στην ηλικια... Δεν ξερεις να εκτιμας την βαθια "αστροποιηση". Με τον καιρο... Χρονια πολλα και στην Κερκυρα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Ο λογος ειναι οτι αισθανομαι οτι χωριζομαστε σε "στρατοπεδα"Ενταξει τωρα... Λιγη αντιπαραθεση ειναι μεσα στο αιμα μας... Δεν μπορουμε να μην την αφησουμε να εκφραστει! Φιλε Στελιο με εχεις κουφανει τελειως! Μπορεις και τραβας φωτογραφιες με οδηγηση με ενα etx70! Τι θα γινει αν παρεις ενα σοβαρο τηλεσκοπιο και μια καλη καμερα??? Πραγματικα αν αρχιζεις ετσι με το etx ουτε μπορω να φανταστω την συνεχεια...Τι να πω, αφου εχεις μερακι με την αστροφωτογραφια να σε παροτρυνω αν διαθετεις χρηματα να πας σε κατι καλυτερο...
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Αγαπητε φιλε εχω παρει αλλο τηλεσκοπιο. Εχω μερικες φωτο στην σελιδα.Μπορεις να της δεις και να μου πεις την γνωμη σου. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Εχω μερικες φωτο στην σελιδα.Μπορεις να της δεις και να μου πεις την γνωμη σου. Που? Ποια σελιδα? Δεν καταλαβα...Ποιος ειναι ο νεος εξοπλισμος σου?
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Αν και εξωγηινος στο astrovox...νεαρος στην ηλικια... Δεν ξερεις να εκτιμας την βαθια "αστροποιηση". Με τον καιρο... Aντιθετος, η αστροποιηση σου με αγγιξε και μου αρεσε αρκετα.... Αγαπητε φιλε εχω παρει αλλο τηλεσκοπιο. Εχω μερικες φωτο στην σελιδα.Μπορεις να της δεις και να μου πεις την γνωμη σου.Καλες παρατηρησης φιλε Στελιο με το νεο εργαλειο (ουτε εγω ειδα φωτο, μαλλον γιατι δεν παρακολουθεισα ολο το thret...) Χρονια Πολλα στην Δραμα Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Αγαπητοι φιλοι LASKOS και BI2LΕχω το gso 200/800 f4 με ενα coma corrector της baaderEυτυχης κατοχος μιας HEQ5 PRO που ειδη της αλλαξα το γρασσο (πληρης αποσυναρμολογηση) και ειμαι ετοιμος και για αλλαγη των ρουλεμαν.Στηριξη εχω κανει δικη μου απο τσιμεντο. (πυλωνας μονιμα τοποθετημενος)Εχω την dsi color απο περυσι.Και ενα ΗA της baader.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=72928#72928φωτογραφιες εχω ανεβασει στις κατηγοριες νεφελωματα ,σμηνη, υπολοιπα deep sky, σεληνη με το ονομα ΣΤΕΛΙΟΣ.http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5263http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5249http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5268Αυτες ειναι μερικες. Χρονια σας πολλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Ισως τωρα να ειμαι εκτος θεματος... Να πω ενα μπραβο στον ΣΤΕΛΙΟ για την δουλεια που ριχνει.. Και να προσθεσω οτι απ'οτι διαπιστωνω το gso 200/800 f4 ειναι καλο εργαλειο!
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Προσωπικά δεν υποτιμώ κανένα τηλεσκόπιο όσο φθηνά και αν κάνει απ τη στιγμή που έχει αξιοπρεπή είδωλα και ελκύει κόσμο στην ερασιτεχνική αστρονομία. Μια χαρά εικόνες δίνουν και τα δύο τηλεσκόπια (για τα λεφτά τους και τις δυνατότητες τους). Για να είμαι ειλικρινής εντυπωσιάστηκα όταν είδα από το bresser του vag_stefanou. Εντυπωσιάστηκα υπό την έννοια πως δεν περίμενα από ένα τηλεσκόπιο των 70 euros να διακρίνω καθαρά πλανήτες (μικρούλης μεν αλλά καταλάβαινες άνετα πως ήταν ο Δίας για π.χ). Άλλωστε δεν είμαι ούτε στο μυαλό ούτε στην τσέπη του καθενός για να γνωρίζω τα κριτήρια επιλογών τους.Το etx 125 αν δεν κάνω λάθος έχει πάνω από 1000 euros. Δεν θα διακινδύνευα σε καμμία περίπτωση να κουβαλάω πάνω σε μια μηχανή τηλεσκόπιο των 1000 euros.Κατερίνα θα συμφωνήσω σε αυτά.Μια ένσταση όμως εδώ.Προσωπικά δεν υποτιμώ κανένα τηλεσκόπιο όσο φθηνά και αν κάνειΟύτε εγώ τα υποτιμώ.Απλά τα βάζω εκεί που πραγματικά πιστεύω πως αξίζουν να είναι.Σχεδόν στον πάτο.Γι μένα είναι κακά τηλεσκόπια ασχέτως αν προσφέρουν ή όχι.Κ μ ένα ζάσταβα κάνεις ταξίδι αλλά όπως κ να το κάνουμε καλό αμάξι δεν είναι. Όσον αφορά το etx70 και το χρωματικό σφάλμα, αυτό που λες Παναγιώτη ισχύει μόνο αν χρησιμοποιήσεις τoυς προσοφθαλμίους που το συνοδεύουν. Σε διαβεβαιώ (επειδή δοκίμασα 15 προσοφθαλμίους) μόλις βάλεις πάνω οποιοδήποτε φακό televue το χρωματικό σφάλμα είναι σχεδόν ανύπαρκτο.Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα.Τα έχω τεστάρει με nagler 11mm.Το ETX παρέμενε χάλια αν κ με λιγότερο σφάλμα κ στο bresser είχε σχεδόν εξαλειφθεί.Την ίδια μέρα την ίδια ώρα στον ίδιο στόχο.Την Σελήνη. Και κάτι τελευταίο.Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η λανθασμένη εντύπωση, αλλά άσχετος και εύκολη ευθυγράμμιση δεν συμβαδίζουν. Αν νομίζετε πως κατά τη διαδικασία της ευθυγράμμισης το τηλεσκόπιο βάζει από μόνο του στο κέντρο το άστρο που προτείνει, έχετε καταλάβει λάθος. Πολλές φορές όχι απλώς δεν είναι καν μέσα στον προσοφθάλμιο αλλά ούτε καν στο πεδίο του ερευνητή...Κατερίνα κ εδώ θα διαφωνήσω.Ενας συμπολίτης μου που το έχει μπόρεσε άνετα την πρώτη βραδιά να παρατηρήσει.Απλά διάβασε τις οδηγίες κ τσουπ όλα μέσα στο προσοφθάλμιο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Παναγιώτη μου, δε θα κάτσω να μπω στη διαδικασία μιας στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ ρομποτικάδων και ντομπσονάδων -γιατί αυτό γίνεται για μία ακόμα φορά-, μιας και για μένα δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Άλλωστε όπως ξέρεις έχω και ρομποτικό και dob και τα εκτιμω και τα δύο το ίδιο γιατί το καθένα μου προσφέρει διαφορετικά πράγματα.Άυριο, μεθαύριο που θα γίνεις μπαμπάς και θα φέρνεις το μωρό σου στον Πάρνωνα, θα δεις πόσο χρήσιμο μπορεί να σου φανεί ένα ρομποτικό, όταν θα προσαρμόσεις το πορτ μπεμπέ στο σωλήνα της Ροζαλίας μου και θα το νανουρίζουμε κουνώντας απλώς τα...βελάκια του τηλεχειριστηρίου!!! Καλή χρονιά!
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Μα ρε παιδιά, κανείς δεν θεωρεί το ρομποτικό άχρηστο. Το θέμα είναι προτιμάς 2,5 ίντσες και αυτοματοποίηση ή 8 ίντσες χωρίς αυτοματοποίηση; Εκεί τίθεται το θέμα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Παναγιώτη μου, δε θα κάτσω να μπω στη διαδικασία μιας στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ ρομποτικάδων και ντομπσονάδων -γιατί αυτό γίνεται για μία ακόμα φορά-, Κατερίνα νομίζω πως κάνεις λάθος.Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ ρομποτάκιδων κ ντομπσονάκισων.Ισα ισα που εγώ δεν αντιπαθώ τα go to.Ισα ισα που μία ισημερινή με εξιτάρει.Ισα ίσα που έγραψα κ τα καλύτερα λόγια για το ρομποτικό ETX 125.Δεν πιστεύω πως κάποιο είναι καλύτερο.Απλά το ένα υπερτερεί κάπου κ το άλλο κάπου αλλού.Εγώ απλά μιλάω για το αν είναι καλά αυτά τα δύο τηλεσκόπια.Κ κατά την δική μου άποψη δεν είναι.Το έχω γράψει το γράφω τώρα κ θα το ξαναγράψω στο μέλλον μόνο κ μόνο γιατί μας διαβάζουν κ άλλοι που δεν έχουν γνώσεις.Κ άλλοι που διαβάζοντας καλά πράγματα γι αυτά τα τηλεσκόπια θα τρέξουν να τ αγοράσουν νομίζοντας πως πήραν κελεπούρι.Ας υπάρχουν λοιπόν κ οι γνώμες όσον συμπαθούν αυτά τα τηλεσκόπια κ η γνώμη η δική μου κ ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Φιλιατρα μ αρεσει πολυ που εχεις ισχυρη αποψη.Ετσι πρεπει κατα την γνωμη μου.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δε θα με αφήσετε να αγιάσω μερα που είναι...Μα ρε παιδιά, κανείς δεν θεωρεί το ρομποτικό άχρηστο. Το θέμα είναι προτιμάς 2,5 ίντσες και αυτοματοποίηση ή 8 ίντσες χωρίς αυτοματοποίηση; Εκεί τίθεται το θέμα. Που το είδες αυτό γραμμένο planetman; Είδες να προκύπτει από τον τίτλο του θέματος τέτοια απορία;Εχετε συνειδητοποιήσει πως το θέμα είναι "etx 70 πληροφορίες για έναν αρχάριο" και στις μισές σελίδες ασχολούμαστε με το "πάρε ντομπ" και το "ντομπ αυτό" και το "ντομπ εκείνο";;; Είδατε ποτέ κάποιον που εχει ρομποτικό να μπαίνει σε ένα θεμα εδώ στο φόρουμ, που κάποιος αγόρασε ντομπ 8 και να του απαριθμεί τις χάρες των ρομποτικών κι αντί να του πει "καλορίζικο" να του λέει πόσο κακό είναι το dob 8 και αντ αυτού να του προτείνει να πάρει ένα lx200 14 ίντσες;Μόνο όπου ανοίγονται θέματα για ρομποτικά γίνονται αυτά τα πράγματα. Φυσικά και έχει αρκετά αρνητικά αλλα για τα 200 ευρώ που το αγοραζεις έχει και άλλα τόσα θετικά! Είναι κακό δηλαδή σε σχέση με τι; Με ένα 8 ιντσο; Ναι φυσικα και είναι χειρότερο από οποιοδήποτε 8 ιντσο αν μιλάμε για ίντσες. Με το ίδιο σκεπτικό και το 8 ιντσο είναι κακό σε σχέση με ένα 14ρι και το 14 ρι είναι κακό σε σχέση με ενα 20άρι. Έτσι θα το πάμε δηλαδή;;; θα θυμάσαι Παναγιώτη, πως στην έκλειψη ηλίου στο Καστελλόριζο, ο giorgosgr που επίσης θεωρεί όπως οι περισσότεροι πως είναι παιχνιδάκι το etx, αυτό επέλεξε να φέρει στην έκλειψη του ηλίου γιατί είναι το πιο άνετο για να το κουβαλήσεις και γιατι ακολουθεί το στόχο. Αμί τι άλλο είναι ένα βολικό και χρήσιμο παιχνιδάκι! Αν μας ξεχείλιζαν γενικώς τα χρήματα από τα μπατζάκια παιδιά και θέλαμε ένα τηλεσκόπιο να το παίρνουμε στην πλάτη, θα πέρναμε όλοι ένα 4 ιντσο takahashi κι αν μας έπεφτε κάτω και γινόταν κομμάτια την άλλη μέρα θα το αντικαταστούσαμε με ένα ολόιδιο...
el greco Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2008 ωρε απο περυσι εχουμε να δουμε ξαστερια
el greco Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 .....Εχετε συνειδητοποιήσει πως το θέμα είναι "etx 70 πληροφορίες για έναν αρχάριο" και στις μισές σελίδες ασχολούμαστε με το "πάρε ντομπ" και το "ντομπ αυτό" και το "ντομπ εκείνο";;; σωστη η κατερινα.... μηπως ξερει καποιος αν μπορει να μπει δυοφθαλμιο{αν λεγετε ετσι } αξιζει ?....περιπου ποσο κανει ....και αν μπορω να το χρησμοποιησω και στο μικροσκοπιο που εχω παρει απο το λιτλ.........επισεις η προσωπικη μου γνωμη για το etx 70 και μιλαω ως ασχετος αστρονομικα αλλα ως πολυ εμπειρος gamer {σαν παιχνιδι δηλαδη το αγορασα}ειναι οτι εμεινα κατενθουσιασμενος...και εξηγω......ανοιγοντας το κουτι τα εχει ολα μεσα ....τι εννοω?? πηρα ενα τηλεκατευθηνομενο που εκανε ακριβως τα ιδια λεφτα 200 στο ραφι ....ηθελε ομως μπαταρια τηλεκατευθηνση φορτιστη...300+ πηγε ...το ΡςΡ 200 εκανε οταν το πηρα....ηθελε καρτα μνημης ..παιχνιδια...300+ πηγε....και γενικα οτι παρεις πρεπει να τα χωσεις και στα περιφερειακα.....αυτο οταν το ανοιξα επαθα πλακα...μεχρι και τσαντα μεταφορας ειχε ααα τωρα το θυμηθηκα βρηκα ΚΑΙ τις μπαταριες μεσα ...δεν το πιστευα..αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης...ευκολο στο κουβαλημα...με τηλεκοντρολ...με τα ουλα του που λεμε τωρα σχετικα με τον ουρανο...ειναι ενα μικρο οχημα ...πας μια βολτα στο φεγγαρι ανετα ...ισως και λιγο παραπερα....και αν το ταξειδι σε μαγεψει και σε συναρπασει ...ε τοτε τα χωνεις για καλυτερο οχημα...για μεγαλυτερα ταξειδια....για αρχικο και για ασχετο και για οχι φραγκατο νομιζω οτι ειναι ενα πολυ καλο ξεκινημα ....θα συμπληρωσω οτι ειναι και πολυ καλο για επειγεια παρατηρηση με μεγαλο του οπλο την πανευκολη μεταφορα.....
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 μηπως ξερει καποιος αν μπορει να μπει δυοφθαλμιο{αν λεγετε ετσι Question }αξιζει ?....περιπου ποσο κανει Δύο σχετικά προσιτά μοντέλα είναι τα binoviewer της William Optics και της Baader με τιμές κάπου στα 250 ευρώ (τιμές Ελλάδας). Προσιτό binoviewer έχει και η Burgess αλλά δεν ξέρω πόσο κάνει εδώ και αν το φέρνει κάποιος. Η baader έχει και πιο ακριβά μοντέλα. Binoviewer για το ETX70 δε νομίζω ότι αξίζει. Ψάξε το φόρουμ για να δεις εντυπώσεις από μεγαλύτερα τηλεσκόπια. Μια συνήθης άποψη είναι ότι αξίζει για τα φωτεινά αντικείμενα (πλανήτες, Σελήνη, κάποια deep sky) αλλά ίσως όχι για τα αντικείμενα όπου κάθε φωτόνιο είναι σημαντικό. Το ΕΤΧ-70 είναι ήδη μικρό και η μετατροπή του σε 50άρι με το binoviewer σημαίνει... κιάλια! Επίσης πρέπει να δεις και το θέμα εστίαση καθώς διαφορετικά τηλεσκόπια έχουν διαφορετικά προβλήματα εστίασης με τα binoviewer. Εγώ είμαι ακόμα πρόσφατος στα binoviewer και δεν έχω καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Έχω χρησιμοποιήσει το binoviewer μου μαζί με το ΕΤΧ-105ΑΤ που έχω, το οποίο πάντως είναι τύπου Mak – Cassegrain (f/l 1470 mm) και όχι διοπτρικό, όπως το ΕΤΧ-70. Εντυπώσεις έχω δημοσιεύσει εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1315&highlight=burgess+binoviewer Δεν γνωρίζω όμως την ωφέλεια που θα έχει κάποιος με τόσο μικρή διάμετρο και τόσο μικρή εστιακή απόσταση τηλεσκοπίου, όπως το ΕΤΧ-70, αν χρησιμοποιήσει binoviewer, εξαιρουμένης παρατηρησιακά της Σελήνης και εφόσον βέβαια εστιάζει, γιατί ορισμένα διοπτρικά δεν τα καταφέρνουν χωρίς τον ανάλογο OCA (optical corrector adaptor). Μάλλον θα ήμουν επιφυλακτικός για την σχετική αγορά. Φιλικά PapGeo*------------* και χειροκίνητος ντομπσονάς και ηλεκτροκίνητος / ρομποτικός! Κοινώς, απ΄όλα έχει ο μπαξές! Ειρήνη υμίν αδελφοί!
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 ωρε απο περυσι εχουμε να δουμε ξαστερια Τί να το κάνεις το dob, το etx, το goto με το robot και το enterprise κλπ αν δεν έχεις αστερια να παρατηρήσεις;;Όταν ανοίξει ο καιρός πάλι το φεγγάρι θα βλέπουμε μόνο, οπότε και το etx30 καλό είναι. Ηθελα να ήξερα ποιός αγόρασε τηλεσκόπιο πάλι και σύννεφιασε για κανα 2μηνο. Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2008 Ο CarlSagan έγραψε: Ηθελα να ήξερα ποιός αγόρασε τηλεσκόπιο πάλι και σύννεφιασε για κανα 2μηνο. Από την πρόσφατη προσφορά του Lidl....πολλοί!!Θα πάει καιρό η συννεφιά μάλλον ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
el greco Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 ευχαριστω για τις απαντησεις στις αποριες μου.....πιο ακριβο και απο το ΕΤΧ-70 ειναι το binoviewer ........θα κανω και αλλη ερωτηση στο φορουμ μηπως υπαρχει κατι που να δινει κατι στο ΕΤΧ-70 και να μην ειναι πιο ακριβο απο το τηλεσκοπιο?? διαβασα πιο πανω μια διαφωνια σχετικα με τα προσοφθαμια.....και κανω μια προταση να ψηφισουμε ως υμνο του φορουμ το τραγουδι ..ποτε θα κα ποτε θα καααανειιιι ξαστεριααα
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Το τηλεσκόπιο αυτό το πήρα και εγώ, και για να παίξω, αλλά και σαν εύκολο στη ματαφορά. Εντάξη! Ξέρουμε τι είναι και ποιές είναι οι δυνατότητές του, αλλά ένα πράγμα που δε μου κάθησε καθόλου καλά είναι όταν δίνει πληροφορίες για τα ουράνια σώματα και συγκεκρυμένα στον Κρόνο, σαν ιστορία λέει ότι ήταν ο πατέρας των θεών κλπ, κλπ, σύμφωνα (όπως λέει) με την Ρωμαϊκη μυθολογία. Αγνοούν παντελώς την Ελληνική, και αναφέρουν την κατά πολύ φτωχότερη Ρωμαϊκή!!! Εμένα προσωπικά με χάλασε πολύ! Αλλά πιος ξέρει τί ήταν αυτός που προσάρμωσε τα κείμενα στον υπολογιστή (του ΕΤΧ)!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 ένα πράγμα που δε μου κάθησε καθόλου καλά είναι όταν δίνει πληροφορίες για τα ουράνια σώματα και συγκεκρυμένα στον Κρόνο, σαν ιστορία λέει ότι ήταν ο πατέρας των θεών κλπ, κλπ, σύμφωνα (όπως λέει) με την Ρωμαϊκη μυθολογία. Αγνοούν παντελώς την Ελληνική, και αναφέρουν την κατά πολύ φτωχότερη Ρωμαϊκή!!! Είδατε γιατί λέμε ότι δεν είναι καλό τηλεσκόπιο; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 με την Ρωμαϊκη μυθολογία. Evil or Very Mad Φίλε μου τα ονόματα των πλανητών προέρχονται απο την Ρωμαϊκή μυθολογία. Δίας Jupiter κτλ. Αρα καλά τα λέει το ΕΤΧ! Τώρα ρε παιδιά καθόμαστε και συζητάμε και συγγρίνουμε τηλεσκόπια χωρίς να θέτουμε κάποια βάση. Θα τα συγγρίνουμε ως ποιος την τιμή ως προς την διάμετρο? ως προς την ευκολία στην εύρεση στόχων ? ως προς την ποιότητα? Εξάλλου υπάρχουν και αλμύρα dob . ΠΧ Να πάρω ενα ρομποτικό celestron nextar 11 η ενα obsession 12? Στο μόνο που διαφέρει ενα τηλεσκόπιο Dob απο ρομποτικό είναι η τιμή. Είναι λάθος να συγκρίνουμε ένα 3ιντσο με ενα 8ιντσο .Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.Η τεχνολογία παρέχει διευκολύνσεις γιατί να μην τις χρησιμοποιήσουμε? Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 με την Ρωμαϊκη μυθολογία. Evil or Very Mad Φίλε μου τα ονόματα των πλανητών προέρχονται απο την Ρωμαϊκή μυθολογία. Δίας Jupiter κτλ. Αρα καλά τα λέει το ΕΤΧ! Καλά δεν είναι και ακριβώς έτσι τώρα, όπως και να γίνει όμως, το 12θεο των λατίνων ξέρουν οι υπόλοιποι, αυτό μολογάνε, μην χαλιώμαστε κιόλας.Ας είχα εγώ ένα 16άρι πάνω σε μία τρελλή στήριξη και ας έλεγε ότι τον λένε τον Δία έτσι απο την Σενεγαλέζικη μυθολογία. Στο κάτω-κάτω αν δεν ξέρω μυθολογία δεν θα τη μάθω απο το τηλεσκόπιο Δημήτρης
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Φίλε μου τα ονόματα των πλανητών προέρχονται απο την Ρωμαϊκή μυθολογία. Δίας Jupiter κτλ. Αρα καλά τα λέει το ΕΤΧ!Εντάξη! Τα ονόματα προήλθαν από διάφορους λαούς Δίας ή Ζευς (Ελληνικό). Αλλά η θεογονία είναι καθαρά ελληνική (πρώτες αναφορές γίνανε από τον Όμηρο και από τον Ησίοδο)! Εμ πάση περιπτώση, θα είμαστε τελείως εκτός Forum αν ασχοληθούμε τώρα με την θεογονία σε ένα topic μάλιστα που αναφέρεται στο ETX 70 του Lidl. Οπότε... ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα