Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κυριάκο γεια σου,

 

Πολύ σύντομα απαντώ στις απορίες σου:

 

Απορίες που έχω έχουν προκληθεί από την απουσία στο εγχειρίδιο επεξήγησης των εξαρτημάτων. Δηλαδή. το πρίσμα που έχει στο κουτί, τι ακριβώς κάνει, τι επιπλέον θα μου δώσει (όχι ως προς ισχύ)?

Το πρίσμα (erecting prism) αναστρέφει την εικόνα του τηλεσκοπίου αριστερά-δεξιά, αυτό που συνήθως λέμε Horizontal Flip. Οπτικά δεν προσφέρει κάτι άλλο. Βασικά είναι χρήσιμο για επίγεια παρατήρηση.

Για το προσοφθάλμια & το barlow προφανώς γνωρίζεις τι είναι και σε τι χρησιμεύουν (μεγέθυνση).

 

Σχετικά με την παρατήρηση του ήλιου, τι ακριβώς θα χρειαστώ? (μπήκα σε κάποια sites αλλά μπερδεύτηκα)

Αγόρασε ένα ειδικό φίλτρο BAADER από ένα κατάστημα με αστρονομικά είδη και θα φτιάξεις μόνος σου ένα «καπάκι» που θα βάζεις στη θέση του καλύμματος μεγάλου φακού του τηλεσκοπίου (μπροστά/πάνω δηλαδή). Δεν είναι δύσκολη η κατασκευή,

 

Δες και εδώ :

http://www.astrovox.gr/sunmoon.html

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4073

 

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου…

 

Χαιρετισμοί, Αργύρης

  • Απαντήσεις 172
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αργύρη σε ευχαριστω,

 

όσο για το φίλτρο στον ήλιο, στην συσκευαία του τηλεσκοπίου έχει μια θήκη που προσαρμόζεται μπροστά στον φακό του, οπότε υποθέτω θα είναι για τέτοια χρήση.

 

Τα προσοφθάλμια και το barlow τα έχω καταλάβει ως προς την μεγένθυνση και τον τύπο,αλλά θέλω να τα δώ λίγο στην πράξη και να κατανοήσω τί ταιριάζει που.

 

ΥΓ. Αυτοσχέδιο φίλτρο για τον ήλιο δεν λέει έ?? :mrgreen: :shock: :-#

 

Καλησπέρες,

Κυριακος

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε

Kαλώς ήλθες στην παρέα Κυριάκο,και καλές εξορμήσεις στην εξοχή. :D :D

Δημήτρη με εμένα δεν βγάζεις άκρη.Τελικά δεν πήρα τίποτα από τα δυο που ανέφερα. Πήρα τελικά το Bresser n-203 με ισημερινή βάση(ΜΟΝ 2) και μοτέρ στους δυο άξονες και ησύχασα.Η επόμενη αγορά θα είναι ρομποτική βάση.Αν βρω την EQ 6 μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση θα την πάρω η ίσως και καινούργια,αλλά προς το παρών άσε να μάθω να δουλεύω πρώτα αυτή που πήρα. :mrgreen: :mrgreen: Παρεμπίπτοντος αν κάποιος ξέρει να μου δείξει πως θα κάνω πολική ευθυγράμμιση σωστά είναι καλοδεχούμενος.Γιατί λόγω ηλικίας και βιβλίου οδηγιών(δεν λέει αναλυτικά)δεν τα εχω καταφέρει σωστά ακόμα. :-$ :-$ :-$ Πάντως το τηλεσκόπιο από μια-δυο παρατηρήσεις που εχω κάνει είναι μια χαρά για τα χρήματα που έδωσα.

Δημοσιεύτηκε
Ναι...διάβασα τα Links μολισ και θεωρείστε άκυρο το προηγούμενο ΥΓ μου. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Κυριάκο,

 

η "θήκη" μπροστά στο φακό που λες είναι το λεγόμενο "dew cap" ελληνιστί καπάκι δροσιάς. Η χρήση του είναι να μην μαζεύει εύκολα υγρασία/δροσιά ο φακός του τηλεσκοπίου όταν το χρησιμοποιείς έξω και υπάρχουν θερμοκρασιακές μεταβολές. Λογικά τώρα το χειμώνα πρέπει πάντα να το έχεις πάνω στο τηλεσκόπιο όταν είσαι σε παρατήρηση. Πάντως (πολύ πρόχειρα) μπορείς να προσαρμόσεις πάνω του (με λαστιχάκι ή ταινία, αλλά σταθερά για να μη φύγει) ένα κομάτι από το ηλιακό φίλτρο (μια ζελατίνα/μεμβράνη είναι) και να κάνεις τη δουλειά σου απλά και εύκολα.

 

Φίλε Ανδρέα βλέπω τις έκανες τις επενδύσεις σου... :) Μπράβο σου και Καλές Παρατηρήσεις!!!

Για την πολική ευθυγράμιση υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο site απλά ψάξε λίγο... Πάντως η ταπεινή συμβουλή μου είναι : κάνε λίγο κράτει στα έξοδα γιατί μετά από 1-2 μήνες χρήσης όσων ήδη έχεις, η εμπειρία σου θα έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κρίση σου για αγορές θα είναι πολύ καλύτερη...

 

Φιλικά, Αργύρης

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ανδρέα,

Καλορ'ιζικο και καλές παρατηρήσεις. Για την Πολική Ευθυγράμμιση, εύκολα θα βρείς οδηγίες και στο AStrovox αλλα και στο Google αν βάλεις "Polar Alignment", με την προυπόθεση ότι τα αγγλικα σου είναι καλά. Δεν αναφέρομαι εδώ καθώς υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι (μία έυκολη μία πιο δύσκολη) που χρειάζονται αρκετή ανάλυση.

Πρώτιστα όμως (και εάν έχεις Πολική Διόπτρα) κάνε το πιό κάτω που μου απάντησε φίλος απο το forum σε σχετική μου ερώτηση

"Τι πρέπει να κάνεις: Αρχικά σημαδεύεις ένα μακρινό επίγειο στόχο με το τηλεσκόπιο και ρυθμίζεις την διόπτρα,ώστε να τον σημαδεύει και εκείνη.Στη συνέχεια περιστρέφεις το τηλεσκόπιο 180 μοίρες κατά την ορθή αναφορά, και διορθώνεις την απόκλιση που θα παρατηρήσεις στην διόπτρα με τις βίδες,ώστε να σημαδέψει πάλι τον στόχο.Επαναλαμβάνεις την διαδικασία μέχρι να δεις ότι μετά από την στροφή των 180 μοιρων,δεν υπάρχει καμμία απόκλιση στην διόπτρα."

Αυτά και καλή δουλειά

ΥΓ Και εκείνα τα περι ηλικίας παρακαλώ να λείπουν. Εγώ δηλαδή τι να πώ που είμαι 10 χρόνια πιο μεγάλος σου!

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Γεια σου Αργύρη και Δημητρη.Παιδιά εχω διαβάσει στο σαιτ για την πολική ευθυγράμμιση απλά είμαι πιο πολύ της οπτικής παράδοσης(τα παίρνω καλύτερα :D ) από το να τα διαβάζω σε ένα βιβλίο.Και για αυτό το ανέφερα.Κάτι σαν φροντιστήριο στο σπίτι.χαχαχα
Δημοσιεύτηκε

ΥΓ Και εκείνα τα περι ηλικίας παρακαλώ να λείπουν. Εγώ δηλαδή τι να πώ που είμαι 10 χρόνια πιο μεγάλος σου!

Και βέβαια να λείπουν γιατί φίλε Ανδρέα τότε εγώ θα πρέπει να ](*,) ](*,)

ΥΓ.Με το ΗΙ Ανδρέα μιας και πέρασα και από το άλλο σου το χόμπυ

73 de SV1COU

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Καλωσορίζω τους νέους επίδοξους ερασιτέχνες αστρονόμους! Καλή συνέχεια παιδιά!

 

Νίκο (Adam), έγινες ή ήσουν ραδιοερασιτέχνης? Εύχομαι πάντως στις δικές σας μπάντες να αναπτύσσετε γόνιμους διαλόγους, γιατί η επαφή μου με τις ελεύθερες μπάντες των pmr, μόνο βαριεστημένες και υποτονικές κουβέντες μου έδωσε μέχρι τώρα.

 

Φιλικά

 

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Γίώργο καλησπέρα.

Είμαι αρκετά παλιός ( αρχές 10ετίας '90 ) αλλά για τους λόγους που αναφέρεις πέρασε το χόμπυ σε δεύτερη σειρά.

Συγγνώμη παίδες για το off-topic

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Νίκο και πολλά 73.Χάρηκα και περιμένω κάποια στιγμή να σε ακούσω και στον αέρα,αν κι από ότι κατάλαβα το έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα.Πιστεύω κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.

Γιώργο άσε γιατί τα pmr είναι ότι το χειρότερο,πέρασα από εκεί και ξέρω.Όχι μόνο υποτονικές κουβέντες θα ακούσεις αλλά και ανθρώπους χωρίς επίπεδο με μοναδικό σκοπό να βγουν για να βρίσουν χωρίς λόγο.Ότι χειρότερο.Τέλος πάντων.

Καλύτερα να ασχολείσαι με τα αστέρια παρά με τους ανθρώπους!!!

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ανδρέα δεν κάνεις τον ανήφορο την Κυριακή το απόγευμα κατά το Ευγενίδειο που θα είναι η συνάντηση της Ε.Α.Ε ; Είναι μια ευκαιρία οι πέριξ των Αθηνών να γνωριστούμε.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Ευχαρίστως Νίκο αν δεν προκύψει κάτι(ελέω οικογένειας) θα έρθω μια βόλτα να τα πούμε και από κοντά.Μπες στο παρασύνθημα(ώρα,μέρος κ.α)για να ξέρω πως και που θα έλθω.Μονο να είσαι έτοιμος για να δεχτείς αρκετές απορίες μου. :D :D
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

χτες το βράδυ τελικά δεν είδα απολύτος τίποτα, πολύ υγρασία βρε αδλφέ...έτσι μου έρχεται να πηγαίνω στο Μαίναλο, στο χιονοδρονικό κέντρο (είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα το κάνω) που και ψηλά είναι και τα ρεύματα του βουνού "καθαρίζουν" την υγρασία.

 

Οπότε περιμένω να ξεκινήσω με την παρατήρηση (και φωτογράφιση) του ήλιου. Μια απορία...αν δεν υπάρχει αναλυτικά στο site ας μου την λύσει κάποιος.

 

1. Περί φίλτρων υδρογόνου (καλά το λέω?): Είναι πολύ ακριβό?

2. Κουλή η επόμενη ερώτηση: Ας πούμε ότι φωτογραφίζω τον ήλιο. Μπορώ να κάνω οπτική ανάλυση στο φάσμα? (υπέρυθρο, υπεριώδες?). Αν ναι μπορεί να γίνει εκ των υστέρων ή κατά την διάρκεια της φωτογράφισης? (σκεφτόμουν μια κάμερα infrared ή ultraviolet να λάβει την πρωτότυπη λήψη). Αν γίνεται στον ήλιο μπορεί να γίνει και με κάποια νεφλώματα?(όσα δεί το ΕΤΧ 70 δηλαδή)

 

Κάποια στιγμή μ'όλις φωτογραφίσω αρκετά από τα σώματα του ηλιακού συστήματος θα σας στείλω ένα βιντεάκι, έτσι σαν ένα μικρό ταξίδι.

 

Αυτά προς το παρόν, σήμερα δείχνει καθαρή η ημέρα οπότε ελπίζω κάτι να κάνω απόψε (τουλάχιστον να προσανατολιστώ πρακτικά στον θόλο)

 

Κυριάκος,

 

ΥΓ: Θα μπορούσαμε το καλοκαίρι να οργανώσουμε μια βραδιά παρατήρησης στο Μαίναλο, έχει και σαλέ εκεί για διαμονή που μπορώ να το κανονίσω....για σκεφτείτε το λίγο (1900 μέτρα ύψος παρατήρησης δεν είναι άσχημο)

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε
Κυριάκο βλέπω το έχεις πάρει και'συ ζεστά το θέμα.Μπράβο σου!!Τώρα όσων αφορά τις ερωτήσεις που έθεσες μάλλον κάποιος πιο γνώστης από μένα θα βρεθεί να σου απαντήσει.Δεν εχω ασχοληθεί με φωτό ακόμα.Όσο για την ιδέα να βρεθούμε στο Μαίναλο την βλέπω πολλή καλή αλλά είναι ακόμα νωρίς.Έχουμε καιρό μέχρι το καλοκαίρι.
Δημοσιεύτηκε

Επιτέλους το Σάββατο καθάρισε ο ουρανός και με ένα όμορφο βοριαδάκι η ατμόσφαιρα είχε χαμηλή υγρασια. Η διαφορά στο Μ-42 ΄ταν εκπληκτική και όντως διαπίστωσα ότι μετά από 40 λεπτά που το τηλεσκόπειο παγωσε (προσαρμόστηκε στο περιβάλλον) η οπτική του βελτιόθηκε κατά πολύ. Για άλλη μια φορά το Μ-42 ήταν εντυπωσιακό (ιδίως όταν το είδα με το 12mm+barlow 3x). Μτά έστρεψα με το Go To προς Πλειάδες και εκεί το έαθα το εγκεφαλικό στα 27 μου. Τις είδα σε όλες τις δυνατές μεγενθύνσης με τα υπάρχοντα προοφθάλμια, με το καλύτερο είδωλο να είναι με το 25mm+barlow 3x. Βέβαια έβαλα και την μέγιστη δυνατή με τον υπάρχον εξοπλισμό, και πάλι έβλεπα πολύ καλά τμήμα τους (αφού το οπτικό πεδίο μειώθηκε).

 

Επόμενως στόχος ΄ταν ο Σύριος, εντυπωσιακά μεγάλος. Μετά ήρθε η σειρά του Μ-31 (Ανδρομεδα) όμως η φωτορύπναση δεν επέτρψε μεγάλες μεγενθύνσης (βασικά δν είχ καλό είδωλο για να καταφέρω να εστιάσω με μεγάλη μεγένθυνση). Δυστυχώς την ώρα που βγήκα (μέχρι τις 20:20) πλαήτες δεν είχαν ανατήλει ακόμα, όπως και τα περισσότερα νεφελώματα. Την επόμενη φορά.

 

Αν μπείτε στο www.spaceweather.com θα δείτε για έναν πολύ φωτεινό κομ΄τη ο οποίος είναι και φωτογενέστατος. Πλησιάζι πολύ κοντά στον ήλιο για αυτο και άμπι πάρα πολύ. Μπορείτε να τον δείτε πριν την ανατολή ή μετά την δύση του ήλιο, λίγο πιο πάνω από το σημείο του ήλιου, όμως είναι τ΄σο λαμπρός πλέον που ακόμακαι μεσημερί, στον Νότι ουρανό, αν μπλοκάρεται τον ήλιο σε ένα κτήριο θα τον δείτε ίσως και με γυμνό μάτι, ενώ με κυάλια είναι πολύ καθαρά ορατός. Όσοι φωτογραφίζεται σπεύσατε.

 

Στην εικόνα που έχω στείλει (αν την δίτε γιατί εγώ δεν την βέπω) έχω φτιάξει σε ένα 3D πρόγραμμα την Ευρώπη του Δία όταν θα λιώσουν οι παγοι της (πιθανόν) την εποχή που ο Ήλιος μας θα έχει μπει στην τελευταία "θερμή" περίοδο της ζωής του.

 

Αυτά τα ολίγα σήμερα,

Κλημερα σε όλους

900422519_europamelting.jpg.96a7595fa1ccf76a86a5d544a3927189.jpg

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε

Χρησιμοποιω το Vue d'Esprit. Μπορείς να βρεις και το Bryce 5 είναι λίγο πιο φωτορεαλιστικό. Και τα δύο διαθέτουν και δυνατότητα animation.

 

Αλήθεια φαίνεται η εικόνα????

 

1306941983_ANEWWORLD.jpg.8c5fc31d81582b440a73d094e70c67ee.jpg

Ένας φανταστικός γίγαντας με τους δορυφόρους του όταν τον πλησιάζει διατημοσυσκευή

Κυριάκος Κανέλος 2003

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε

Ωραίο Πολύκαρπε, μόλις το είδα. Με 3dsmax τώρα έχω αρχίσει να ασχολούμε καθώς περιμένω το Maya.

 

Δες και αυτήν την επεικόνιση ενός Supernova στην μεγάλη του στιγμή (δεν είναι βέβαια και ότι συμβαίνει στη πραγματικότητα)

1604439416_SUPERNOVAfinal.jpg.340a01ae9bcdd4634e40df3840a0d58b.jpg

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

 

οι εξορμίσεις μου συνεχίζονται. Χθές βράδυ επιτέλους είδα τον Κρόνο (την έπαθα την ζημιά μου από την ομορφιά του). Δεν μπορούσα να μην αντισταθώ και στράφηκα ξανά στο Μ42 και τις Πλειάδες και μετά έστρψα τον σωλήνα στον Σύριο όπου εκεί πάγωσα εντελώς. Στην μέγιστη μεγένθυνση, μοθ πάγωσε το αίμα αυτό το τόσο απλό άστρο που είναι στην γειτονιά μας. Τον χάζευα 20 λεπτά.

 

Κόλησα και τον αδελφό μου, ο οποίος τράβηξε το προσοφθάλμιο μέχρι το σημείο που μπορεί και το κρατάει η βίδα του barlow και πετύχαμε στον Κρόνο μια καλύτερη μεγένθυνση, με το είδωλο να παραμένει φωτεινό και καθαρό (δοκιμάστε το).

 

Αναμένω την άνοιξη και τον Ιούνιο οπότε θα μπορώ να δώ επτέλους και τους υπόλοιπους πλανήτες (κυρίως τον Δία, αφού τώρα ανατέλει πολύ αργά στις 5 το πρωί).

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δώ τόσο καλό είδωλο του Κρόνου (τα φεγγάρια του σε πλήρη παρέλαση). Πάντως στην σελίδα http://www.stellarium.org μπορείτε να κατεβάσετε το ομόνυμο πρόγραμμα το οποίο είναι τρισδιάστατος χάρτης του ουρανού που ακολουθεί την βάση χρόνου,ώρας και εποχής πορείας των άστρων και όλων των ουράνιω σωμάτων. Έχει αρκετά καλές δυνατότητες, δυνατότητα ζούμ προς τον στόχο και καλές πληροφορίες για τα αντικείμενο που παρατηρείς. Είναι ιδανικό για προετοιμασία πριν βγείς για παρατήρηση. Νομίζω δεν συνδέεται με το τηλεσκόπειο.

 

Αυτά τα νέα.

Κυριάκος

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε

Πολλοί το έχουν θάψει το ΕΤΧ - 70 όμως δείτε σε αυτή τη σελίδα τί έχουν φωτογραφίσει με αυτό και μετά το κουβεντιάζουμε αν θέλετε.

 

http://www.freewebs.com/seeker372011/nebulae.htm

 

Με κατάληλο εξοπλισμό και πατέντες το τηλεσκόπιο βλέπει μια χαρά.

"Κοιτάμε όλοι χαμηλά και χάνουμε το βλέμμα προς εκείνα που μας γέννησαν, που σε εκείνα θα επιστρέφουμε"
Δημοσιεύτηκε
Κόλησα και τον αδελφό μου, ο οποίος τράβηξε το προσοφθάλμιο μέχρι το σημείο που μπορεί και το κρατάει η βίδα του barlow και πετύχαμε στον Κρόνο μια καλύτερη μεγένθυνση, με το είδωλο να παραμένει φωτεινό και καθαρό (δοκιμάστε το).

 

Λογικο να ειδες μεγαλυτερο ειδωλο μιας και τραβωντας το προσοφθαλμιο απο τη θεση του χαλασες την εστιαση με λογικο αποτελεσμα να φαινεται το ειδωλο σου μεγαλυτερο. Αυτο που ειδες ομως ηταν ενα εντελως λαθεμενο ειδωλο χωρις καμια καθαροτητα (ασχετως του οτι δε το καταλαβες-ισως εισαι ακομα αρχαριος στη παρατηρηση). Στην ουσια δεν εκανες τιποτα παραπανω απο το να τερματισεις το fοcus του τηλεσκοπιου (τραβωντας απλα το προσοφθαλμιο πανω).

 

Οπως επισης σιγουρα το ειδωλο σου δεν ηταν φωτεινο. Ηταν πολυ θαμπο καθως επισης και παρα πολυ πιο σκοτεινο σε σχεση με πριν μιας και ολες οι ακτινες δε συγκετρωθηκαν σε ενα σημειο (που αυτο καλειται εστια) αλλα σε μια τεραστια επιφανεια.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Πολλοί το έχουν θάψει το ΕΤΧ - 70 όμως δείτε σε αυτή τη σελίδα τί έχουν φωτογραφίσει με αυτό και μετά το κουβεντιάζουμε αν θέλετε.

 

http://www.freewebs.com/seeker372011/nebulae.htm

 

Με κατάληλο εξοπλισμό και πατέντες το τηλεσκόπιο βλέπει μια χαρά.

 

Δεν ειναι κατι τρομερο οι φωτο του. Εχουν επεξεργασθει κατα πολυ απ οσο ειδα καθως επισης και τα αστερια δεν ειναι σημεια αλλα ιχνη. Προφανως δεν ηταν ευθυγραμμισμενο καλα το τηλεσκοπιο.

 

Το τηλεσκοπιο δε "βλεπει". Εσυ βλεπεις. 70 mm δεν μαζευουν πολυ φως. Οτι και να ειναι, ακομη και η καλυτερη εταιρια να εβαζε τα καλυτερα οπτικα πανω σε ενα 70αρι τηλεσκοπιο δε παυει με τιποτα να ειναι ενα 70αρι τηλεσκοπιο με μειωμενες ικανοτητες φωτοσυλλεκτικοτητας.

 

Περα απο αυτα ομως αποτελει μια καλη λυση για αρχη. Κατι σαν εισοδος στο χωρο

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης