leon70 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 η γη κινείται σε ελειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο με ταχύτητα τέτοια που να αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση της ως προς τον ήλιο, δηλαδή κοντά στον ήλιο αποκτάει μεγαλύτερη ταχύτητα. το ερώτημά μου είναι αν και η ταχύτητα της σελήνης συμπαρασύρεται σε αυτές τις αυξομειώσεις, αν δηλαδή αυξομειώνεται και αυτή με τη σειρά της ανάλογα ή αντιστρόφως ανάλογα με την αυξομείωση της ταχύτητας της γης?
George Makris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Ναι το σύστημα Γη-Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο μαζί. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
leon70 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 και με την ταχύτητα σελήνης γύρω από τη γη τι ακριβώς συμβαίνει?δηλαδή επιβραδύνεται ή επιταχύνεται αν το σύστημα γη-σελήνη απομακρύνεται από τον ήλιο (ή πλησιάζει προς τον ήλιο)? (συγγνώμη για το ότι δεν διευκρίνησα σωστά την ερώτησή μου προηγουμένως)
terring Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Κατάλαβα τι εννοείς. Η Σελήνη αλλάζει ταχύτητα ανάλογα με τη θέση της στην τροχιά της, όπως γίνεται και με τη Γη. Όταν η Σελήνη είναι ποιο κοντά στη Γη επιταχύνεται, ενώ όταν είναι ποιο μακριά επιβραδύνεται. Ωστόσο δεν νομίζω η Σελήνη να επηρεάζεται και από τη θέση της Γης στη τροχιά του γύρω από τον Ήλιο. "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
leon70 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Ευχαριστώ για την απάντηση.Θέλω όμως μια διευκρίνηση.Ποια ταχύτητα αυξομοιώνεται, η γραμμική ή η γωνιακή ταχύτητα σε αυτές τις ελλειπτικές κινήσεις?
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2006 μεταβαλετε η ταχυτητα τροχιας (γραμμικη εννοιεις μαλλον) μεση ταχητητα τροχιας 29,77 χλμ/δευ. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
George Makris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2006 Με αφορμή τις απορίες του leon70 κτασκεύασα ένα XL αρχείο που προβάλλει σε γραφική παράσταση τις κινήσεις τριών ουρανίων σωμάτων: ενός άστρου, ενός πλανήτη με έκκεντρη τροχιά γύρω από το άστρο και ενός δορυφόρου του πλανήτη.Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο, σώστε το στον δίσκο σας, ανοίξτε το, επιλέξτε ενεργοποίηση μακροεντολών και πατήστε το κουμπί "R". Κάποτε το είχα φτιάξει και σε DOS και πέρναγα ώρες παρατηρώντας δεκάδες παραδείγματα με τον χορό τριών ή και περισσοτέρων σωμάτων. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο κι εύχρηστο SEM1.xls Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2006 Το δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ!!! φανταστικό φίλε Γιώργο, πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να το δω και σε προσομοίωση στην Σελήνη Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
George Makris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Το δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ!!! φανταστικό φίλε Γιώργο, πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να το δω και σε προσομοίωση στην Σελήνη Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και για τα καλά σου λόγια Πολύ θα ήθελα να κάνω ανάλογο παράδειγμα για Ήλιο μας, Γη, Σελήνη, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην κλίμακα:Απόσταση Ήλιου-Γης 1,50E+11 μέτραΑπόσταση Γης-Σελήνης 3,84E+08 μέτραΟπότε η απόσταση Ηλίου-Γης είναι 389 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Μια απλή και ωραία εξομοίωση των φάσεων Σελήνης : http://www.schoolsobservatory.org.uk/astro/textb/solsys/moonphs.htm Δεν έχει πλάκα Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Πλακα εχει .Μου θυμιζει γραβιερα Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
ourania Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2006 Εκπληκτικό! Από το σχήμα είναι και εύκολο να κατανοήσει κανείς γιατί δε βλέπουμε από τη Γη τη "σκοτεινή" πλευρά της σελήνης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα