Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
η γη κινείται σε ελειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο με ταχύτητα τέτοια που να αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση της ως προς τον ήλιο, δηλαδή κοντά στον ήλιο αποκτάει μεγαλύτερη ταχύτητα. το ερώτημά μου είναι αν και η ταχύτητα της σελήνης συμπαρασύρεται σε αυτές τις αυξομειώσεις, αν δηλαδή αυξομειώνεται και αυτή με τη σειρά της ανάλογα ή αντιστρόφως ανάλογα με την αυξομείωση της ταχύτητας της γης?
Δημοσιεύτηκε

και με την ταχύτητα σελήνης γύρω από τη γη τι ακριβώς συμβαίνει?δηλαδή επιβραδύνεται ή επιταχύνεται αν το σύστημα γη-σελήνη απομακρύνεται από τον ήλιο (ή πλησιάζει προς τον ήλιο)?

(συγγνώμη για το ότι δεν διευκρίνησα σωστά την ερώτησή μου προηγουμένως)

Δημοσιεύτηκε
Κατάλαβα τι εννοείς. Η Σελήνη αλλάζει ταχύτητα ανάλογα με τη θέση της στην τροχιά της, όπως γίνεται και με τη Γη. Όταν η Σελήνη είναι ποιο κοντά στη Γη επιταχύνεται, ενώ όταν είναι ποιο μακριά επιβραδύνεται. Ωστόσο δεν νομίζω η Σελήνη να επηρεάζεται και από τη θέση της Γης στη τροχιά του γύρω από τον Ήλιο. :-k

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για την απάντηση.Θέλω όμως μια διευκρίνηση.Ποια ταχύτητα αυξομοιώνεται, η γραμμική ή η γωνιακή ταχύτητα σε αυτές τις ελλειπτικές κινήσεις?
Δημοσιεύτηκε
μεταβαλετε η ταχυτητα τροχιας (γραμμικη εννοιεις μαλλον) μεση ταχητητα τροχιας 29,77 χλμ/δευ.

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή τις απορίες του leon70 κτασκεύασα ένα XL αρχείο που προβάλλει σε γραφική παράσταση τις κινήσεις τριών ουρανίων σωμάτων: ενός άστρου, ενός πλανήτη με έκκεντρη τροχιά γύρω από το άστρο και ενός δορυφόρου του πλανήτη.

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο, σώστε το στον δίσκο σας, ανοίξτε το, επιλέξτε ενεργοποίηση μακροεντολών και πατήστε το κουμπί "R".

Κάποτε το είχα φτιάξει και σε DOS και πέρναγα ώρες παρατηρώντας δεκάδες παραδείγματα με τον χορό τριών ή και περισσοτέρων σωμάτων.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο κι εύχρηστο :cheesy:

SEM1.xls

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
Το δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ!!! φανταστικό φίλε Γιώργο, πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να το δω και σε προσομοίωση στην Σελήνη :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Το δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ!!! φανταστικό φίλε Γιώργο, πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να το δω και σε προσομοίωση στην Σελήνη

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και για τα καλά σου λόγια :-)

Πολύ θα ήθελα να κάνω ανάλογο παράδειγμα για Ήλιο μας, Γη, Σελήνη, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην κλίμακα:

Απόσταση Ήλιου-Γης 1,50E+11 μέτρα

Απόσταση Γης-Σελήνης 3,84E+08 μέτρα

Οπότε η απόσταση Ηλίου-Γης είναι 389 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

Μια απλή και ωραία εξομοίωση των φάσεων Σελήνης :

http://www.schoolsobservatory.org.uk/astro/textb/solsys/moonphs.htm

Δεν έχει πλάκα :?: :cheesy:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης