Jow Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2004 ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ MEADE ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1000 ΕΥΡΩ.ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΙ,ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ PC,ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ.ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ Η ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΙ?ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΟΥΛΑ ΝΟΡΜΑΛ!!!THANKS!!!
Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2004 Μία καλή ιδέα είναι το SK1201EQ5 λίγο παραπάνω από 400 ευρώ, θα χρειαστείς βέβαια και διάφορα άλλα αξεσουάρ τα οποία θα στοιχίσουν γύρω στα 300 ακόμα ευρώ στο σύνολο αλλά πίστεψε με θα βλέπεις πολλά. Περισσότερες πληροφορίες στη κεντρική σελίδα στο astrovox. Για το αρχείο σας!!!
astrocrazy Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2004 Kai ego thelo ena tileskopio pou na psinei kai kafedes,se ligo tha to doume kai avto apo ti Meade.file Jow min me parexigeis plaka kano kala einai ola avta pou anafereis file alla to kyriotero einai na pareis ena tileskopio pou na ehei kai kali optiki poiotita.Giati na halaseis mia periousia kai na pareis ena tileskopio tetoio kai na plironeis onomata,computerika,kai ilektronika systimata kai otan ta eheis ola avta na anakalypseis gia paradeigma pos tha borouses na doseis poly ligotera gia ena exisou kalo i kai kalytero tileskopio oson afora tin optiki tou poiotita?xereis.....oi perissoteroi arharioi kanoune to lathos na parasyrontai apo tin diafimisi,polloi ehoun halasei astronomika posa giati se kathe astronomiko periodiko kai pantou sto internet kathe mera evlepan avtes tis oraies fotografies ton tileskopion tis Meade (gia paradeigma) kai ola avta ta omorfa pou periehei i kathe diafimisi opou san arharios oute to ena tetarto den katalavainei kanenas,Ehontas omos kapios syneheia brosta tou mia tetoia entyposiaki diafimisi kai sto telos ena astronomiko poso, pistevei pos to sygekrimeno tileskopio einai to kati allo.Avto pou plironeis omos file ekei einai opos eipame to''onoma'' kai ta computerika,ilektronika kai robotika systimata pou erhontai mazi me to tileskopio kai ohi oposdipote optiki poiotita.Tha borousa na sou systiso arketa tileskopia,alla de xero akrivos ti kykloforei stin Elliniki agora oute kai tis times,diavazontas edo sto forum pistevo oti tha vreis akrivos avto pou theleis.O filos mas o Kostantinos ekane idi tin arhi kai sou sinestise ena dioptriko tis Skywatcher parapano,sholiazontas avto tha ithela na po pos opos i kathe firma ligo poly etsi kai i Skywatcher ehei skabanevasmata stin paragogi,tha prepei na xeroume pos ligo poly i agora tou kathe tileskopiou einai kai thema tyhis.yparhoune synithos mikrodiafores anamesa kai sto idio modelo tileskopion tis idias etaireias,to fainomeno avto einai fysika pio diadedomeno sta tileskopia avton ton pio oikonomikon katigorion.Edo milao tora gia leptomereies omos pou borei na ginoun antiliptes kata kanona apo kapion pou ehei idi arketi peira stin paratirisi.Agorazontas to tileskopio pou anaferei o kostantinos parapano eheis kanei sigoura mia poly kali epilogi gia ta hrimata pou tha pliroseis,kai eheis kai poles pithanotites na petyheis mia kali eos poly kali optiki poiotita pou borei na kanei ena 8''SC tis Meade i Celestron na trivei ta matia tou.......i mallon tous kathreftes tou oson afora tin paratirisi selinis,planitonElpizo na se voithisa ligo,opos kai na ehei to thema kathise kai diavase edo sto forum,yparhoun polla pou boreis na matheis gia ta tileskopia,akoma kalytera tha itan na ertheis se epafi kai me allous pou ehoun diaforetika tileskopia kai na boreis na koitaxeis kai na deis kai monos sou omoiotites kai diafores prin doseis ta hrimata sou gia kati mono kai mono epeidi ehei entyposiaki parousia kai epeidi akougetai poly kai pantou
Στάθης Αλεξόπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Φίλοι γεια σας, Πρώτον όσο αφορά το ερώτημα του Jow, θα σου συνιστούσα αυτή την ερώτηση να την απευθύνεις στην εταιρεία που αντιπροσωπεύει την Meade στην Ελλάδα και εδρεύει στον Πειραιά. Μπορείς να την βρείς στο http://www.meade.gr. Επίσης, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις μικρές αγγελίες στο forum αλλά και σε διάφορους αστρονομικούς συλλόγους. Η άποψη μου είναι ότι πέρα από το γεγονός ότι θα βρείς αυτό που ψάχνεις με κάποια έκπτωση, ταυτόχρονα θα βρείς και ένα φίλο αστροπαρατηρητή που θα σε βοηθήσει. Με αφορμή την απάντηση του AstroCrazy, θα ήθελα να πάρω θέση απέναντι στην πολλές φορές εκφρασμένη άποψη για τα GOTO. Είμαι σχετικά νέος στην αστροπαρατήρηση και σε κάθε επαφή που είχα με αυτούς που έχουν γνώση, μου έκαναν τη σύσταση να μη ξοδεύσω τα λεφτά μου σε ηλεκτρονικά αλλά σε οπτικά. Δηλαδή ότι στη τιμή που έχουν τα fancy GOTO τηλεσκόπια περιλαμβάνονται και όλα αυτά τα εξαρτήματα και όχι περισσότερη λεπτομέρεια στο υλικό και τη κατεργασία των οπτικών. Σωστό, σωστότατο επιχείρημα και το έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου σε μια σειρά αντιστοίχων δραστηριοτήτων από την εξοικείωση με τις μηχανές (δίκυκλα οχήματα) έως τους πραγματικούς οπαδούς ενός κινήματος στο software (open source για όσους ξέρουν). Η μόνιμη θέση μου απέναντι σε αυτά είναι ότι το καλό για αυτές τις δραστηριότητες είναι συνιφασμένο με τη μαζικότητα τους. Και κάθε εργαλείο που βοηθάει στην είσοδο και τη γνωριμία λιγότερο ειδικών με το αντικείμενο είναι ευπρόσδεκτο. Αν δεν υπήρχε το GOTO πιθανότατα εγώ δεν θα είχα την υπομονή να συνεχίσω με την αστροπαρατήρηση και χωρίς τις Web Camera οι αστροφωτογράφοι στην Ελλάδα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Αναμφισβήτητα η τεχνολογία των τηλεσκόπιων βρίσκεται σε μια αλλαγή περιόδου τα τελευταία πέντε χρόνια με την εφόρμηση των υπολογιστών στο πεδίο τους. Οπως αυτό αποδείχθηκε καταλυτικό για την αστροφυσική και άλλαξε τους ορίζοντες της, έτσι πιστεύω ότι θα λειτουργήσει και για τους χειριστές των μικρών τηλεσκοπίων. Εγω θα συμβούλευα σε κάθε πρωτοεισερχόμενο στο χώρο της αστροπαρατήρησης, που δεν είναι σίγουρος για το πάθος του και δεν έχει εξασφαλισμένη την καθοδήγηση από άλλους εμπειρότερους, όταν αποφασίζει για το τι μετράει περισσότερο στα λεφτά που θα ξοδεύσει.Να θυσιάσει το μέγεθος του τηλεσκόπιου και αν δεν φτάνει αυτό, να θυσιάσει και την ποιότητα οπτικών για να εξασφαλίσει την ύπαρξη ενός COMPUTERIZED εξοπλισμού. Μια τέτοια επιλογή, θα του επιτρέψει στη δεύτερη βραδιά να στοχεύσει ένα γαλαξία και να τον παρατηρήσει έστω και με μέτρια ποιότητα. Είναι πολύ πιιθανό αυτή η μέτρια ποιότητα μετά από ένα χρόνο να τον κάνει να μετανοιώσει για την επιλογή του. Αλλά, αυτή η δεύτερη και η τρίτη βραδιά θα αυξήσουν δραστικά τη πιθανότητα ύπαρξης μιας μέτριας παρατήρησης μετά από ένα χρόνο. Ζητώ συγγνώμη που σας κούρασα. Στάθης Αλεξόπουλος
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Geia sas!Egw agaphtoi filoi exw entelws antitheth apopsh peri goto kai tetoiwn bohthhmatwn gia arxarious.Yparxei tash kai gia fthna mikra goto gia arxarious gemata plastiko,me aparadekta mikro anoigma pou einai ligo parapanw apo skoupidia.Ti na kanei kaneis ena thleskopio 60 h 70mm me database 20.000 antikeimenwn?? Na blepei adeia pedia ekei pou einai ta deep sky antikeimena?Opoios thelei na asxolhthei me astronomia as ksekinhsei swsta.Mathainontas tous asterismous, xrhsimopoiwntas kyalia sthn arxh kai phgainontas stadiaka sto thleskopio pairnontas oti kalytero mporei na diathesei se poiothta kai megalytero se anoigma.An den exei thn diathesh h thn ypomonh gia kati tetoio tote... to hobby ayto mallon den einai gi ayton as psaksei kati allo. FilikaGiorgos Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Evans Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Καλησπερα σε ολους!! Πιστευω πως μια καλη επιλογη για αρχη και οχι μονο, ειναι ενα dob. καθως συνδυαζει μεγαλη διαμετρο με μικρο σχετικα κοστος ή αν θελετε, μικροτερο κοστος εναντι καποιων αλλων τηλεσκοπιων. Ειναι εξαιρετικα σημαντικο για τα πρωτα βηματα στην παρατηρηση νομιζω να εχεις "καποιες" ιντσες στη διαθεση σου, για να μπορεις να παρεις καλες εικονες τοσο πλανητων οσο και deep sky, οποτε δεν θα απογοητευτεις και παραλληλα θα εχεις και δυνατοτητα ευκολης μεταφορας(τουλαχιστον στις 6"-8"). Μιλω γενικα για το τι θα ηταν καλο για αρχη και ισως γινομαι λιγο κουραστικος αλλα θεωρω επισης σημαντικο να γνωρισεις τον ουρανο μονος σου, ψαχνοντας χωρις απαραιτητα να εχεις ηλεκτρονικα βοηθηματα που προανεφερες, αλλα με ενα καλο προγραμμα ή εναν χαρτη, εχει κι αυτο την ομορφια του και τη γοητεια του, μη το δεις σαν αγγαρεία!! φιλικα Βαγγελης
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2004 Και εγώ θα συμφωνίσω πως είναι προτιμότερο να "χάσεις" λίγο χρόνο παραπάνω για να μάθεις τον ουρανό και να μπορείς να δουλέψεις χωρίς goto και λοιπά εξαρτήματα. Στον ουρανό της πόλης θα σου δείχνουν απλά ένα άδειο οπτικό πεδίο και αν έχεις την όρεξη να κάνεις εξορμήσεις πιστεύω πως θα βρεις όρεξη για να μπορέσεις να μάθεις τον ουρανό. Δεν θα αναφερθώ στη γοητεία που κρύβεται όταν κινείσαι από το ένα αστέρι στο άλλο για να βρεις το πολυπόθητο νεφέλωμα... Τουλάχιστον εγώ έτσι ξεκίνησα την επαφή μου με τον ουρανό και νοιώθω πως έχω αποκτήσει ένα μεγάλο κεφάλαιο γνώσεων που δεν θα το είχα αν είχα ενα τηλεσκόπιο που με πήγαινε από το ένα αντικείμενο στο άλλο. Ίσως φανεί λίγο υπερβολικό αλλά μου μοιάζει σαν να ξεφυλλίζω άλμπουμ φωτογραφιών. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής αφού έμαθα με το χειροκίνητο δούλεψα και λίγο με ένα goto το οποίο μου έλυσε τα χέρια κυριώς όταν ήθελα να δείξω σε άλλους μερικά αντικείμενα. Ανεπιφύλακτα πάντως για αρχή θα πρότεινα τηλεσκόπιο καλά οπτικά και αξιοπρεπές άνοιγμα καθώς και μπόλικη υπομονή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα