Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για όσους φίλους έχουν τηλεσκόπια S-C με μεγάλο εστιακό λόγο:

ΠΑΡΤΕ FOCAL REDUCER.

Τον χρησιμοποίησα το Σάββατο, σε συνδιασμό με έναν Barlow Ultima και έναν Hyperion 13mm και είδα το Νεφέλωμα του Ωρίονα όπως δεν το έχω ξαναδεί Π Ο Τ Ε.

Μειώνει βέβαια τις συνολικές μεγεθύνσεις που μπορείτε να πάρετε απο το τηλεσκόπιο, αλλα πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Κατά τη γνώμη μου,

αν δεν ενδιαφέρεστε για φωτογράφηση, είναι περιττά έξοδα η αγορά focal reducer μόνο και μόνο για οπτική χρήση. Καλύτερα είναι να αγοράσετε καλούς προσοφθάλμιους με πολύ μεγάλο πεδίο σε χαμηλές μεγεθύνσεις.

Μία επένδυση σε Nagler δεν είναι ποτέ λάθος.

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε

Αγγελε,

Έχεις δίκιο αλλα παρασυρμένος απο τον ενθουσιαμό μου..........

Σαφώς το κόστος αγοράς ενός Celestron FR δεν είναι ευκαταφρόνητο (διακόσια κάτι ευρώ) και βέβαια η αγορά ενός Nagler δεν πηγαίνει χαμένη ποτέ.

Παρόλα αυτά, ο αργός (f/10 εν τω προκειμένω)εστιακός λόγος των S-C τα κάνει λίγο πιό σκοτεινά απο αλλα πιό "γρήγορα" τηλεσκόπια ίδιας διαμέτρου, και ο FR μειώνει αυτό το μειονέκτημά τους (σε f/6,3). Επίσης, η αγορά ενός FR, βελτιώνει την (συγκριτικά πάντα) απόδοση όλων των προσοφθαλμίων που κάποιος μπορεί να έχει.

Και βέβαια, αν δεν είχα αγοράσει τον εξοπλισμό για φωτογραφία, δεν ξέρω αν θα είχα αποφασισει να καταβάλω το αντίστοιχο κόστος αγοράς.

Νίκο, τις πληροφορίες που ζήτησες τις παραθέτω πιό πάνω. Δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή 'ομως

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Προτιμοτερη η επενδυση σε 2" προσοφθαλμιο αν δεν ενδιαφερει η αστροφωτογραφηση. Δεν χρειαζεται να ναι και ο καλυτερος διοτι ο εστιακος λογος f/10 ειναι ευγενης προς τους προσοφθαλμιους.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης