crusader Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2004 Φίλοι μου, με όλο χαρά διάβασα σήμερα (Πέμπτη) στο in.gr και στο sky&telescope.com ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα είναι ορατός και απο την Ελλάδα στις 12 το βράδυ (μέγιστη φωτεινότητα).Ασχολούμε με την αστρονομία μόλις 2 μήνες και τρελάθηκα απο την χαρά μου, τώρα που σιγά σιγά κάτι αρχίζω και καταλαβαίνω.Από ότι έμαθα ο αστεροειδής διέσχιζε τον αστερισμό της Αντλίας, ο οποίος βρίσκεται νότια του αστερισμού της Ύδρας. Με τον Δία και τον Βασιλίσκο οδηγό και προεκτείνοντας νοητή γραμμή προς τα νότια, κατάλαβα το σημείο που θα ήταν ορατός ο αστεροειδής. Για κακή μου τύχη όμως, το σημείο βρίσκεται τόσο πολύ κοντά στον ορίζοντα και το μόνο που διακρίνεις είναι φώτα (του Πειραιά), τόσο πολλά, σαν ομίχλη. Δυστυχώς απογοητεύση... Δεν κατάφερα να δω απολύτως τίποτα με τα %^$%φωτα.Παιδιά. ρωτώ:1. Κατάφερε κανείς απο την Αθήνα, απο άλλες πόλεις ή τυχεροί απο μέρη με λιγότερα φώτα να δουν τον αστεροειδή; Πως ήταν;2. Το γεγονός ότι διασχίζει τον ορίζοντα ο αστεροειδής είναι τυχαίο στον συγκεκριμένο ή έτσι φαίνεται πάντα στους παρατηρητές στην Γη; Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος αστεροειδής να διασχίζει την Άρκτο ή τον Λέωντα; Υ.Γ. Α ρε Αθήναααααααααααα............. APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 ProATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel http://astrophotographia.blogspot.comhttp://photographiaHD.blogspot.com
Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2004 Φίλε μου πιστεύω πως ναί, πιθάνως να εξαρτάται από τη θέση μας τη στιγμή που αυτός περνάει κοντά στη γή. Για το αρχείο σας!!!
messier51 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2004 kalispera paidia. xairomai file mou pou eisai toso enthousiasmenos me tin astronomia. elpizw na sinexiseis me to idio meraki gia ta astra....oso gia tin erwtisi sou, fisika kai exartate i thesi tou asteroidi apo to meros tis paratirisis. se afinw na to katalabeis mono sou. to mono pou exw na sou pw einai oti fantasou, pws to ipsos tou polikou astera se kathe perioxi isoute me to geografiko platos tis perioxis aftis. epeisis oi 15 moires geografiko mikos stin gi simenoun 1 wra diafora..... kali seinexeia dimitris
Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2004 Αυτό το αντίλαμβανόμαι φίλε μου αλλα βρισκόμαστε στην ελλάδα και συγκεκριμένα σε γεωγραφικό πλάτος 38 βόρειο και μήκος 28 38.00 ανατολικό, ελπίζω να αναγνωρίζεις τις συντεταγμένες της Αθήνας, επομένως δεν είναι δύσκολο να βρεί κανείς τη θέση του Αστεροειδή, χωρίς να ψάχνεται με τις σχετικές θέσεις. Φιλικά Κωνσταντίνος! Για το αρχείο σας!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα