Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2004 Φίλοι μου, ξέρουμε πως κάθε ουράνιο σώμα κινείται στο χώρο που ονομάζουμε σύμπαν, καθώς επίσης ότι ο μικρόκοσμος αποτελεί μακροσκοπικά αντιπροσωπευτικό μοντέλο των άπειρων κόσμων οι οποίοι υπάρχουν στο σύμπαν αλλά τα ουράνια σώματά μοιάζουν πραγματικά στο ατομικό τους μοντέλο, ειναι δυνατόν στο σύμπαν να σχηματίζονται βαρυτικές δυνάμεις ανάλογες αυτών που παρατηρούνται στους χημικούς δεσμούς; Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτό το τιτάνιο καρυδότσουφλο; Για το αρχείο σας!!!
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2004 Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυνάμεων που συγκρατούν το μικρόκοσμο και της βαρύτητας που είναι υπεύθυνη για τον κόσμο των αστεριών και των γαλαξιών. Οι δυνάμεις μεταξύ των ατόμων μπορεί να είναι ελκτικές είτε απωστικές. Αντίθετα η βαρύτητα είναι πάντα ελκτική. Βέβαια και στα αστέρια μπορούμε να έχουμε ανάλογα κάποιες πολύπλοκες δομές όπως λόγου χάρη τα διπλά και πολλαπλά άστρα τα οποία σε πρώτη προσέγγιση μπορούμε να τα φανταστούμε σαν μόρια. Εδώ όμως εμφανίζεται ένα ακόμα πρόβλημα που μας εμποδίζει να θεωρήσουμε ευθεία αναλογία μεταξύ μικρόκοσμου και σύμπαντος. Στον μικρόκοσμο όλα τα άτομα κάποιου στοιχείου είναι μεταξύ τους ίδια και έτσι αν για παράδειγμα βρεθεί κοντά ένα άτομο οξυγόνου και δύο υδρογόνου με κατάλληλες ενέργειες και προσανατολισμό ταχυτήτων θα δώσουν νερό. Να βρεθούν όμως αστέρια που να έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσουν πολλαπλά συστήματα τα αντίστοιχα "αστρικά μόρια" είναι απίστευτα πιο δύσκολο. Συνοψίζοντας λοιπόν εκτός από την φύση των δυνάμεων που εμποδίζει, η εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία αστεριών σε σχέση με τα άτομα μας απομακρύνει από την αναλογική σκέψη για "χημικό δεσμό" και "μόρια".
Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2004 Αγαπητέ Heal! ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες αλλά πως μπορεί να εξήγειται το φαινόμενο των διπλών αστέρων και όλων των "αλλοκοτων" συστημάτων που ανέφερες; Τέτοια φαινόμενα ίσως μπορούν να εξηγηθούν με την υπερσυμμετρία, τουλάχιστον έτσι πιστεύω αλλά σε παρακαλώ εάν ξέρεις κάποια επισημη εξήγηση θα ήταν καλύτερα! Για το αρχείο σας!!!
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2004 Βασικά ο όρος υπερσυμμετρία χρησιμοποιείται από τη φυσική σε θεωρίες στοιχειωδών σωματιδίων που υπακούουν κάποιους μετασχηματισμούς οι οποίοι περιγράφονται με τη θεωρία ομάδων. Η ερμηνεία των πολλαπλών αστρικών συστημάτων μπορεί να εξηγηθεί με τη χρήση των νόμων της μηχανικής. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια άλλη "περίεργη" δύναμη που τα αναγκάζει να κινούνται έτσι παρά μόνο η βαρύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα