Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θα ήθελα εαν είναι δυνατόν να με ενημερώσετε εαν μπορώ και σε τι βαθμό να πραγματοποιήσω και επίγεια παρατήρηση με το τηλεσκόπιο που σκοπεύω να αγοράσω dob 8" skywatser και τι φακούς θα χρειαστώ για αυτό (περίπου το κόστος)
:P
Δημοσιεύτηκε
Καλωσήρθες Πασχάλη! Τα Νευτώνια δεν αναδεικνείονται για επίγεια παρατήρηση παρά μόνο τα διοπτρικά.Πάρε καλύτερα ένα ζευγάρι κυάλια μεγάλης μεγένθυνσης και διαμέτρου για αυτό τον σκοπό.
Δημοσιεύτηκε
οσο καλο και ευκολο ειναι ενα 8''dob για ουρανια παρατηρηση τοσο κακο ειναι για γιηνη. Αν δεν θελεις κιυαλια παρε ενα διοπτρικο.

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Δημοσιεύτηκε
Θα μπορούσε κάποιος με εμπειρία σε διοπτρικά να μου προτείνει κάτι σε διοπτρικο γύρω στα 300 - 350 κατάλληλο και για τα δύο είδη παρατήρησης ; πχ Sky-Watcher 120 EQ5 ή Sky-Watcher SK1025AZ3 ή μήπως Μaksutov SkyWatcher MAK102EQ2
:P
Δημοσιεύτηκε
Με ένα διοπτρικό όντως θα μπορείς να κάνεις και τα δύο είδη παρατήρησης, αλλά δεν θα έχεις μια καλή διάμετρο όπως αυτή ενός Νευτωνίου.Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το dob για αστρονομική παρατήρηση και ένα φτηνό αχρωματικό διοπτρικό για επίγεια παρατήρηση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης