ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2007 Πριν δυο ημερες φωτογραφιζα στην περιοχη γυρω απο τον Αλνιτακ.Σε μια φωτογραφια ειδα αυτο το "νεφος ".Χωρις να πειραξω τις ρυθμισεις μου επανελαβα την φωτογραφησηστο ιδιο ακριβως σημειο για καμιαεικοσαρια φορες.Το νεφος δεν εμφανιζοταν πουθενα.Αν γνωριζει καποιος να μου πει τι φωτογραφησα αν φωτογραφησα κατικαι δεν ειναι καποιο προβλημα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Μάλλον έχεις πιάσει κάτι από το NGC2024, τώρα γιατί μετά δεν το έπιασες ξανά με τις ίδιες ρυθμίσεις!!! Ίσος μετά η ατμόσφαιρα σου να είχε ποιο μεγάλη ατμοσφαιρική διαταραχή και να έπρεπε να αυξήσεις τον χρόνο έκθεσης σου. Ευτυχώς τα Νεφελώματα δεν εξαφανίζονται τόσο εύκολα, και οι φίλοι του βαθύ ουρανού μας χαρίζουν τις υπέροχες φώτο τους. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Φιλε Γιωργο, αν και ειμαι πολυ καινουργιος στον χωρο παρολα αυτα εκανα μια μικρη ερευνα για τον NGC2024. Απο οτι ειδα ειναι το νεφοςτης φλογας (flame nebula).Aυτο ομως που φαινεται την φωτο μου αποκλειεται να ειναι το flame nebula ή καποιο τμημα του διοτι λιγο πιοπερα φαινεται ενα τμημα του.Εκει σε συγκριση που εκανα με αλλες φωτογραφιες (πολυ καλες) ειδα οτι οταν εβαζα το flame nebula με τον προσανατολισμο που ειναι στην δικη μου τοτε απο την μερια του Αλνιτακ που εμφανιζεται το αλλο νεφος ΔΕΝ υπαρχει κατι απο την flame nebula.Kαι δευτερον παρατηρησα οτι η διαφορα στην ενταση και στο κοντραστμεταξυ του πως εχουν αποτυπωθει στην φωτο και τα δυο αντικειμεναειναι τεραστια.Η flame nebula ειναι σαφως πιο αχνη και αδυναμη ενω το αλλο νεφος ειναι πιο ζωντανο και οξυτατο.Αυτοι οι δυο λογοι με κανουν να πιστευω σιγουρα οτι αποκλειεται να ειναι το ιδιο αντικειμενο.Ισως καποιοςφιλος που φωτογραφιζει βαθυ ουρανο να μας βοηθησει. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Δεν είμαι λάτρης στην φωτογράφηση του βαθύ ουρανού αλλά σε αυτό που σου απάντησα επιμένω. Για δες την εικόνα που ανέβασα διπλά με την δική σου αντεστραμμένη. Για να καταλάβεις τι λέω. Και μετά για μια ποιο σωστή εικόνα, δεν αν θέλεις στο : http://www.skyfactory.org/ngc2024/ngc2024.htm Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Γιώργο το αντικείμενο που έχει φωτογραφίσει είναι πιο μεγάλο και αρκετά λαμπρότερο απο οποιαδήποτε τμήμα της περιοχής του Horsehead. Εγώ πραγματικά δε μπορώ να το εξηγήσω. Η μόνη λογική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω θα ήταν καποιο σκουπίδι στην οπτική πορεία που βρέθηκε σε θέση εστίασης. Αλλα απο την άλλη, για σπουπίδι δε μου κάνει. Μήπως είναι τιποτα flare? IK Observing System
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2007 Πολυ πιθανο...Στις φωτογραφιες που μου εστειλες οντως μοιαζει να εχωβγαλει αυτο που λες.Αυτο που με παραξενευει ειναι το ποσο μονο τουκαι ξεκομενο μοιαζει στην δικη μου.Ενω στις αλλες υπαρχει ενα τεραστιονεφος οπου μερος του ειναι και αυτο το μικρο τμημα,στην δικη μου ειναιμονο του και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ. Δεν ειναι δηλαδη μια αμυδρη εικονα αλλα κατι που βγηκε παρα πολυ καλα στην φωτογραφια τοσο καλαπου για τις δυνατοτητες μου και τις δυνατοτητες του πολυ απλου εξοπλισμου μου δεν εξηγειται.Ακομη και στις πολυ καλες φωτογραφιες που μου ειπες να δω δεν αποτυπωνεται αυτο το τμημα τοσο καλα οσο στηνδικη μου που κατα τα αλλα ειναι μια φωτογραφια υποδεεστερη στο υπολοιπο της.Οπως και να εχει οντως απο αποψη προσανατολισμου ειναι στο ιδιο σημειο αυτο που μου υποδεικνυεις φιλε. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα