ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2007 Σαν καινουργιος στην παρεα σας παιρνω το θαρος να δημοσιευσω μερικααποτελεσματα απο τις δοκιμες που εχω κανει με το etx 70.Kαταρχιν να πω οτι μολις κλεινω μηνα με το τηλεσκοπιακι μου και μου εχει αρεσει παρα πολυ το ολο concept με την αστροφωτογραφηση.Ευτυχως ειμαι τεχνικος ηλεκτρονικων υπολογιστων και προγραμματα οπως το photoshop ειναι μεσα στο καθημερινο προγραμμα.Ετσι ορολογιες του τυπου exposure time, histogram, combine , align κλπ δεν με τρομαξαν.Αρχισα λοιπον με μια DSI που πηρα μεταχειρισμενη να φωτογραφιζω.Τους στοχους και τον ουρανο προσπαθω να τους μαθω απο το carte de ciel.Απο τις πρωτες δοκιμες διαπιστωσα οτι το alt/az mode ειχε μεγαλο προβλημα διοτι απλουστατα ο οπτικος σωληνας ειναι απιστευτα ανισοροπος.(δεν ηταν το μονο προβλημα).Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα μονο σε γωνιες περι των 90 να γινεται κατι και αυτο γιατι ο οπτικος σωληνας ισοροπουσε.Ετσι αποφασισα να γυρισω σε polar mode.Εφτιαξα μονος μια πολυ απλη βαση και το σηκωσα.Εκει παρατηρησα ομως οτι το μεγαλο το μοτερ κολουσε σε καποια σημεια.Το ξηλωσα λοιπον ολο και διαπιστωσα οτι ο μοχλος που ασφαλιζει τον αξονα ηταν πιο χαλαρος απο οσο επρεπε.Με ενα καλο βιδωμα ολα ηρθαν στην θεση τους.Εφτιαξα και ενα κολαρο που απο την μια σηκωνει εναν τηλεφακο με ενα LPI και απο την αντιθετη ενα αντιβαρο.Στις δοκιμες που εκανα ο alnitak ηταν αρκετος για το LPI να κανει autoguiding με το autostar envisage.Ενοειται οτι θελουμε το #497 autostar.To μεγαλο προβλημα ειναι οτι με το που ολα ετοιμαστηκαν ο καιρος εγινε πολυ χαλια.Οποτε περιμενω...παρακατω ειναι μερικες φωτο.To format που δουλευω ειναι το FITS μαζι με ενα plugin το FITS LIBERATOR της ESA/NASA για το photoshop οπου γινεται LRGB combine.Max εκθεση 1 λεπτο.Και ενα frame γιατι μετα λογο του κουνηματος το χανω.Ελπιζω να σας αρεσει ο M31...Και να αξιζει ο κοπος μου.Φιλικα Στελιος. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2007 Στέλιο, μπράβο για την προσπάθεια που έκανες! Όμως η διάμετρος του ETX70 είναι πολύ μικρή και έτσι σοβαρή αστροφωτογράφηση δεν μπορεί να γίνει με αυτό.Το συγκεκριμένο πιστεύω είναι καλό για πρώτο τηλεσκόπιο αλλά αργά η γρήγορα θα χρειαστείς κάτι μεγαλύτερο.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2007 Μπράβο Στέλιο! Έπιασε τόπο το DSI! Σίγουρα αργά η γρήγορα θα χρειαστείς κάτι μεγαλύτερο σε σωλήνα όπως λέει και ο nickthegreek, αλλά χίλιες φορές συγχαρητήρια για τη μερακλίδικη δουλειά και την όρεξή σου!Εύχομαι καλή συνέχεια!Φιλικά,Ηλίας.
E.T. Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2007 Για ολα φταιει η μανα του Χριστοφορου(κολομβου)
Lefterisst Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2007 Είσαι απίστευτος μάστορας... Εντάξει όμως το ETXάκι έκανε 200€, μη κάνεις τα ίδια και με το LX200 γιατί κάνει 3000€ Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another. Plato, The RepublicGreek author & philosopher in Athens (427 BC - 347 BC)
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2007 Τελικά ο καιρός βοήθησε και απόψε έκανα την πρώτη δοκιμή, για να δω αν αυτο που σκέφτηκα θα λειτουργούσε ή οχι.Για στόχο σκέφτηκα να βάλω κατι που θα το έβρισκα και με γυμνό ματι.Έτσι επέλεξα τις Πλειάδες αυτό το υπέροχο κόσμημα του νυχτερινού ουρανού.Πριν να αρχίσω έκανα ενα drive train και με τον Pec editor εριξα μια ματιά στο pe για να σιγουρευτώ οτι είμαι σε κάπως αξιοπρεπή επίπεδα.Το αποτέλεσμα ήταν πάνω απο τις προσδοκίες μου...Το LPI οδήγησε το etx για 720 δευτερόλεπτα !!! Παράληλα το DSI έκανε την δουλειά του.Φυσικά η φωτογραφία δεν είναι και κάτι το σοβαρό έχει πολλά λαθη,απλά μέσα απο αυτήν θέλω να δείξω οτι πέτυχε το εγχείρημα.Δεν ξέρω αν το έχει επιχειρήσει άλλος ή αν έχει ξαναγίνει.Εγώ πάντως το καταευχαριστήθηκα.Φυσικα απο την βιασύνη μου έκανα πολλά λάθη (focus , no dark substrack ) αλλα δεν πειράζει σε επόμενες προσπάθειες θα τα προσέξω.Οι φίλοι λοιπόν που έχουν etx 70 και έχουν απογοητευθεί απο τις επιδόσεις του βλέπωντας τις καταπληκτικές φωτογραφίες απο μεγαλύτερα τηλεσκόπια πάνω σε βάσεις θηρία...ας μην πτοούνται.Μέχρι να έρθει η καινούργια βάση τους και ο οπτικός τους σωλήνας ας δώσουν μια ευκαιρία στο 70 και ας κάνουν μια προσπάθεια να κάνουν μια μίνι συλλογή απο φωτογραφίες.Γιατί κατα την γνώμη μου πάνω απο όλα μετράει το πόσο καλά αξιοποιούμε οτι έχουμε και πόσο καλά και ευχάριστα περνάμε με αυτά. H φωτογραφία ειναι 12 χ 2 λέπτα...fits lrgb "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα