Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χμμ σόρυ για το off-topic αλλά είμαι στον πειρασμό να ρωτήσω...

Βλέπω ότι εδώ μέσα υπάρχει άπειρη όρεξη για ταξίδι στη Ρωσία για την έκλειψη το 2008. Να ρίξω μια ιδέα;;;

Ψήνεται κανένας να κανονίσουμε στο αντίστοιχο κάνα ταξίδι στο Νότιο Ημισφαίριο Φεβρουάριο-Μάρτιο (όταν το κομμάτι του Γαλαξία Ωρίωνας-Σκορπιός είνα ψηλά...);; Ειδικά αν πάμε σε καμία έρημο (Αυσταλία η Ναμίμπια) θα πρέπει να είναι αρκετά καλό το θέαμα :cheesy:

Δεν ξέρω πόσοι από εδώ έχουν ταξιδέψει νοτιότερα, αλλά από το λίγο που έχω δει (ως τις 23 μοίρες Β έχω φτάσει) άξιζε και με γυμνά μάτια πόσο μάλλον αν είχα κάνα τηλεσκόπιο μαζί \:D/

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Το νοτιο ημισφαιριο ειναι ακομα ποιο πλουσιο οσον αφορα τον βαθυ ουρανο ... στις αρχες Μαρτιου υπαρχει η ολικη εκλειψη σεληνης ... αν εχω την δευτερη ισημερινη βαση της Astro-Physics, εγω παντως θα ημουν μεσα για μια μαζικη "εξορμηση".

Στην Ναμιμπια, υπαρχει και γνωστος χωρος για κατι τετοιο ... κατι φιλοι απο την Γερμανια πανε για ετησια εξορμηση και μιλαμε για καταμαυρους ουρανους.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Στη Ναμιμπια υπαρχουν καποιες αστροφαρμες,οπως οι Hakos, Rooisand,tivoli,οι οποιες σου προσφερουν εξοπλισμο και διοργανωνουν βραδυες παρατηρησης,καθως και ημερισιες ξεναγησεις(τοπια,εθνικα παρκα,στο τηλεσκοπιο ακτινων γ HESS,σε εναν τεραστιο μετεωρητη 60 τονων).

Ενδιαφερομαι και εγω,αλλα δεν το βλεπω για φετος.Απο Γερμανια αυτες οι εκδρομες στοιχιζουν περιπου το ατομο σε δικλινο 2500Ευρω για 2 εβδομαδες.

Η σελιδα του τουριστικου πρακτορειου ειναι www.wittman-travel.de.<:D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

A! Θαυμάσια ! Μεταφέρθηκε :)

Κύριε Λέων, το λινκ που δώσατε -τουλάχιστον σε μένα- δεν δουλεύει. :(

Εριξα μια ματιά στις 3 φάρμες που αναφέρατε και είδα πως αν πάμε μεμονωμένα, οι τιμές διαμονής είναι αρκετά υψηλές. Πάνω κάτω είναι περίπου 300 ευρώ τη βραδιά σε δίκλινο (το άτομο).

Τα αεροπορικά εισιτήρια για αρχές Μαρτίου και επιστροφή πριν τις 15, είναι περίπου 550,66 με swiss (και ενδιάμεσο σταθμό) μέχρι το johannesburg. Απευθείας για johannesburg με Ολυμπιακή, ειναι στα 708,68 ευρώ (επίσης με επιστροφή και όλους τους φόρους).

Η πτήση απ το johannesburg για τη Namibia, κοστίζει με τη British airways 308.16 με επιστροφή.

Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον (κάτι που με λύπη μου δεν το βλέπω) μπορούμε να ψάξουμε και να ζητήσουμε προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού που διοργανώνουν τέτοια ταξίδια. Λογικά θα μας έρθει πολύ φθηνότερα.

Κατανοώ πόσο δύσκολο είναι να τολμήσεις ακόμα και να επεξεργαστείς την ιδέα να πας ταξίδι με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις -ή γνωρίζεις ελάχιστα-.

Πλην όμως ο κοινός σκοπός προδιαθέτει για ένα καλό κλίμα συνεννόησης, αλληλοκατανόησης και πάνω απ' όλα καλή διάθεση για να βιώσεις μια ξεχωριστή εμπειρία.

Όσοι από εσάς επιχείρησαν κάτι τέτοιο στο Καστελλόριζο, θα καταλάβουν ακριβώς τι εννοώ :D

Δημοσιεύτηκε
Κύριε Λέων, το λινκ που δώσατε -τουλάχιστον σε μένα- δεν δουλεύει. :(

Εριξα μια ματιά στις 3 φάρμες που αναφέρατε και είδα πως αν πάμε μεμονωμένα, οι τιμές διαμονής είναι αρκετά υψηλές. Πάνω κάτω είναι περίπου 300 ευρώ τη βραδιά σε δίκλινο (το άτομο).

Θα ριξω μια δευτερη ματια επειδη ειχα υπολογησει γυρω στα 55 ευρω ανα ατομο για την διαμονη (το συναλλαγμα ειναι περιπου 1 ευρω προς 5.6 δολαρια Ναμιμπιας).

Οσον αφορα τις πτησεις, και εγω διαπιστωσα οτι η British Airways ειναι η καλυτερη λυση.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Κύριε Αντώνη, το Currency Converter του yahoo μου δίνει

1 euro = 9.4566 NAD.

Πολύ πιθανόν να κάνω λάθος. Δεν είναι και το καλύτερο μου να βρίσκω ισοτιμίες :-k

Έχετε την καλοσύνη να το τσεκάρετε σας παρακαλώ; [-o<

Δημοσιεύτηκε
Κύριε Αντώνη, το Currency Converter του yahoo μου δίνει

1 euro = 9.4566 NAD.

Πολύ πιθανόν να κάνω λάθος. Δεν είναι και το καλύτερο μου να βρίσκω ισοτιμίες :-k

Έχετε την καλοσύνη να το τσεκάρετε σας παρακαλώ; [-o<

Το λαθος ειναι δικο μου (τουλαχιστον η μνυμη μου) οσον αφορα τον συντελλεστη συναλλαγματος που αναφερα (5.6 αντι 9.6).

Με χρηση του συνδεσμου http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/africa/namibia/currency.htm, εχουμε ....

(1) 1 US Dollar = 7.44439 Namibia Dollar

(2) 1 Euro = 1.2958 US Dollar

(3) 1 Euro = 9.646440562 Namibia Dollar ... απο (1) x (2)

Απο την φαρμα "Hakos", εχουμε τις εξης προσφορες (2006):

Double room

Full-Board p/p 533.00

Half-Board (Dinner, Bed, Breakfast) p/p 490.00

Bed, Breakfast p/p 410.00

Bed p/p 367.00

Οι αντιστοιχες τιμες σε ευρω ειναι 55.25 ευρω, 50.80 ευρω, 42.50 ευρω και 38.05 ευρω. Πιστευω αν υπαρχει δηλωση για κρατηση μιας εβδομαδας, να υπαρχει καλυτερη προσφορα. Ετσι και αλλιως μιλαμε για κατω απο 400 ευρω οσον αφορα την διαμονη (για μια εβδομαδα).

Τωρα να ψαξω για τα εισιτηρια με περισσοτερη προσοχη.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Αχ τι καλά !

Κι εγώ έκανα λάθος με τα 300 ευρώ. Γιατί νόμιζα πως οι τιμές είναι σε US dollar :mrgreen:

Για τα εισιτήρια θα πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε να πετάξουμε απευθείας με Ολυμπιακή ή να προτιμήσουμε κάτι πιο φθηνό με ενδιάμεσο σταθμό.

Οι ημερομηνίες και το ποσό που ανέφερα πιο πάνω με Ολυμπιακή είναι για 2,5, ή 7 Μαρτίου αναχώρηση και 9,11 ή 14 επιστροφή.

Δημοσιεύτηκε

Χιλια συγνωμη,ειναι www. wittmann-travel.de,εφαγα ενα n στην διευθυνση.Δυστιχως η σελιδα ειναι μονο στα γερμανικα,δεν ξερω αν οι ξεναγησεις ειναι και αυτες μονο στα γερμανικα,μπορει καποιος ενδιαφερομενος να τους στειλει ενα e-mail.(Αλλιως θα με παρετε μαζι σαν μεταφραστη).

Παντος ειναι ενα πληρες προγραμμα,με βαθυ ουρανο,ουρανογραφια,πλανητες,ηλιο,αλλα και ολα τα αξιοθεατα της ημερας. :oops:

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Λεων,

Οι τιμες που περιγραφουν στο συγκεκριμενο πρακτορειο ειναι οχι μονο ακριβες αλλα εκτος θεματος. Ειμαι σιγουρος οτι κανουμε την δουλεια απο μονοι μας με περιπου 1000 ευρω ανα ατομο.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε
Εξαρταται αν θα παει κανεις μονο για αστρονομια η θα θελει να συνδιασει και αλλα πραγματα.Εγω προσωπικα,επειδη δεν θα εχω την ευκαιρια να ξαναπαω,θα θελησω να δω και τα αξιοθεατα,οποτε θα παω για 2εβδομαδες σιγουρα.Τωρα,αν μπορουμε να οργανωσουμε μονοι μας μια εκδρομη σαν παρεα,βεβαιως και με ενδιαφερει. :D
Δημοσιεύτηκε
Γιατι στην Ναμιμπια; Προτεινω Αυστραλια.... ανεπτυγμενη χωρα, απεραντη ερημικη ενδοχωρα με κατασκοτεινους ουρανους, πολλοι ελληνες και ανεπτυγμενη η ερασιτεχνικη αστρονομια.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Γιατι στην Ναμιμπια;

Γιατί όχι στη Ναμίμπια;

Κοστίζει τα μισά -τουλάχιστον- λεφτά.

Ο χρόνος ταξιδιού με αεροπλάνο, είναι κι αυτός ο μισός.

Κι αν υποθέσουμε πως θέλεις να την γυρίσεις, σίγουρα πάλι θέλεις το μισό χρόνο.

Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να πάει Αυστραλία, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται πολύ χρόνο και πολύ χρήμα και γι αυτό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί για κάποιον που εργάζεται ή έχει οικογένεια.

Προσωπικά δε θα ξεκίναγα για ένα ταξίδι στην Αυστραλία, αν δεν είχα έστω 20 μέρες στη διάθεσή μου για να μπορέσω τουλάχιστον να επισκεφτώ, αυτά που εγώ θεωρώ highlights.

Κάποιος άλλος βέβαια μπορεί να είναι ικανοποιημένος πηγαίνοντας σε 2-3 πόλεις και πηγαίνοντας 2-3 νύχτες για παρατήρηση στην ενδοχώρα.

Γούστα είναι αυτά :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομιζω πως αξιζει καν να σκεφτομαστε Ναμιμπια.. ουτε δρομους δεν θα εχει εκει περα. Χωρια οτι πολλα μερη μπορει να ναι επικινδυνα για τους τουριστες.

Καλυτερη λυση ειναι να παμε σε star party στην Αυστραλια οπου θα βρεθουν προθυμοι συνερασιτεχνες (ισως και ελληνικης καταγωγης) να μας ξεναγησουν στον αγνωστο για μας νοτιο ουρανο... :cheesy:

Επισης μπορουμε να αγορασουμε και εμεις ενα 8" dob και να το πουλησουμε οσο να 'ναι φευγοντας.. η εν αναγκη να το χαρισουμε!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Καλυτερη λυση ειναι να παμε σε star party στην Αυστραλια οπου θα βρεθουν προθυμοι συνερασιτεχνες (ισως και ελληνικης καταγωγης) να μας ξεναγησουν στον αγνωστο για μας νοτιο ουρανο... :cheesy:

Εχω γνωστους (Ελληνες και μη) και οι οποιοι με μεγαλη χαρα θα βοηθουσαν!

Επισης μπορουμε να αγορασουμε και εμεις ενα 8" dob και να το πουλησουμε οσο να 'ναι φευγοντας.. η εν αναγκη να το χαρισουμε!

Οι τιμες στην Αυστραλια ειναι τετοιες που θα βγαζαμε και τα εξοδα μας. :wink:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Ως κάτοχος (και) της Αυστραλιανής υποκοότητας και επειδή έχω πάει κιόλας θα πρότεινα ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ την Αυστραλία!!!!!Είναι κορυφή σε πολλούς μα πολλούς τομείς...απο τα τηλεσκόπια και τους ερασιτέχνες μέχρι την εξυπηρέτηση και την καθαριότητα στους δρόμους...

Χώρια οι πολλοί Έλληνες ....

Καλό ταξίδι... :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης