Polykarpos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 καμιά γνώμη γι'αυτό το τηλεσκόπιο; http://www.astronuke.com/telescopes/m500.htm
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Πολύ καλή επιλογή ως τηλεσκόπιο. Η ποιότητα της intes mikro είναι από τις καλήτερες, απλά είναι 5" και 825€. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Σκεφτόμουν το 6" αλλά θέλω portability
MARINOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Σκεφτόμουν το 6" αλλά θέλω portability Εχω το 5άρι και οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες.Ενώ δείχνει καλές εικόνες (όταν κρυώσει...), παίρνει αξεσουάρ 2 ιντσών, έχει ανεμιστηράκι, τουλάχιστον λ/6 ποιότητα κατόπτρου κλπ., η επιμέλεια στην κατασκευή είναι μέτρια -υπάρχουν γρέζια στα σπειρώματα, κάποια αξεσουάρ μπορεί να είναι ξεβιδωμένα κ.ο.κ..Εάν μπορείς να πάρεις το 6άρι, μην το σκέφτεσαι, "χτύπα" το με τη μία Η διαφορά στο μέγεθος είναι αμελητέα, τον περισσότερο όγκο τον καταλαμβάνει η ισημερινή στήριξη. Χρήστος Μαρινός
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Δηλαδή δεν είσαι ευχαριστημένος?
MARINOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2007 Δηλαδή δεν είσαι ευχαριστημένος?Απόλυτα όχι, αλλά καθόλου απογοητευμένος.Παρότι έχω εγκαταλείψει τις παρατηρήσεις, το τηλεσκόπιο θα το κρατήσω για πάντα, για διάφορους λόγους, οι κυριότεροι:Είναι πολύ πιό εύκολο στη μεταφορά από αντίστοιχα διοπτρικά και νευτώνεια.Δίνει εξαιρετικές εικόνες σε πλανήτες, Σελήνη, αλλά και σε deep-sky λόγω μικρού f/ (γιά Maksutov).Τα οπτικά του είναι τουλάχιστον λ/6 (το δικό μου έτυχε λ/10 !).Παίρνει τα ίδια αξεσουάρ 2" όπως τα Σμιτ-Κασγκρέν.Ήταν από την αρχή πλήρες, με θήκη μεταφοράς, προσοφθάλμιο wide, barlow, focal reducer 2" (!!!).Η άποψη ότι είναι φτιαγμένο σαν Σοβιετικό τανκ αληθεύει.Το βάρος και ο όγκος του δεν αγχώνουν καμμιά ισημερινή στήριξη της προκοπής, ούτε και υψοαζιμουθιακή.Ίσως να ξεχνάω κάτι, εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου ΠΜ ή πάρε με στο 6974845411 το βράδυ να τα πούμε. Χρήστος Μαρινός
KOTS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2007 Aπο το τηλεσκοπιο του Χρηστου εχω παρατηρησει 2 φορες οταν καναμε συγκεντρωσεις στο καστρο της Ακροκορινθου! Τι ωραιες βραδιες! Μπορω να πω οτι με αφησε αφωνο η ποιοτητα του ειδωλου σε τοσο μικρο διαμετρημα. Καθαροτητα. Πιστευω παντως οτι θα επρεπε ασυζητητι να χτυπησεις τις 6 ιντσες μιας και ο ογκος ειναι εξαιρετικα μικρος. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα